smasher Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, Chcę w następnym czasie zmienić Wędke (team Dragon jest mi trochę za sztywny) na Klenie, łowie 4 cm wobkami, mam zamiar kupić coś seryjnego, wyszukałem te modele: -Dragon HM80 Golden River 2,70m 2-12g-Konger Paladin CX Thekilla 2,70m 1-10g-Konger Equs Bravo 2,65m 3-14g-Konger WRX World Champion Tango 2,70m -10g-St Croix Avid AVS90LM2 2,75m -11g co by wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Sprawdź Dragon Moderate 2-12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Sprawdź również Equsa Salto, bodajże jest to kijaszek do 18 g, także ciekawa opcja, a z tego co czytałem to podobny jest mocno do bravo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Dragon HM80 Golden River 2,70m 2-12g jeszcze sztywniejsz pała niż wędka, którą masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 nie kupuj zadnych kongerow WRX badziewie kup tego czarnego(wczesniejszy model) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Posiadam i Bravo 265 (pierwsza seria) i Salto 275 (druga seria)Łowię tymi kijami pstrągi, klenie i jazie ale nie w warunkach wielkorzecznych tylko na niewielkich/średnich rzekach.Pod woby 3-4cm Bravo jest dobry. Nawet bardzo.Salto używam w wodach, gdzie wymagana jest większa moc kija. Przede wszystkim pod pstrągi, choć jako kij uzbrojony cięzkimi przelotkami toleruje łowienie leciutkimi przynętami i klenie też nim łowię. Salto nie boi sie bolka pod siedem dych, Bravo bym raczej na takie ryby nie używał.Ostatnio łowiłęm chwilę Avidem do 11 gr (tylko krótszym). Zdecydowanie szybszy i mocniejszy kij od Bravo - małymi wobkami spod siebie może być trudnawo rzucać komfortowo. Choć nie niemożliwie.Paladin nie wiem czy nie będzie zbyt finezyjny. HMa nie znam zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbusny Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 W cenie -St Croix Avid - spokojnie zrobisz ciekawy kij w pracowni dokładnie dopasowany do twych oczekiwań i wymagań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Chyba że rozpatrujesz używanego Avida, wtedy zmienia się trochę postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbusny Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Myślę że nawet używanego w cenie 50% nowego warto odwiedzić pracownie ... Edytowane 5 Marca 2015 przez garbusny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zerknij może jeszcze na Savage Gear Parabellum Spin 2 79m / 3-16g.Jest też wersja 0-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dzięki Panowie za propozycje.Dziśaj zamówiłem Dragona HM80 Golden River, myśle że będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi