kardi Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) Cześć! W ofercie Suzuki jest dwuczęściowy blank 7 stopowy do 41 gramów i 25 lb. Czy ktoś z Was ma wędzisko na tym blanku? Dobry do 30 gramowych wahadłówek? I, co ważne, czy to blank mocniejszy od 7 stopowego elite st croix , także blanku spinningowego i dwuczęściowego 20 lb do jednej uncji? St croix mam i się dobrze sprawia jako castingowy szczupakowiec, ale myślę o nieco mocniejszym 7 stopowym dwuczęściowcu pozdrawiam pasjonatów Paweł Edytowane 14 Października 2024 przez Paweł Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 (edytowane) Cześć! W ofercie Suzuki jest dwuczęściowy blank 7 stopowy do 41 gramów i 25 lb. Czy ktoś z Was ma wędzisko na tym blanku? Dobry do 30 gramowych wahadłówek? I, co ważne, czy to blank mocniejszy od 7 stopowego elite st croix , także blanku spinningowego i dwuczęściowego 20 lb do jednej uncji? St croix mam i się dobrze sprawia jako castingowy szczupakowiec, ale myślę o nieco mocniejszym 7 stopowym dwuczęściowcu pozdrawiam pasjonatów PawełRXF-20lb-702 realnie ogarnia przynęty do 50g wagi łącznej. To mięsisty blank o dość głębokim ugięciu. Jeżeli chcesz porównywać ten blank do ST,C o mocy 20lb to będzie bardzo trudne bo to blanki o zupełnie innej charakterystyce. A szczególnie nie znając konkretnie modelu tego ST.C do którego ma być porównany.Pod wahadełka i inne przynęty z typu "złom" to wręcz blank idealny. A 30g to na spokojnie. Edytowane 15 Października 2024 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2024 Dziękuję Rafale za poradę. Blank st croix opisałem o tyle o ile o nim wiem, elitka zielona, 2 części, blank spinningowy 20 lb do uncji. Uzbrojony w casta jest naprawdę niezły, choć raczej do gum, bo akcja szczytowa. Mam kilka tych spinningowych blanków -elite, z dawniejszych czasów, uzbrojonych w casty, a decydowało to, że dzielone, w przeciwieństwie do wędzisk, blanków, typowo castowych, które są jednoczęściowe. Szukam 7 stopowego kija na szczupaki, który pozwoli smigać w trzciny bezzaczepowymi blachami, raczej moze blanku, z mocną plecionką i pewnością, że szybko wytargam szczupca z fragmentem trzcinowiska. Na razie wspomniana elitka na to pozwalała, ale cóż, zawsze moze być lepiej. Moje wyjazdy bywają długie, potrzeba zdublowania kija w razie uszkodzenia i stąd pytanie o Suzuki. Preferuję zabójcze spoon od Rapali, a to wszak po prostu specyficzna wahadłówka z wąsem. Czy inny blank o tych parametrach jest przez Was polecany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Dziękuję Rafale za poradę. Blank st croix opisałem o tyle o ile o nim wiem, elitka zielona, 2 części, blank spinningowy 20 lb do uncji. Uzbrojony w casta jest naprawdę niezły, choć raczej do gum, bo akcja szczytowa. Mam kilka tych spinningowych blanków -elite, z dawniejszych czasów, uzbrojonych w casty, a decydowało to, że dzielone, w przeciwieństwie do wędzisk, blanków, typowo castowych, które są jednoczęściowe. Szukam 7 stopowego kija na szczupaki, który pozwoli smigać w trzciny bezzaczepowymi blachami, raczej moze blanku, z mocną plecionką i pewnością, że szybko wytargam szczupca z fragmentem trzcinowiska. Na razie wspomniana elitka na to pozwalała, ale cóż, zawsze moze być lepiej. Moje wyjazdy bywają długie, potrzeba zdublowania kija w razie uszkodzenia i stąd pytanie o Suzuki. Preferuję zabójcze spoon od Rapali, a to wszak po prostu specyficzna wahadłówka z wąsem. Czy inny blank o tych parametrach jest przez Was polecany? PozdrawiamW/g mnie bardzo dobrze wytypowałeś blank pod takie łowienie jak opisujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabollito Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Cześć. Mam pytanie co oznacza zapis na blanku 3lb 762 PRO że jego akcja jest REGULAR FAST??Jak się to ma do oznaczeń FAST/xFAST?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 (edytowane) Cześć.Mam pytanie co oznacza zapis na blanku 3lb 762 PRO że jego akcja jest REGULAR FAST??Jak się to ma do oznaczeń FAST/xFAST??Uśredniona moc 3lb/ długość 7'6"( czyli 2,28m)/ 2 składy, w wersji pro.( czyli nieszlifowany i nie lakierowany blank). W tym opisie nie ma nic o akcji czy ugięciu blanku. Ale to ugięcie paraboliczne ,czyli moderate. Edytowane 31 Października 2024 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Hej, wklejka od Suzuki - ma ktoś?Jak to wychodzi? pzdr,tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Hej, wklejka od Suzuki - ma ktoś?Jak to wychodzi? pzdr,tomekDokładnie: RXFS-5LB-652. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Dokładnie: RXFS-5LB-652.Serio nikt nic? Nikt tego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_men Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Czy ktoś miał okazję porównać wędki na jednoskładowych blankach Suzuki RXF 4lb-681 i Fishing Art ULXF 664-1N? Chodzi mi po głowie taki lekki uniwersał do łowienia w niedużych rzekach i płytkim zbiorniku zaporowym szerokim spektrum przynęt: gumki 2-3 cale z obciążeniem 2-5g, woblerki i twitche 3-6cm (np. Siek Bzyk, Siek Skiper, Dorado Rattlin Seeker), cykady do 5g, wirujące ogonki do 6g. Zastosowanie to okoń, jaź, kleń, pstrąg, możliwy przyłów szczupaka, bolenia, rzadziej sandacza.Zastanawiam sie, który byłby lepszy pod takie łowienie i jakie są ich wady i zalety względem siebie? Zwłaszcza jesli chodzi o czułość.W chwili obecnej używam do tego Team Dragona CXT 190cm 1-12g i bardzo go lubię, ale chciałbym osiągnąć lepsze czucie w dolnym zakresie CW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Najbardziej zauważalna różnicą między Suzuki RXF-4lb-681 a ULXF664-1N jest sztywność materiału z jakiego zostały zrobione. Suzuki bardziej plastyczny i przyjemniejszy podczas holu. ULXF wyraźnie twardszy i sztywniejszy. Ugięciowo można powiedzieć ,że podobne choć nie takie same. A komromisem pomiędzy tymi blankami jest seria Trout Area. Też warto wziąć pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Ulxf w dole to tak dopiero od 3g startuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_men Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Dziękuję za opinie.Rozumiem, że czułość blanków jest na zbliżonym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Dziękuję za opinie.Rozumiem, że czułość blanków jest na zbliżonym poziomie?Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi