Skocz do zawartości

Sklepy w Polsce z muchami

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pojawiają się na naszym forum coraz częściej konkretne propozycje much. Wiem, wiem ... muszkarz powinien je robić sam i pewnie radość złowienia ryby na swoją jest większa ale ... gdzie obecnie w Polsce można zakupić muchy? Jakie sklepy, bądź jakich muszkarzy, którzy wiążą muchy i sprzedają swe arcydzieła polecacie. :D

Pozdrawiam

Remek

Remku,

Choć sam na muchę nie łowię, to od czasu do czasu zamawiam i kupuję muchy dla moich amerykańskich kolegów. Dotychczas korzystałem z oferty krakowskiego sklepu: Hurch Flyfishing Poland - www.hurch.pl, i zamawiałem muchy telefonicznie, z dostawą do domu. Nie wiem, czy ich muchy są tanie, czy drogie. Wiem, że są wspaniałe! Pan Adam Sikora współpracuje z tym sklepem.

http://salar.pl/index.php/cPath/10

sklep mojego dobrego znajomego. Bardzo wysoka jakość much.

Na stronie wybór mały, z braku czasu na robienie kolejnych fotek. Ale można zamówić wszystko. Od Albuli (bonefisha) po Żaglicę. Mirek kręci muchy z najdziwniejszych zakątków świata, wg oryginalnych przepisów, dużo eksperymentuje z materiałami. Ogólnie - polecam

Ja dotychczas kupowałem na ebayu i od kilku osób na flyfishing.pl ( nie liczę sklepów stacjonarnych). Ogólnie mam złe doświadczenia jeśli chodzi o susz. Muchy pakowane w torebki strunowe, całe pogniecione, piórka często połamane. Co do reszty nie mam zastrzeżeń, łowne i tanio. Od pewnego czasu sam kręcę, może nie są najpiękniejsze ale są B) i nawet coś na nie udaje się złowić.

Remek, a tego jegomościa poznajesz?

... też kręci muchy. Tu go zdybaliśmy na gorącym uczynku z Gumem, wracamy późnym wieczorem z jeziorowego survivalu a ten sobie w ciepłym szwedzkim domku siedzi i mota cuś na lipionka :D zresztą, jak sie potem okazało, namotał całkiem skutecznie

post-10-1348914535,1277_thumb.jpg

Tak naprawdę to zdjęcie pokazuje sporą przewagę jaką muszkarz ma nad wodą - na podstawie obserwacji danego łowiska w danych warunkach i czasie może natychmiast stworzyć przynętę która w tym łowisku, w tych warunkach i tym czasie jest potrzebna... Romek po prostu poszedł na wodę, zobaczył jaki jest stan wody, jaki jest uciąg, na jakiej głębokości trzeba podać nimfe, co powinna imitować - wrócił do domku, siadł do motania i... następnego dnia było co założyć na koniec przypona. Myślę, że tego żadne zakupy nie zastąpią :D

post-10-1348914535,2348_thumb.jpg

Witam,

Odnosnie sklepow z muchami- ebay jesli chodzi o mnie odpada- muchy robione sa gdzies w srodku Afryki i ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Jedyne co widze to zlecenie komus zrobienia much na przyzwoitych haczykach, glowkach itd. Najtansze to nie bedzie ale warto. Ja krece glownie na Tiemco,ktore sa same w sobie bardzo drogie ( 20 sztuk 2499spbl to ponad 5 funtow). Za to nigdy mnie nie zawiodly :D

Pozdrawiam,

Bujo

Dlatego żałuj, żałuj za grzechy... żeś się wtedy z nami nie zabrał. Ja to dla muchy raczej stracony jestem, ale Ty bys skorzystal

Za chwilę?to włożę włosiennicę i wybiorę się z kompem pod pachą do pustelni żałować za swoje grzechy :D Niestety jeszcze nie klonują a jedną ... nie da się być na wielu weselach :D

prosze jaki spostrzegawczy <_< tak,. zostawiam sobie taka furtke Embarassed jak za 7-8 miesiecy wybierzemy sie razem w to samo miejsce, to postanowilem sobie wykonac drugie podejscie :mellow: no i może rzece poświęcę nieco więcej uwagi, żeby odegrać się na tym kabanku co mi spadł w tym roku :unsure:

prosze jaki spostrzegawczy <_< tak,. zostawiam sobie taka furtke Embarassed jak za 7-8 miesiecy wybierzemy sie razem w to samo miejsce, to postanowilem sobie wykonac drugie podejscie :mellow: no i może rzece poświęcę nieco więcej uwagi, żeby odegrać się na tym kabanku co mi spadł w tym roku :unsure:

Może???? Łódka na kłódkę, klucz do wody pod wyspę,spodnie na tyłek i hajda w rzekę na parę godzin ;)

R.

Może???? Łódka na kłódkę, klucz do wody pod wyspę,spodnie na tyłek i hajda w rzekę na parę godzin ;)

R.

Romek- zostaw tego pana dla mnie- juz ja sie nim zajme :D :D :D ban na lodke na tydzien, kolce w podeszwy i ognia nad wode :D Skonczy sie siedzenie i trolling :D a i muszka sie spodoba bo nie bedzie mial innego wyjscia :D Poradzilem sobie z dwoma znanymi Tobie osobnikami w tym roku dam rade i z Friko :D

Bujo