przemofight Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, chciałbym zakupić na ebay dwa kołowrotki Quantum Smoke z USA. Może znajdzie się Kolega, który ma doświadczenie w takich zakupach i pomoże mi zakupić w/w kołowrotki w dobrej cenie ? Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Nic prostszego. Zakładasz konta na eBay oraz Paypal. Znajdujesz na eBay sprzedawcę który wyślę kołowrotek do polski. Kupujesz - licytujesz kołowrotek. Po wygraniu aukcji płacisz przez Paypal na który eBay automatycznie Cię przekieruje. Po otrzymaniu pieniążków sprzedający wysyła kołowrotek do polski. W Polsce kołowrotek prawdopodobnie zostanie zatrzymany przez urząd celny który zarząda sobie od Ciebie potwierdzenia płatności za zamówiony towar. Zależnie od wartości kołowrotka i przesyłki UC nalicza bądź nie nalicza cło i vat. Kołowrotki dostarcza listonosz bądź kurier. Jeśli naliczono cło i vat przesyłkę otrzymasz za pobraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Z ciekawostek ostattnio paczka z usa przyszla mi szybciej niz paczka z londynu w stosunku 5/7 dni(dwie rzeczy na raz kupione na ebay). Wazne zeby sprzedawca mial shipping: worldwide Edytowane 3 Marca 2015 przez janih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Worldwide albo na liście krajów ktore obsluguje była Polska/Poland.Nie wszysyc którzy nie maja w opisie woldwide nie wysyłaja do PL.Ja zawsze pytam, nawet jak w opisie ma "only USA" czy wyśle do PL i za ile.Jak jest spoko sprzedaca, sprawdzi i poda koszt i można licytować bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zakładasz konta, dogadujesz się ze sprzedawcą itp.... , zapominacie że są jeszcze ludzie (ja też niestety) którzy nie są kumaci w językach obsługujących ebaje, platy i inne anglo-, niemiecko czy inoojęzyczne sklepy a też chcieliby coś tam kupić.I tak prośbę o pomoc w tym temacie rozumiem jako zakup towaru w czyimś imieniu.A warunki na jakich ta pomoc mogła by być świadczona to już kwestia dogadania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 z angielskim mogę pomóc ewentualnie przy zakupie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nic prostszego. Zakładasz konta na eBay oraz Paypal. Znajdujesz na eBay sprzedawcę który wyślę kołowrotek do polski. Kupujesz - licytujesz kołowrotek. Po wygraniu aukcji płacisz przez Paypal na który eBay automatycznie Cię przekieruje. Po otrzymaniu pieniążków sprzedający wysyła kołowrotek do polski. W Polsce kołowrotek prawdopodobnie zostanie zatrzymany przez urząd celny który zarząda sobie od Ciebie potwierdzenia płatności za zamówiony towar. Zależnie od wartości kołowrotka i przesyłki UC nalicza bądź nie nalicza cło i vat. Kołowrotki dostarcza listonosz bądź kurier. Jeśli naliczono cło i vat przesyłkę otrzymasz za pobraniem.Przed otrzymaniem przesyłki dostajesz list z UC żebyś potwierdził ile za to zapłaciłeś. Ja tak miałem 2 razy i od tej kwoty naliczali mi podatek, bez cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 zapominacie że są jeszcze ludzie (ja też niestety) którzy nie są kumaci w językach obsługujących ebaje, platy i inne anglo-, niemiecko czy inoojęzyczne sklepy a też chcieliby coś tam kupić.I tak prośbę o pomoc w tym temacie rozumiem jako zakup towaru w czyimś imieniu.A warunki na jakich ta pomoc mogła by być świadczona to już kwestia dogadania się.Ale z polskiego na polski chyba nie trzeba im tłumaczyć skoro PayPal jak i eBay są dostępne po polsku Przed otrzymaniem przesyłki dostajesz list z UC żebyś potwierdził ile za to zapłaciłeś. Ja tak miałem 2 razy i od tej kwoty naliczali mi podatek, bez cła.Wszystko zależy od kwoty zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zamawiałem szpulkę. Kwota niebagatelna. Całe 200 zł a i tak te złodzieje, bo inaczej nie mogę ich nazwać, policzyli mi podatek. I jeszcze miałem ją tydzień po tym jak przesłałem im wszystkie scany potwierdzające zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zakładasz konta, dogadujesz się ze sprzedawcą itp.... , zapominacie że są jeszcze ludzie (ja też niestety) którzy nie są kumaci w językach obsługujących ebaje, platy i inne anglo-, niemiecko czy inoojęzyczne sklepy a też chcieliby coś tam kupić.I tak prośbę o pomoc w tym temacie rozumiem jako zakup towaru w czyimś imieniu.A warunki na jakich ta pomoc mogła by być świadczona to już kwestia dogadania się. Dokładnie, tak jak Kolega slawek_2348 napisał chodziło mi o pomoc tj. zakup przedmiotowych kołowrotków przez Kolegę, który już ma w tej kwestii doświadczenie i mógłby również określić orientacyjnie jaka by to była kwota z cłem itp. Oczywiście pieniążki bym przelał przed zakupem aby wszystko było ok a wszelkie kwestie można uzgodnić na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zamawiałem szpulkę. Kwota niebagatelna. Całe 200 zł a i tak te złodzieje, bo inaczej nie mogę ich nazwać, policzyli mi podatek. I jeszcze miałem ją tydzień po tym jak przesłałem im wszystkie scany potwierdzające zakup.Ciekawe określenie- złodzieje. Podatek i cło zgodne z prawem. W większości krajów europejskim pewnie zapłacimy podatki za sprzęt z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Dokładnie, tak jak Kolega slawek_2348 napisał chodziło mi o pomoc tj. zakup przedmiotowych kołowrotków przez Kolegę, który już ma w tej kwestii doświadczenie i mógłby również określić orientacyjnie jaka by to była kwota z cłem itp. Oczywiście pieniążki bym przelał przed zakupem aby wszystko było ok a wszelkie kwestie można uzgodnić na priv. Założenie kont na w/w serwisach to dosłownie 5 minut. Dostęp do internetu podejrzewam ze masz skoro jesteś na forum, bankowość internetową lub kartę kredytową zapewne również posiadasz. Co i jak w kwestii zakupu już wiesz. Brakuje Ci tylko chęci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) A jak wygląda sprawa z posiadaniem telefonu stacjonarnego? Bo ze 2-3 lata temu próbowałem założyć i na tym poległem - wymagano podania nr tel. stacjonarnego, jako że pogniewałem się na Telekomunikację, to na nich wtedy też. Edytowane 4 Marca 2015 przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A jak wygląda sprawa z posiadaniem telefonu stacjonarnego? Bo ze 2-3 lata temu próbowałem założyć i na tym poległem - wymagano podania nr tel. stacjonarnego, jako że nie pogniewałem się na Telekomunikację, to na nich wtedy też.a co to jest telefon stacjonarny?! Działa bez stacjonarnego, ponad 2 lata temu też zakładałem bez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zakładałem na ebay.pl konto kilka dni temu i też miałem problem z numerem telefonu. Zrobiłem to w taki sposób, że w pierwszej rubryce wpisałem pierwsze trzy cyfry nr komórkowego a w następnej reszte numeru. Co do tego cła i vatu to różnie bywa. Zamawiałem ostatnio dwa razy z Japoni, kwoty 20 000yen i 7000yen. Ani razu nie dołożyli dodatkowych opłat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi