Skocz do zawartości

Problem z domaluxem

Rekomendowane odpowiedzi

Po co... hmmm

Chciałem ręcznie owszem, pisałem już tu na forum o tym. Zgodnie z radami zakupiłem unipiny cieniutkie, ale pod domaluxem mi spływają i się zniechęciłem. Kupiłem papier do kalkomanii i nadrukowałem podpis w odpowiednim rozmiarze, wyszło super. Na stronie A4 zmieściło się kilka tysięcy podpisów ☺ Dodatkową zaletą jest możliwość podpisania w ten sposób czarnych woblerów poprzez żółty nadruk na kalkomanii.

Wiem że to bardzo pracochłonne ale nie robię woblerów na sprzedaż więc mogę się pobawić.

Nie mówię że ręcznie to lipa, gdybym znał super sposób na to pewnie pisałbym z ręki.

• 4 tygodnie później...

Kupiłem bezzapachowy domalux. Silver classic spowodował spękanie akrylu. Nie wiem czy sliver nie jest jakiś trefny. Niedomkniętą puszkę miałem przez 2 dni i nawet nie zgęstniał. Obecnie planuje zakup farb fluo createx-wicked. Czy ktoś ma dobre doświadczenia z pokrywanie.tych farb domaluxem? W razie czego kupię hartzlak strong.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Aha napisałem do producenta domaluxa. Dostałem.odpowiedź że nie nadaje się do pokrywania farb akrylowych emalia akrylowych. Zaproponowano mi lakier lamperyjny malfarb. Lecz nie znalazłem.jego specyfikacji odoornosciowej.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Podaj mi proszę kontakt do nich bo zadał bym pytanie o barwienie lakieru poliuretanewego.

Zapytaj też tak przewrotnie,dlaczego tak zdrożał pamiętam gdy w chemiczym płaciłem za litr 18,50PLN a teraz :o ...no właśnie ale i tak tańszy od Hetrzlaka. :D

Ja od kumpla płaciłem 80 PLN za 5l. Domalux Classic.  ;)

Śmierdziało mu w domu po malowaniu parkietu więc stwierdził że go nie chce. 

A ja raz kupiłem domaluxa silver w wersji półmat i niewiedzieć czemu, wobler pokryty tym lakierem, łatwo dawał się zarysować. W starej wersji połysk, powłoka była bardzo twarda. Zetknął się ktoś z takim czymś? Może jakiś stary lakier kupiłem, ale na wieczku był długi termin przydatności.

Edytowane przez mnietek

Farciarz...... ;) aro.A półmatu nigdy nie stosowałem latami jadę na połysku....Przez ten czas podobno zmieniali skład chemiczny bo miał zbyt wysoki poziom związków ołowio pochodnych lub innych szkodliwych etc.Jaz zauważyłem zmianę puszki a w zasadzie tylko obrazek na niej i ta cena .... :wacko:

Edytowane przez Fred Arbogast

Ciekawi mnie czy w związku z tym że lojalny jestem tej marce i określonemu produktowi mógł bym liczyć na jakiś ukłon w mym kierunku od dystrybutora lub sprzedawcy owego lakieru jako odbiorca indywidualny.Zużywam mniej więcej litr miesięcznie, czasami więcej a czasami mniej(lenistwo)....Zważywszy na dłubanie od jakiś nie całych trzydziestu lat trochę mi tego lakieru poszło :o ....Jeszcze nigdy nie dostałem żadnego nawet najmniejszego i np.jednorazowego rabatu ot na tzw.waciki od sprzedawcy.Klej jaki stosuję do swych dłubanek to Distal Clasik i tyleż samo lat go używam co wspomnianego lakieru.Zakupy od jakiś 15 lat robię w tym samym sklepie chemicznym(sieci). Siedziba ,obsługa się zmieniała a klijent przyłaził po wspomniane komponenty i co i nic.... :( Jak bym był pewnie parkieciarzem albo jakimś innym fachowcem pewnie mógł bym liczyć na jakiś ukłon w mym kierunku,a tak to :wacko:  tylko zapamiętałem windowanie ceny w górę zmianę wizerunku na puszce i nic więcej.Zdrożał w tym czasie  dwu krotnie i to może być przysłowiowy problem z Domaluksem. :D Reszta to pikuś, Pan Pikuś!........Pozdrawiam Fred A

• 1 miesiąc temu...

Panowie mam odlane w słoiku jakieś 300 ml lakieru Domaluks półmat i zrobił się u góry jakby kożuch, pod którym jest płynny nie zgęstniały lakier. Czy ten lakier będzie się nadawał jeszcze do lakierowania, czy nie ryzykować i kupić nowy?  Dodam tylko, że nigdy wcześniej nie miałem podobnej sytuacji, przeważnie lakier gęstniał w całej swojej objętości.

• 6 miesięcy temu...