Gumofilc Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Byle ten stop to nie byla pochodna popularnego niegdys ZnAlu. <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Oczywiscie beda sie zaklinac ze to kompletnie kosmiczny material...Nigdy nie wiesz dopoki nie sprawdzisz. Ja jeszcze nie mialem i nie mam kolowrotka z magnezowa czy inna kosmo obudowa... Ale pewnie kiedys to bedzie nieuniknione Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Pomiar proporcji między izotopem promieniotwórczym węgla 14C a izotopami trwałymi 12C i 13C.To służyć będzie w przyszłości do datowania roczników kołowrotków,kiedy farba już poschodzi i nie da się poznać na pierwszy look Prowadziłem kiedyś korespondencję z łowcą sumów, który po wielu latach i wielu zajechanych maszynkach stwierdził,że nic poza multikiem nie wchodzi dla niego w grę.Przy takim obciążeniu dla zestawu (ciężarki, duża przynęta) każdy stałoszpulowiec klękał prędzej czy później.Oczywiście w tym OT zastosowanie jest zgoła odmienne, ale zasady mechaniki te same.Kłopoty z przekładnią, czy samą obudową przestały u niego istnieć, odkąd zamienił korbę na multik w tej samej klasie cenowej.Mnie pod tym względem przekonał. Metodę stosował żywcową, ale wbrew opinii o wiaderkowych łowcach, ciął zaraz po braniu i wszystkie swoje sumy wypuszczał.Mowa o sumach powyżej 50kg, bo na takie się nastawiał, również w polskich nizinnych rzekach i zb. zaporowych. No to tyle, jeśli chodzi o OT, które póki co nie zostało wydzielone PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Byle ten stop to nie byla pochodna popularnego niegdys ZnAlu. <_< Gumo A no właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 ja sie, wczoraj, dowiedzialem, ze nie ma takiego kolowrotka (multiplikator czy tez nie), ktorego sie nie da w jeden sezon zajechac ... lozyska, sworznie, przekladnie, wszystko mozna zaorac, bez roznicy na rozmiar, material i jakosc produkcji (autor powyzszego stwierdzenia, zajechal w 3 sezony m.in. CC400, CC200, Lune 250 i 300) ... i tak sie zastanawiam ... po co datowac te mlynki, tymi izotopami, tymi stopami-weglikow-kosmicznych i zawartoscia cukru w cukrze ... skoro po sezonie i tak schrottplatz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Zastanawiam się, czy nowe certate (ze składaną rączką i zapasową szulą) nadal będą Made in Japan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Pitt, Niezly oracz. To juz trzeba miec papiery na takie granie Friko, Wedle tego co widac na www. te Certate sa nadal MADE in JAPAN. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 no wiesz, moze tez byc tak, ze facet po prostu nie umie uzytkowac sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 no wiesz, moze tez byc tak, ze facet po prostu nie umie uzytkowac sprzetu Podpisuję się pod tym, chociaż oka bym nie mrużył, bo to pewnie prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper5684 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 siema,nowy kolowrotek TwinPower to nie C14 tylko Ci4 Jest to material ktory Shimano juz od lat uzywal w produkcji materialow rowerowych. Drugi calkiem nowy model z stala szpula to Shimano Rarenium Ci4. Co do ceny to TP po prostu przesada, mialem go w reku i musze powiedziec, ze sie nie oplaca. Lepiej oszczedzic i dolozyc jakies 100$, kupic sobie Stelle!Kolowrotek Rarenium jest bardzo atraktywny w cenie. Kosztuje u nas ok. 160€. Wykonczony jest bardzo dobrze, i jego waga jest bardzo niska. Warto go obejzec. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 normalnie, to TP kosztuje ca. polowe stelli i daje jakies 75% jej performance http://www.bass.jp/reel.php?c=reel&mode=itemlist&ser ies=08+TwinPower&tcat=Spinning http://www.bass.jp/reel.php?c=reel&mode=itemlist&ser ies=Stella&tcat=Spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper5684 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 tak jak juz powiedziales, normalnie. ale te ceny to dla mnie i tak wiele za wysokie. TwinPower FC to na prawde chamstwo. Kolowrotek po jednym sezonie tak na prawde to do wyrzucenia. Ale to inna broszkanowy TwinPower u nas kosztuje 420€ a Stella 500€. Jakos nie mozne mnie nikt przekonac do kupna TP za jedyne 80€ mniej, i jeszcze nikt nie ma opini na temat tego nowego materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Mozna sie zapisywac na nowa Stelle 2010...jakby ktos sie juz nie mogl doczekac, to juz MOZNA Ceny od 790 usd . Plus wysylka. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_1446 Dla jasnosci : nie jestem na % w tym sklepie A podaje link, bo moze ktos sie skusi a potem podzieli sie wrazeniami na forum Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Zastanawiam się, czy nowe certate (ze składaną rączką i zapasową szulą) nadal będą Made in Japan? Certate powinna być Japan, ale zaczynam w to wątpić...Nowa Certate ma być kilkanaście dolarów tańsza od starej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Kilkanaście dolarów to nie tak dużo może stali się po prostu mniej pazerni odrobinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Kilkanaście dolarów to nie tak dużo może stali się po prostu mniej pazerni odrobinę Oby...Sam wiesz ile kosztuje zapasowa szpula do Certate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam taką certatkę ze składaną rączką i zapasową szpulką, pociągnięta pod koniec zeszłego roku z tym że nie mam pewności czy jest tak stara (+ zapasowa szpulka) czy już ta nowa [ jak wiadomo składana rączka była - nie była - znowu jest/będzie więc trudno ocenić ]. W każdym bądź razie jest made in Japan i na sucho nic nie można jej zarzucić.... jak będzie dalej czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Friko swoją Certate kupiłem rok temu, potem dokupiłem szpulę. Po sezonie orania powierzchniowcami i gumami na 20g główkach w Atlantyku, kręci się ciągle jak nowa. Tak patrzę na fotki nowej Certate i tak się zastanawiam - czy przypadkiem linka nie będzie zaczepiać się o ten kosmiczny rotor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 To ja mam chyba jednak starą bo żdanego kosmicznego rotora na niej nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Nowa: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/10462/cPath/22_81_82_1471/river-lake-fishing-fre shwater/new-certate-3000.htmlStara: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/143/cPath/22_81_82_92/river-lake-fishing-freshwa ter/certate-3000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Nie, no to moja stara oczywiście. Stara stara chociaż fabrycznie nowa, wyprzedaż magazynowa, składana korbka, dwie szpulki i made in japan. Zatem w kwestii nowej certate nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A może ktoś wie jaki napis będzie miała na stopce nowa Certate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A może ktoś wie jaki napis będzie miała na stopce nowa Certate?Only for Polish Domestic Market Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 A może ktoś wie jaki napis będzie miała na stopce nowa Certate?Only for Polish Domestic Market Juz jest moja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Niestety napisu Only for Polish Domestic Market nie bedzie. Co gorsze nowa Certate zostala wyposazona w specjalne uszczelnienie ktore wymaga serwisowania przez Daiwe. Ale poczytajcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi