WSW Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Sprzedam ci lamiglasa si1122m i Ci od suzuki będą Ci zazdraszczać... Fajnie byłoby te kije porównać w bezpośrednim starciu nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Fajnie byłoby te kije porównać w bezpośrednim starciu nad wodą.No, ale znajdź osobę, która ma oba kije, w tym samym wykonaniu, lub dwie, które są w tym samym czasie, w tym samym miejscu, mające po jednej z ww. wędek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Sprzedam ci lamiglasa si1122m i Ci od suzuki będą Ci zazdraszczać...I jak z PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Potestowałem dzisiaj rzutowo Suzuki rxf 14lb 962Osobiście opisałbym ten blank 8-26gKołowrotek daiwa cerate 4000 czy, paletka 12lb 4 splotSpirit 7cm 39-45mThrill 54-58mSiek siga 9cm - ok. 50-52mOłówek - 77-85 - 73-80mBielik Rapid 7.5cm - 62-64mWildriver caiman V 25g - ok. 60mUkleja rh12 28g - tu w większości śmigło się robiło ale jeszcze w miarę komfortowo się rzuca. Prowadzenie okPierwsze foto podwieszone 21g, ostatnie butelka 1.5ltr. w górze 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Świetne ugięcie, nabita szczytówka zatem rasowy kij na bolenia cz troć bez większych oznak uniwersalności w kierunku mniejszych reofilnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zapomniałem napisać, że bardzo dziękuję Patrykowi za udostępnienie zdjęć i danych odnośnie nowego blanku Suzuki. Pozycja dość długo oczekiwana i zapowiadana w końcu doczekała się premiery. Bardzo miło, że możemy dowiedzieć się więcej przed decyzją zakupu i realizacji ewentualnej wędki. Bardzo doceniam i uważam za wartościowy, właśnie taki wkład w forum. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Byłem oglądnąć u Patryka gotowego kijka na tym blanku i … zamówiłem kijka. Super blank - u mnie zastąpi SLSa 20lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Pawle a jak wypadł ten Suzuki do sls? Wacham się między Suzuki a sls 15lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Ja miałem SLS 20lb - Suzuki na pewno jest szybszym blankiem, szczytówka dosyć ciekawie się ugina więc myślę że fajnie będzie katapultować przynęty, na pewno w inny sposób niż SLS - SLS trzeba pre razy rzucić aby wiedzieć o co chodzi z tym blankiem ????W Suzuki na pewno szczytówka nie będzie klękać w nurcie tak jak w SLSie 20 lb, więc w 15 lb na pewno jeszcze bardziej się poddaje, i Suzuki na pewno fajnie da się popracować woblerem, czego SLS się nie dało robić.Za niedługo będę miał kijek to jak kry spłyną to potestuje - porzucam, pozwijam i dobrze przygnę z wobkiem zaczepionym do jakiego zaczepu ???? Blank ma o wiele lepszy balans niż SLS - SLS jednak wymaga dłuższej i bardziej dociążonej rękojeści - i w sumie to widać po kikjach robionych na tych blankach że mają długie rękojeści. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 W sls20lb nie klęka szczytówka. Bynajmniej ani po rh12 ani pod rangerem bielika a to już >22g ciągnięte pod prąd z pływadła w dolnej odrze ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 I wrażenia z holu vs suzuki niezastąpione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) I wrażenia z holu vs suzuki niezastąpioneNa korzysc? Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Sls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Mowa o kijach 8’ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Inaczej moze nie tyle klęka co zbytnio się przygina ????Tak czy inaczej hol na SLSie to … poezja, nie to co na Boronie (15lb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dlatego po stc elite, suzuki, SLs rządzi u mnie 3ci sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dzięki za informacje. Rozumiem że sls też wypadanie lepiej jeżeli chodzi o ewentualnie czarne przyłowy niż Suzuki? Czy może Suzuki ma trochę mięsa w sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Tak czy inaczej hol na SLSie to … poezja, nie to co na Boronie (15lb) Co masz na myśli? Co jest nie tak z tym Boronem 15lb w czasie holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Co masz na myśli? Co jest nie tak z tym Boronem 15lb w czasie holu?Pewnie hol na boronie jest bardziej „nerwowy” coś jak na elitce bo jest szybszy. Co prawda nie mam borona mam jedynie sls 20lb i elitke do 28g i takie odnoszę wyrażenie Edytowane 14 Stycznia 2024 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Nie można wrzucić różnych boronów do jednego worka. Np. Monster jest bardzo mięsisty i hol na nim jest bardzo aksamitny, trochę mniej "elastyczny" w holu jest Vegter a najmniej Thorus, co nie oznacza, że wszystkie wymienione to świetne wędki i wzorowo pracują w holu. Osobiście, największą frajdę w holu, odnajduję używając wędek zbudowanych na blankach z wyraźnym udziałem szkła, gdzie prym wiodą produkty Lamiglas-a. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Cześć. Są tu może użytkownicy kijka na blanku RXF-8lb-661 ? Szukam blanku który ogarnie woblery w twitchu max do 8-10 cm, pytanie czy wymieniony blank podoła takim przynętom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Cześć. Są tu może użytkownicy kijka na blanku RXF-8lb-661 ? Szukam blanku który ogarnie woblery w twitchu max do 8-10 cm, pytanie czy wymieniony blank podoła takim przynętom? Myśle, że idealnie się sprawdzi z wobkami 8-11cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Myśle, że idealnie się sprawdzi z wobkami 8-11cm. Bardzo mnie cieszy ta informacja . Dziękuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Myśle, że idealnie się sprawdzi z wobkami 8-11cm.Rafał łowiłeś może twitchami wędką na tym blanku czy znasz kogoś kto łowi ?Nie miałem tego blanku w ręku (szukam też kijka pod twitche 65-85mm) I z opisu blanku mam pewne wątpliwości co do twitchy sdr bo one potrafią stawiać już spory opór podczas szarpania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Rafał łowiłeś może twitchami wędką na tym blanku czy znasz kogoś kto łowi ?Nie miałem tego blanku w ręku (szukam też kijka pod twitche 65-85mm) I z opisu blanku mam pewne wątpliwości co do twitchy sdr bo one potrafią stawiać już spory opór podczas szarpaniaŁowiłem kijkiem na tym blanku. Twicze 8-10 cm obsługuje wzorowo. 11 cm też ale z mniejszym starem. Duo realis 11 cm to max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi