Marcin87 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam. Już od dawna ciągnęło mnie do tego by ukręcić sobie własnoręcznie wędkę i w końcu nadszedł ten czas.Miał to być kijek pod klenie i jazie,zależało mi,żeby był długi,bo moje miejscówki często to wymuszają. Na początku szukałem używanej muchówki,bo chciałem ją całkowicie rozebrać i uzbroić od nowa adaptując do spinningu. Trafiłem jednak na budżetowy blank MHX PF 1202ML. Po konsultacji z kolegą @Hubertusem (Któremu należą się ogromne podziękowania za wszelkie podpowiedzi i iście anielską cierpliwość. Dzięki wielkie!!!) kupiłem blank i całą resztę i zacząłem budowę swojego pierwszego kijka: na pierwszy ogień rękojeść,którą toczyłem na wiertarce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Hejka jakiego kleju używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Dawaj dawaj ładnie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Super! To musi być niesamowita satysfakcja zbudować i łowić na swój własnoręcznie wykonany kij - pierwszy kij!... Taka przygoda, to jeszcze przede mną! Trzymam kciuki i gratuluję Koledze Marcin87! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Hejka jakiego kleju używasz.Używałem tutaj żywicy Roddancer. Dzięki panowie,staram się jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jakie beda przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jakie beda przelotki? PB Minima match Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Już miałem pisać do kolegi co tak przycichł, a tu widzę że się chwaliczekam na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) No to tak finał już jest i kijek po testach,ale czasu na zdjęcia nie było,bo trzeba ryby łowić,niestety wielkość nie pozwala na pokazanie tutaj,a więc pierwsza fotka kijka,a raczej rękojeści: Edytowane 9 Marca 2015 przez Marcin87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Dziś znalazłem chwilkę,żeby zrobić fotki ugięcia kija: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Zajefajnie się gnie , .jaki zakres przynęt i akcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Zajefajnie się gnie , .jaki zakres przynęt i akcja.Woby od 0,5g miota jak szalony o to mi właśnie chodziło. Kijek wolniejszy,taka kluseczka,ale dopiero od pewnego momentu. Do woblerów,obrotówek i ogólnie twardych przynęt spoko. Gumy ogarnie na główkach od 2 g. Poniżej tej masy główki średnio czuć co się dzieje z przynętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jaka waga samego blanku , to szkło czy jakaś mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jaka waga samego blanku , to szkło czy jakaś mieszanka.107g. Szkło i grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 107g caly kij tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 107g caly kij tak.chciałbym sam blank tyle waży,ale ręki nie męczy. Dziś ponad 7godzin latania za jaziami i ręka nie boli,więc daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jaka to jest długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jaka to jest długośćblank był opisany jako 3,05 ale okazało się,że ma równo 3metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 To, że się nie odzywam , nie znaczy, że nie śledzę.... Śledzę! Śledzę! ...I mi się zaje...... (BARDZO) podoba!.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 ładnie się gnie , jak muchówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 i właśnie o to chodziło, co by sie giął jak muchówka, fajny kijek, niech wiernie służy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi