jakub2 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Wittam chcialem spytac czy ktos moze jest w posiadaniu nastepujacego zestawu lub po prostu moglby podpowiedziec czy do Okumy Black Rock 2,75m o cw 7-30g bedzie pasowal Ryobi zauber w rozmiarze 4000, chodzi mi glownie o jego wielkosc wage i odpowiednie wywazenie wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Mnie by pasował , Co chcesz tym łowić, na jakie przynęty itd. Ogólnie to kołowrotkiem trudno wyważyć kij jak leci na twarz , okumę miałem w rękach ze 3 lata temu i nie pamiętam jak jest wyważona. Nie pamietam, czyli kij mnie nie zachwycił ani nie przeraził. Idz do sklepu, zamontuj, potarmoś sam zobaczysz, opinie są różne a osobiste potarmoszenie jest bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 To ma byc zestaw na rzeke, glownie na gumy na glowkach do 30g maksymalnie plus do tego woblery boleniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Obawiam się, że ten kołowrotek może być za mały do wyważenia wędki. Są (przynajmniej) dwa sposoby, żeby wyważenie było poprawne:1) Nawijamy lametę ołowianą na dolnik w okolicy łokcia i jak już będziemy mieli odpowiednią ilość to odcinamy i kropelka albo innym cjanopanem utrwalamy połączenie. Najbardziej estetycznie wygląda to kiedy mamy split grip bo taśma przypomina wtedy wyplatankę.2) Nawiercamy dolnik tak, żeby dojść do blanku i tam wklejamy ołowianą łezkę, która wyważy wędkę. Trzeba dobrać ją eksperymentalnie i dopiero wtedy wklejać. Dziurę możemy zabezpieczyć orkiem dostępnym w każdej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Te okumy lecą lekko na pysk, jak mialem do takiej passiona 740 to nadgarstek bolał po 2h łowienia. Pewnie jej dobrze nie wyważysz samym kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Kolego mam taką Okume tylko w wersji 5-25g.Z Zauberem 4000 leci na pysk, z Penn Battle 4000 już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A penn ktorego uzywasz przy tej okumie nie meczy za bardzo ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A penn ktorego uzywasz przy tej okumie nie meczy za bardzo ręki?tak jak pisałem Battla 4000 ... mi ręki nie meczy, ale ja mam podobno "chamskie łapy" Kij doważa idealnie. Zaubera waży podobno 315g a Battle 353g stąd pewnie różnica w wyważeniu na plus Penn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi