Skocz do zawartości

Blanki Suzuki

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie byłoby te kije porównać w bezpośrednim starciu nad wodą.

No, ale znajdź osobę, która ma oba kije, w tym samym wykonaniu, lub dwie, które są w tym samym czasie, w tym samym miejscu, mające po jednej z ww. wędek...

Potestowałem dzisiaj rzutowo Suzuki rxf 14lb 962
Osobiście opisałbym ten blank 8-26g
Kołowrotek daiwa cerate 4000 czy, paletka 12lb 4 splot

Spirit 7cm 39-45m
Thrill 54-58m
Siek siga 9cm - ok. 50-52m
Ołówek - 77-85 - 73-80m
Bielik Rapid 7.5cm - 62-64m
Wildriver caiman V 25g - ok. 60m
Ukleja rh12 28g - tu w większości śmigło się robiło ale jeszcze w miarę komfortowo się rzuca. Prowadzenie ok

Pierwsze foto podwieszone 21g, ostatnie butelka 1.5ltr. w górze

post-46877-0-00155000-1702758778_thumb.jpgpost-46877-0-43325400-1702758805_thumb.jpgpost-46877-0-22596500-1702758816_thumb.jpgpost-46877-0-12722000-1702758865_thumb.jpgpost-46877-0-63320200-1702758875_thumb.jpgpost-46877-0-60327300-1702758886_thumb.jpg

• Like 14

Zapomniałem napisać, że bardzo dziękuję Patrykowi za udostępnienie zdjęć i danych odnośnie nowego blanku Suzuki. Pozycja dość długo oczekiwana i zapowiadana w końcu doczekała się premiery. Bardzo miło, że możemy dowiedzieć się więcej przed decyzją zakupu i realizacji ewentualnej wędki. Bardzo doceniam i uważam za wartościowy, właśnie taki wkład w forum. 

• Like 5

• 3 tygodnie później...

Ja miałem SLS 20lb - Suzuki na pewno jest szybszym blankiem, szczytówka dosyć ciekawie się ugina więc myślę że fajnie będzie katapultować przynęty, na pewno w inny sposób niż SLS - SLS trzeba pre razy rzucić aby wiedzieć o co chodzi z tym blankiem ????

W Suzuki na pewno szczytówka nie będzie klękać w nurcie tak jak w SLSie 20 lb, więc w 15 lb na pewno jeszcze bardziej się poddaje, i Suzuki na pewno fajnie da się popracować woblerem, czego SLS się nie dało robić.

Za niedługo będę miał kijek to jak kry spłyną to potestuje - porzucam, pozwijam i dobrze przygnę z wobkiem zaczepionym do jakiego zaczepu ????

Blank ma o wiele lepszy balans niż SLS - SLS jednak wymaga dłuższej i bardziej dociążonej rękojeści - i w sumie to widać po kikjach robionych na tych blankach że mają długie rękojeści.

• Like 2

Co masz na myśli? Co jest nie tak z tym Boronem 15lb w czasie holu?

Pewnie hol na boronie jest bardziej „nerwowy” coś jak na elitce bo jest szybszy. Co prawda nie mam borona mam jedynie sls 20lb i elitke do 28g i takie odnoszę wyrażenie

Edytowane przez 19john92

Nie można wrzucić różnych boronów do jednego worka. Np. Monster jest bardzo mięsisty i hol na nim jest bardzo aksamitny, trochę mniej "elastyczny" w holu jest Vegter a najmniej Thorus, co nie oznacza, że wszystkie wymienione to świetne wędki i wzorowo pracują w holu. Osobiście, największą frajdę w holu, odnajduję używając wędek zbudowanych na blankach z wyraźnym udziałem szkła, gdzie prym wiodą produkty Lamiglas-a. 

• Like 3

Myśle, że idealnie się sprawdzi z wobkami 8-11cm.

Rafał łowiłeś może twitchami wędką na tym blanku czy znasz kogoś kto łowi ?

Nie miałem tego blanku w ręku (szukam też kijka pod twitche 65-85mm) I z opisu blanku mam pewne wątpliwości co do twitchy sdr bo one potrafią stawiać już spory opór podczas szarpania

Rafał łowiłeś może twitchami wędką na tym blanku czy znasz kogoś kto łowi ?

Nie miałem tego blanku w ręku (szukam też kijka pod twitche 65-85mm) I z opisu blanku mam pewne wątpliwości co do twitchy sdr bo one potrafią stawiać już spory opór podczas szarpania

Łowiłem kijkiem na tym blanku. Twicze 8-10 cm obsługuje wzorowo. 11 cm też ale z mniejszym starem. Duo realis 11 cm to max.

• Like 1