Mam pytanie do forumowiczów, w jaki sposób przetrzymujecie silniki zaburtowe . Stałem się właścicielem silnika spalinowego z osobną linią paliwową. Mieszkam w bloku, jak wiadomo piwnica nie jest zbyt bezpiecznym pomysłem . Co prawda posiadam garaż ale , oddalony od miejsca zamieszkania i na odludziu, więc złodziej miałby samowolkę. Ktoś mi podsunął, żeby trzymać w domu w specjalnym pokrowcu, wtedy opary nie są zagrożeniem .... średnio mi się chce w to wierzyć ale może rzeczywiście tak jest. Jak koledzy z forum mieszkający w blokach radzą sobie z tym problemem ? :-)
Pytanie
PiotrekF
Mam pytanie do forumowiczów, w jaki sposób przetrzymujecie silniki zaburtowe . Stałem się właścicielem silnika spalinowego z osobną linią paliwową. Mieszkam w bloku, jak wiadomo piwnica nie jest zbyt bezpiecznym pomysłem
. Co prawda posiadam garaż ale , oddalony od miejsca zamieszkania i na odludziu, więc złodziej miałby samowolkę. Ktoś mi podsunął, żeby trzymać w domu w specjalnym pokrowcu, wtedy opary nie są zagrożeniem .... średnio mi się chce w to wierzyć ale może rzeczywiście tak jest. Jak koledzy z forum mieszkający w blokach radzą sobie z tym problemem ? :-)
Edytowane przez PiotrekFOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
9
7
6
5
Popularne dni
16 Lis
15
2 Gru
10
13 Gru
8
4 Mar
7
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 9 odpowiedzi
newrom 7 odpowiedzi
bankroot 6 odpowiedzi
Tresor 5 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2018
15 odpowiedzi
2 Gru 2016
10 odpowiedzi
13 Gru 2016
8 odpowiedzi
4 Mar 2015
7 odpowiedzi
Popularne posty
Czechofil
Pamiętaj, ze dzisiejsza benzyna ma minimum 5% bio dodatków a bio oznacza również bakterie, które mogą się z czasem namnażać .... Dodatkowo dziś większość koncernów podaje po paliw dodatki uszlachetnia
WojtekCIN
Wypalanie jest dobre, gdy np. silnik zimą trzymamy w domu. Wtedy nic nie zaiwania paliwem. Dodatkowo, gdy na łowisko i z powrotem wozimy silnik na leżąco w aucie. W warunkach roboczych (gdy pływamy
Robert.B
Jeśli będzie wypalone paliwo to zapomnij żeby zaskoczył od razu. Mam kilka maszyn i w żadnej na zimę nie wypalam , problemów nigdy nie miałem zawsze zostawiam z pełnym brakiem. Jeśli ktoś już się upi
91 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi