jajakub Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_1985 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Pewnie hol na boronie jest bardziej „nerwowy” coś jak na elitce bo jest szybszy. Co prawda nie mam borona mam jedynie sls 20lb i elitke do 28g i takie odnoszę wyrażenieDokładnie takie odnoszę wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 (edytowane) Bardzo mnie cieszy ta informacja . Dziękuje bardzo. HejGdybyś się zdecydował i zbudował sobię ten kijek opisz proszę wrażenia z jego użytkowania pod twitchami Edytowane 21 Stycznia 2024 przez jajakub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 HejGdybyś się zdecydował i zbudował sobię ten kijek opisz proszę wrażenia z jego użytkowania pod twitchami Decyzja już zapadła, waham się jedynie między RXF-8LB-662, a 702 czyli deczko dłuższy, obecnie posiadam kijek na blanku RXF-6LB-702, i jest idealny pod moje warunki, także pewnie pójdę w RXF-8LB-702 ale aż nie chce mi się wierzyć że nie ma tutaj na forum użytkowników tej wersji Ale dam znać jak już coś się ukręci. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Decyzja już zapadła, waham się jedynie między RXF-8LB-662, a 702 czyli deczko dłuższy, obecnie posiadam kijek na blanku RXF-6LB-702, i jest idealny pod moje warunki, także pewnie pójdę w RXF-8LB-702 ale aż nie chce mi się wierzyć że nie ma tutaj na forum użytkowników tej wersji Ale dam znać jak już coś się ukręci. PozdroPomyśl nad RXF-8lb-661 pro. Najfajniejszy pod Twicza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Pomyśl nad RXF-8lb-661 pro. Najfajniejszy pod Twicza.To jednoskład zapewne, problematyczny trochę przewóz, jeszcze mam czas do namysłu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Witam Mam 762 8 czyli nieco dłużej , chociaż suzuki mają podobne ugięcia i moce pomiędzy 702 i 762 podobnie jak Kolega Matig mam 702 6 i dodatkowo 762 8 więc jak coś chętnie pomogę .Chociaż zgoda że do "szarpania" twitscha 662/ 702 8 spiszą się lepiej , bardziej manewrowo /kompaktowo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 No i mam już kijka na blanku SUZUKI Japan RXF-14lb-962-PRO - zabudowanego przez Patryka z P.S Rods.Jak zwykle kijek super wykonany przez Patryka.Porzucałem nim trochę, jakieś brania małych klenikow miałem - powiem tak super blank - inny niż Blaas Slim i Vegter Boron - wydaje mi się też bardziej elektryczny od Borona.Szczyt inaczej pracuje w Suzuki Boronie 5-25 - ten drugi ma jednak trochę za delikatny szczyt do mocny dolinka.Suzuki na prawdę super ładuje przynęty - i lepiej latają niż z Borona.Przyginalem go też przynęta zaczepiona za krzaka - myślę że fajnie będzie zachowywał się podczas holu ryb, bo fajnie się gnie.Super nim się pracuje wobkerami bezsterowymi przez dużą szybkość i taką nabitą szczytowke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Porzucałem nim trochę, jakieś brania małych klenikow miałem - powiem tak super blank - inny niż Blaas Slim i Vegter Boron - wydaje mi się też bardziej elektryczny od Borona.Dość ciekawa i intrygująca opinia. Moje Suzuki RXF 4lb PRO jest jedną z bardziej "głuchych" konstrukcji. Mimo wszystko lubię ten blank. Natomiast Thorus Boron to ścisła czołówka jeśli chodzi o czułość. Edytowane 21 Marca 2024 przez scOOtt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Ja mam Vegtera Borona - Thorus to chyba bardziej koleczek sandaczowy Głuchy to dla mnie był mój Blaas Slim - 8-32 gr - ale przyjemność z holu niezapomniana Na Suzuki czuć w łokciu nawet pracę 2-3 cm woblerka - o niezbyt agresywnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Głuchy, głuchszy a najgłuchszy to był mój ulxf z FA, którego sprzedałem zresztą????, slsa też miałem i też nie mam ale ten sls był mniej głuchy jak ten ulxf???? Serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Mam 2 suzukacze UL i to są Mega kije.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Głuchy, głuchszy a najgłuchszy to był mój ulxf z FA, którego sprzedałem zresztą????, slsa też miałem i też nie mam ale ten sls był mniej głuchy jak ten ulxf???? SerioA pod jakie łowienie miałeś tego SLSa? Pytam, bo dla mnie to kij pod twarde przynęty, który pozwoli z sukcesem zaciąć z daleka i bezpiecznie wyholowac rybę. Zatem z definicji nie jest „elektrycznym” blankiem…. Żeby nie było - nie jestem tu niczyim adwokatem, czy obrońcą FA, to po prostu ciekawość ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Pod sanowe klenie i bolenie, 275cm wersja 5-25g, realnie to 3-20g, lecialo z tego jak z katapulty i Potwierdzam ten blank jest jak najbardziej do przynet twardych czy splawiania z prądem robactwa.Teraz łowie na graphiteleader finezze oraz avid 80mlm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly69 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Posiadam rxf 5lb 702 pod pstrągi okonie torpeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Koledzy.Posiada ktoś rxf 702 lub 762 16lb. Jakie gramatury obsługuje, do jerkow i twich ok 30g nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1990 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Mam takie pytanie . Czy różnica między blankiem rxf 5lb 702 a rxf 6lb 702 jest zauważalna ? Mam 6lb 702 i szukam czegoś lżejszego pod pstrągi . Tak sie zastanawiam nad tym 5lb ale nie wiem jak duża jest miedzy nimi różnica . Rozważałem 3lb ale to już chyba za lekko będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 * miało być 20lb off course???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Koledzy.Posiada ktoś rxf 702 lub 762 16lb.Jakie gramatury obsługuje, do jerkow i twich ok 30g nada się?Suzuki RXF-16lb- 702 (762) spokojnie ogarnia 35g. Kanatę Ci na pewno obsłuży. Tym bardziej małe jerki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Mam takie pytanie . Czy różnica między blankiem rxf 5lb 702 a rxf 6lb 702 jest zauważalna ? Mam 6lb 702 i szukam czegoś lżejszego pod pstrągi . Tak sie zastanawiam nad tym 5lb ale nie wiem jak duża jest miedzy nimi różnica . Rozważałem 3lb ale to już chyba za lekko będzie .Różnica między tymi blankami to 1lb, czyli szczątkowa. I w rzeczywistości tak jest. Jest różnica ale bardzo mała. Jeżeli masz model RXF-6lb-702 to najlepiej zejść do modelu RXF-4lb jako uzupełnienie do 6lb. Wówczas będziesz miał 2 kijki, zauważalnie różniące się mocą i c.w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1990 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 (edytowane) Myślałem o tym 4lb ale w grę wchodzi tylko blank w dwóch kawałkach i nie ma niestety dłuższych wariantów tak jak ma to miejsce w przypadku 5 i 6lb . Odnośnie 3lb 762 jak wygląda sprawa z pstrągami powyżej 40 cm ? Jest w stanie sobie poradzić ? Wędka miała by zastosowanie z małymi woblerami 4,5cm i wszelkiej maści robactwem gumowym na główkach max 3 g, tylko czasami się trafi 40 cm i większy i obawiam się , że to będzie za słaby kijek na takie ryby . Edytowane 5 Lipca 2024 przez Tomasz1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 3lb będzie za słaby na pewno. Może lepiej pomyśleć o TA od Krzysztofa Zielinskiego,???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 RXF-3LB-762 Myślałem o tym 4lb ale w grę wchodzi tylko blank w dwóch kawałkach i nie ma niestety dłuższych wariantów tak jak ma to miejsce w przypadku 5 i 6lb . Odnośnie 3lb 762 jak wygląda sprawa z pstrągami powyżej 40 cm ? Jest w stanie sobie poradzić ? Wędka miała by zastosowanie z małymi woblerami 4,5cm i wszelkiej maści robactwem gumowym na główkach max 3 g, tylko czasami się trafi 40 cm i większy i obawiam się , że to będzie za słaby kijek na takie ryby . Myślę że kij na blanku Suzuki RXF-3LB-762 pod Twoje wymagania byłby bardzo dobrym rozwiązaniem. Deklarowana moc blanku to 5 lb, co przy długości kija prawie 2,3 m pozwoli pstrąga do 50 cm zatrzymać w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 RXF-3LB-762 Myślę że kij na blanku Suzuki RXF-3LB-762 pod Twoje wymagania byłby bardzo dobrym rozwiązaniem. Deklarowana moc blanku to 5 lb, co przy długości kija prawie 2,3 m pozwoli pstrąga do 50 cm zatrzymać w miejscu. Nie ma szans zatrzymać nawet pstrąga 40 cm w nurcie na tym kijku. Do bardzo delikatny blank o bardzo głębokim ugięciu. O zapasu mocy w dolniku nie ma mowy. To fajny blank do zabawy z małymi pstrągami na malutkie przynęty. Klenia , jazia również . Ale na zakrzaczonej rzece pstrąg 40+ skończy kijek na tym blanku w sekundę. Chyba , że rzeka wolna od przeszkód i jest możliwość puścić rybę niech się wyhasa to spoko. Będzie frajda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1990 Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Nie ma szans zatrzymać nawet pstrąga 40 cm w nurcie na tym kijku. Do bardzo delikatny blank o bardzo głębokim ugięciu. O zapasu mocy w dolniku nie ma mowy. To fajny blank do zabawy z małymi pstrągami na malutkie przynęty. Klenia , jazia również . Ale na zakrzaczonej rzece pstrąg 40+ skończy kijek na tym blanku w sekundę. Chyba , że rzeka wolna od przeszkód i jest możliwość puścić rybę niech się wyhasa to spoko. Będzie frajda.Bardzo dziękuję za informację , teraz wiem już jak wygląda sprawa z tym 3lb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi