Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam Powoli zaczynaja wychodzic nowe modele mlynkow.Glownie zauwaza sie kosmetyczne zmiany jak chodzi o glownych producentow (Daiwa, Shimano). Jest juz nowa Certate : Na pierwszy rzuta oka widac ze korbka skladana Ale za to w komplecie bedzie zapasowa szpulka Nowy Twinpower : W innym watku bylo o bialej Caldii- 2009... Pewnie nalezy sie spodziewac nowej Stelli. Macie plany probowac tych nowinek ? czy raczej zostajecie na dobrze okopanych pozycjach ? Pozdrawiam Guzu p.s. ja od siebie dodam ze zostaje na okopanych a moze nawet jeszcze siegne po jakies antyki z lat 90 XX wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie abym wsadzał kij w mrowisko, ale... jakoś tak bardzo wsiąkłem w casting, że przestałem zauważać ten aspekt wędkarstwa - czyli korbę . Pomijając fakt trwałości, spasowania itp to nowinki chyba nie mają aż takiego wielkiego znaczenia jak w castingu, gdzie to magiczne zejście z cw jest niemalże świętością. Na czym polegają te udogodnienia w kołowrotku kabłąkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Sławku ja w zasadzie podobnie. Jeśli myślałbym o stałej szpuli to chyba odnośnie sumowania. Reszta to multik ale chętnie poczytam co nowego w świecie spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Oczekujecie, ze cos powiem ? Ja slaby jestem w nowinkach. Widze zmieniajace sie kolory, widze ze coraz wiecej obudow jest robionych z magnezu albo jakis materialow typu ZION czy C14 (cokolwiek to jest). Zaczalem ten watek bo wydaje mi sie ze powoli dochodzimy do sytuacji, kiedy modele kolowrotkow beda sygnowane rocznikami. Tak czesto beda przechodzily kosmetyczne zmiany, ze identyfikacja odbywac sie bedzie w wlasnie w ten sposob... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Jeśli myślałbym o stałej szpuli to chyba odnośnie sumowania. Ja akurat w tej kategorii wagowej przechodze na rozwiazania dosc specyficzne Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja tak zacznę sygnować woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Jeśli myślałbym o stałej szpuli to chyba odnośnie sumowania. Ja akurat w tej kategorii wagowej przechodze na rozwiazania dosc specyficzne Guzu ??? ??? Czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Avet... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 A jakie to ma przełożenie? Bo ja właśnie myślałem o stałoszpulowcu w kontekście szybkiego wybierania linki gdy sum płynie na wędkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ten do ktorego ja sie przymierzam ma 2 biegi: H 6.33:1L 3.88:1 To w zaleznosci od kierunku plyniecia suma Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Panowie...to mialo byc o staloszpulowcach Moze wydzielcie to w oddzielny topic ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Super, więc będzie okazja kupić starą Certate w niższej cenie (mam taką nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam. Prezentowane wyżej stałoszpulowce - Certate i Twin Power to chyba Mefisto już od jakiegoś czasu sprzedaje (?). Tak więc, czy to rzeczywiście nowinki na miarę 2010 roku ? A Certatki, te zwykłe, miały od zawsze korbki składane... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Guzu masz rację - proponuję temat: w jakim kierunku może się zmieniać sprzęt wędkarski?Czyli co można ulepszyć w konkretnym sprzęcie wędkarskim...Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Stella, Twinpowery zmieniaja kolory co sezon.Ten akurat jest sygnowany jako 2010...Rownolegle z tym idzie Twinpower MG, Twinpower C itd. Jak chodzi o Certate to jestem pewien ze nie bylo dodatkowych szpul. O ilosci lozysk, gramow itd. Sie nie wypowiem. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 mam pytanko korba w czarnej ceracie jest dokrecana i składana tak? jako zej est u mnie korba w gąszczu klamotów,generalnie z ceraty to najfajniejszy jest wreszczie kolor.i tu uznanie dla daiwy.od pewnego czasu wida zmiany kolorów kształtu korbek i szpulek(niekoniecznie rantów jak w shimano to zrobili.schematy budowy sa takie jak były +/- bo w sumie niema czego zmieniać. a firmy wprowadzaja zmiany,bo ludzie kupia nowośc,nie zeby było w tym coś złego ale chyba producenci to zauwarzyli,już nieraz pisałem o tym jak to NOWOSC potrafi zakrecic w głowie z tego co wiadomo certate jest juz sprawdzone ,wiec ten ładny kolor jest dopełnieniem dobrego wnetrza co do zmiany materiału na kosmiczny to mam mieszane uczucia.te grafity i inne wegle.jakos mi do kolowrotków nie paszą.Ciekawe ze zapomnieli o Tytanie,a to przecież chyba dobry mat na obudowę fakt nienajtanszy ale w topie topów mogłby zabłysnąć,gorzej jak by stał sie niezniszczalny i spadała by po jakims czasie sprzedaż <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 @Sławek, a co masz w multiku? Nie korbe? Do tego Ceraciaka to bym sie przymierzyl, ladnie by po choinka wygladal, a zapasowa szpulka na czubku zamiast gwiazdki... @GuzuC14 to moze chodzic o modne ostatnio w Unii tzw. krazenie wegla w atmosferze - starania o jak najlepsze wykorzystanie zrodel odnawialnych. http://pl.wikipedia.org/wiki/Datowanie_radiow%C4%99glowe Mowiac powaznie to rowniez mysle, ze jest w kolowrotku kilka istotnych rzeczy, ktore stanowia o jego wartosci: odpowiedni dobor materialow na poszzcegolne czesci i tolerancja wymiarowa ich wykonania. No i projekt. Tak myslalem, ze cos kombinujesz w ten desen z tymi potworkami. No, drogie jak cholera z tego co pamietam ale moze to jest jakis sposob. Jak na razie modlitwy (przerywane mniej swietymi zwrotami ) byly mnie skuteczne.Ktory kolor bierzesz i co na to nawiniesz? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Na potworka nawijam 65 lb plecionke.Akurat wchodzi 300 yardow.Juz wiadomo po co takiej szpulki robia Guzu p.s. a to Certate ze szpula to defacto obnizka ceny...biorac pod uwage po ile byly/sa zapasowe szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Guzu.Masz rację, że Certatki nie miały zapasowych szpulek, ale korbki te same - składane. Nie mniej jednak, ja w swoich odkręcam. TP na fotce to jednak wersja morska i jak pisał mefisto napęd ten sam co w Stelli. To prawda, TP od lat wyglądają podobnie, zmieniają barwy,choć jak piszą w broszurach - całkiem nowy napęd ( stopy cynku). Czy to aby jest tak mocne jak zachwalają? Tadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Stella, Jesli mialbym zaplacic 500 USD za Twinpowera...to sekunde wczesniej musialbym oszalec. Za 600 USD mozna miec Stelle SW...nowa. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja np na Święta życzyłbym sobie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ostatnio dawali je jakos ciut taniej na plat.co.jp... Ja z zalozenia takie omijam szerokim lukiem Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Guzu, ja też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 He he Nick zobowiazuje - Twoj Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Bo ja wiem, może na sekundę oszaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi