katmay Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Witam. Wiem że.być może to już było, ale nie.mogę tego znaleść. Maluje aero farbami tamyia. Niestety domalux powoduje że wszystko spływa tworząc nieładnie mozaikę. Czym zabezpieczacie woblery przed marzeniem w domaluksie? Próbowałem.bezbarwnego akrylu miplo niestety sam powoduje rozpuszczanie się farby. Warstwy jakie kładę na woblery to:CaponPolerowanie. CaponMalowanieI tu coś.muszę wymyślićDomalux Miał ktoś taki problem?Pomocy. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Marca 2015 przez katmay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smialus Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zakup sobie lakier nitro (vidaron) i nim psikaj i następnie zamaczaj. Nie szkoda Tamek na woblery Domalux wykożystaj i kup Hartzlacka, z nim nie było takich problemów, że farba zciekała po zanurzeniu (akryl), nie było u mnie w sklepie Harda i wziąłem Domaluxa, widać różnicę niestety w jakości obu produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Lakier akrylowy Domalux bezzapachowy na malowanie farbami i powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katmay Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ok spróbuję. Narazie.muszę poczekać 12 godzin i sięgnąć po szlifierkę....Najgorzej jest z srebrnymi farbami oraz z transparentnymi. Tamki to jedyne farbami u mnie dostępne więc.nie.mam wyboru Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tamyia to chyba, podobnie ja humbrol, coś jak farby olejne? Jeśli tak to tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Lakier akrylowy na farbę załatwia wszelkie problemy. Nie ma co dalej szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katmay Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tamyia acrylic mini po 10 ml do aero. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smialus Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tak Tamiya to akryle, Humbrol to są najczęściej olejne choć w swojej ofercie także posiadają farby akrylowe, ale one są konfekcjonowane w innym opakowaniu, a nie lepiej podejść do jakiegoś sklepu z lakierami samochodowymi i tam kupić, Tamki są stosunkowo drogie w przeliczeniu na farbę taką samochodową, paleta barw jest naprawdę imponująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Próbowałem.bezbarwnego akrylu miplo niestety sam powoduje rozpuszczanie się farby. Lakier akrylowy na farbę załatwia wszelkie problemy. Nie ma co dalej szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Osobiście stosuję najtańsze farby samochodowe w sprayu...bodajże car-lack czy coś takiego i w domaluxa mogę wrzucać pół godzinki po malowaniu i nic nie spływa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Najlepsze Valejo air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Najlepsza to i tak jest mieszalnia farb samochodowych samych odcieni zieleni okolo 40 rodzajów :-) a leją nawet 10 gr farby jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Najlepsza to i tak jest mieszalnia farb samochodowych samych odcieni zieleni okolo 40 rodzajów :-) a leją nawet 10 gr farby jak trzebaByłem kiedyś w mieszalni to mi powiedział, że 100ml to najmniej co mi sprzeda.. hahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Nie chciało im sie mieszac :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Nie chciało im sie mieszac :-)I im się nie dziwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smialus Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W Gorzowie na giełdzie kolo sprzedawał Dupli Color jak leci za 3 złote. Szpiegu wydaje mi się że mamy blisko do giełdy, a z tym 100 ml to fakt nie chcą mniej sprzedać bo tłumaczenie "maszyna nie da mniej umieszać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ja bym jednak dał sobie spokój z "zabezpieczaniem" powierzchni korpusu lakierem akrylowym a dlaczego to zobaczysz po 2 godzinach łowienia woblerem. Jak łowisz na akwenach usianych kamienami, obetonowanych itd. to nawet wcześniej, nawet już po pierwszym rzucie. Jeżeli domalux gryzie Ci farby to być może trafiłeś trefną puchę ze złą proporcją rozpuszczalnika, miałem tak z innym poliuretanem. Daj farbom trochę pooddychać i wrzuć w lakier jak już będą suche, np hartzlacka a tą puszkę, którą masz możesz raczej wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smialus Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 To już kolejny defekt Domaluxa, mi jednaj najbardziej po oczach wali ten kolor (żółci). A zauważyłem, że nawet po tygodniu da rade na nim rysę zrobić, Hartz to jak kamień się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Może tak być jak Piotrek pisze tez trafiłem kiedyś na taką puszkę Domaluxu ewidentnie był agresywny , możliwie ze właśnie tak trafiłeś . Spróbuj jeszcze inaczej zamiast caponu połóż ze dwie warstwy tego nieszczęsnego domaluxu na to farby i po kilku godzinkach dopiero pokryj poliuretanem .Co do farb to rozumiem ze nie każdy lubi spraje czy aero , ale jak coś to mogę polecić taką promocyję http://galeriakoloru.pl/mieszanka-farby-spray/mieszanka-150-zestaw#!prettyPhotote AutoK są porównywalne jakościowo z motipami , cena śmieszna . Jedyny minus ze nie możesz wybrać kolorkow ale może właśnie sąsiadka zadrapie swoje wiśniowe Audi 90 i zostanę bez nadmiaru . Hartzlack też można trafić feralny ale to zdecydowanie lepszy lakier i jest w mniejszych puszkach chyba 350ml co ma nie lada znaczenie jeśli robimy niewiele woblerków . Edytowane 9 Marca 2015 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Można sobie wybrać kolory autoK tyle, że trzeba się stawić we własnej osobie w sklepie albo na magazynie ale też cena wyższa niż zestaw- 3zł sztuka. Jeżeli chodzi o domalux to ie zauważłem żeby kolor lakieru w stanie ciekłym miał przełożenie na utwardzoną powłokę, jest za to bardzo wrażliwy na warunki, w których się go stosuje i tutaj lepiej trzymać się specyfikacji. Ale ma też dobre strony, jest rzadszy i nie zostwia pęcherzyków jak zdarza się z hartzlackiem dlatego najlepiej chyba jest połączyć ich moce Edytowane 10 Marca 2015 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smialus Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mam te AutoK i kupowałem je za 3 złote. Na początku miałem problemy z Hartzlackiem w postaci tych, że nieszczęsnych bąbelków, a wobler okazał się bardzo skuteczny na szczupłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flygobius Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Koledzy, czy ktoś z Was stosował harzlacka na domalux? Czy to się nie gryzie?Na pierwszy rzut oka dość dziwne pytanie, przyznaję,... ale chodzi o to, że mam partię 100 woblerów kleniowych z 2 warstwami domaluxa już, a chcę podpisać je za pomocą kalkomanii, niestety domalux mi się z nią gryzie i kilku użytkowników poradziło mi zmianę na harzalcka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nawet mieszałem Śmiało pokrywaj hartzlackiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 .....a chcę podpisać je za pomocą kalkomanii .... ?????? Pytanie po co ? Nie lepiej ręcznie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam. Wiem że.być może to już było, ale nie.mogę tego znaleść. Maluje aero farbami tamyia. Niestety domalux powoduje że wszystko spływa tworząc nieładnie mozaikę. Czym zabezpieczacie woblery przed marzeniem w domaluksie? Próbowałem.bezbarwnego akrylu miplo niestety sam powoduje rozpuszczanie się farby. Warstwy jakie kładę na woblery to:CaponPolerowanie.CaponMalowanieI tu coś.muszę wymyślićDomalux Miał ktoś taki problem?Pomocy. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaJeśli chodzi o tamiya to spływa . Mam to samo ale kupiłem lakier akrylowy w sprayu i od razu po malowaniu psikam całego wobka potem już domalux i jest ok. Pactry sprawdzaja sie najlepiej wedlug mnie z domaluxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi