Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

Duża rzeka, duży nurt. Głównie pstrąg i brzana, drógie zadanie to sandacz z brzegu na woblery. Szukac rxf ? Czy jednak wejść w rxxf pro 10lb ?

Jak duża rzeka to 2,13m długości to raczej będzie za krótko. Więc nie masz wyjścia pozostaje RXF.

No i nie wiem jak chcesz połączyć pstrąga i brzanę oraz sandacza z brzegu na woblery jednym kijem. Pod sandacza 10lb będzie na pewno za słabo i to dużo za słabo. ( rzeka ,nurt, wobler, sandaczowy twardy pysk)

Edytowane przez skalek-77
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Wybór długości blanku, dziś złamałem swój suzuki 4lb ???? cóż chyba zmęczenie materiału, poprostu strzelił przy zaczepianiu przynęty o uchwyt. Niestety 4lb 203 jest niedostępny ????‍♂️???? moje pytanie brzmi jaka jest różnica w pracy blanku 4lb 203 a 4 lb 183cm. Jest jakiś fachowiec który mi pomoże?? Watro kupić krótszy?? Będzie działał tak samo jak mój stary?? Czy czekać az pojawi się dłuższy model. Proszę o pomoc

Wybór długości blanku, dziś złamałem swój suzuki 4lb cóż chyba zmęczenie materiału, poprostu strzelił przy zaczepianiu przynęty o uchwyt. Niestety 4lb 203 jest niedostępny ‍♂ moje pytanie brzmi jaka jest różnica w pracy blanku 4lb 203 a 4 lb 183cm. Jest jakiś fachowiec który mi pomoże?? Watro kupić krótszy?? Będzie działał tak samo jak mój stary?? Czy czekać az pojawi się dłuższy model. Proszę o pomoc

Praktycznie to samo tylko krótszy. Jeżeli nie przeszkadza Ci długość 1,82m to śmiało możesz brać. 

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam, kolegów :-)  

Szukam jakiegoś fajnego blanku pod sandacza.

Tak na pierwszy raz do samodzielnego złożenia wędeczki :-)

Coś szybkiego 5-18 gr. w długości 2,20 do 2,40

Nie będę ukrywał, że na pierwszy raz chciałbym coś tańszego, jednak nie kosztem jakości.

Miałem ostatnio w ręce ten blank jak poszedłem na Black Friday do FC. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Na sandacza na lekko jak najbardziej powinien się nadać. Nie wiem jak to się dzieje że te blanki kosztują tyle ile kosztują ale obawiam się że Irek niedługo się skapnie, ceny przysoli i się skończy dobre

• Like 1

Miałem ostatnio w ręce ten blank jak poszedłem na Black Friday do FC. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Na sandacza na lekko jak najbardziej powinien się nadać. Nie wiem jak to się dzieje że te blanki kosztują tyle ile kosztują ale obawiam się że Irek niedługo się skapnie, ceny przysoli i się skończy dobre

Myślisz, że strzeli sobie w kolano?

• 2 tygodnie później...

Ma ktoś kij na tym blanku:
https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blank-SUZUKI-Japan-RXF-14lb-962-PRO%2C-7-21g%2C-290-cm%2C-Spigot/1534

???

Jak patrzę na grupę Trocie w morzu to mnie kusi.

Edytowane przez Tomasz Dyduch

Ma ktoś kij na tym blanku:

https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blank-SUZUKI-Japan-RXF-14lb-962-PRO%2C-7-21g%2C-290-cm%2C-Spigot/1534

???

Jak patrzę na grupę Trocie w morzu to mnie kusi.

Sprzedam ci lamiglasa si1122m i Ci od suzuki będą Ci zazdraszczać... Edytowane przez Sławek77
  • Like 1

Sprzedam ci lamiglasa si1122m i Ci od suzuki będą Ci zazdraszczać...

Dzięki, ale na razie mój snobizm i przywiązanie do Suzuki na to nie pozwalają :-)

Ale przemyślę.

Podeślij fotki na PW, opisz kto i z czego zrobił no i jaka cena.