flygobius Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Po co... hmmmChciałem ręcznie owszem, pisałem już tu na forum o tym. Zgodnie z radami zakupiłem unipiny cieniutkie, ale pod domaluxem mi spływają i się zniechęciłem. Kupiłem papier do kalkomanii i nadrukowałem podpis w odpowiednim rozmiarze, wyszło super. Na stronie A4 zmieściło się kilka tysięcy podpisów ☺ Dodatkową zaletą jest możliwość podpisania w ten sposób czarnych woblerów poprzez żółty nadruk na kalkomanii.Wiem że to bardzo pracochłonne ale nie robię woblerów na sprzedaż więc mogę się pobawić. Nie mówię że ręcznie to lipa, gdybym znał super sposób na to pewnie pisałbym z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katmay Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Kupiłem bezzapachowy domalux. Silver classic spowodował spękanie akrylu. Nie wiem czy sliver nie jest jakiś trefny. Niedomkniętą puszkę miałem przez 2 dni i nawet nie zgęstniał. Obecnie planuje zakup farb fluo createx-wicked. Czy ktoś ma dobre doświadczenia z pokrywanie.tych farb domaluxem? W razie czego kupię hartzlak strong. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katmay Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Aha napisałem do producenta domaluxa. Dostałem.odpowiedź że nie nadaje się do pokrywania farb akrylowych emalia akrylowych. Zaproponowano mi lakier lamperyjny malfarb. Lecz nie znalazłem.jego specyfikacji odoornosciowej. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Aha napisałem do producenta domaluxa. Dostałem.odpowiedź że nie nadaje się do pokrywania farb akrylowych emalia akrylowych. Zaproponowano mi lakier lamperyjny malfarb. Lecz nie znalazłem.jego specyfikacji odoornosciowej. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaPodaj mi proszę kontakt do nich bo zadał bym pytanie o barwienie lakieru poliuretanewego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zapytaj też tak przewrotnie,dlaczego tak zdrożał pamiętam gdy w chemiczym płaciłem za litr 18,50PLN a teraz ...no właśnie ale i tak tańszy od Hetrzlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zapytaj też tak przewrotnie,dlaczego tak zdrożał pamiętam gdy w chemiczym płaciłem za litr 18,50PLN a teraz ...no właśnie ale i tak tańszy od Hetrzlaka. Ja od kumpla płaciłem 80 PLN za 5l. Domalux Classic. Śmierdziało mu w domu po malowaniu parkietu więc stwierdził że go nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) A ja raz kupiłem domaluxa silver w wersji półmat i niewiedzieć czemu, wobler pokryty tym lakierem, łatwo dawał się zarysować. W starej wersji połysk, powłoka była bardzo twarda. Zetknął się ktoś z takim czymś? Może jakiś stary lakier kupiłem, ale na wieczku był długi termin przydatności. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Farciarz...... aro.A półmatu nigdy nie stosowałem latami jadę na połysku....Przez ten czas podobno zmieniali skład chemiczny bo miał zbyt wysoki poziom związków ołowio pochodnych lub innych szkodliwych etc.Jaz zauważyłem zmianę puszki a w zasadzie tylko obrazek na niej i ta cena .... Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katmay Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 PPG Deco Polska Sp. z o.o. ul. Kwidzyńska 8 51-416 Wrocław Tel.: 801 11 33 11 E-mail: serwis.klienta@ppg.com Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ciekawi mnie czy w związku z tym że lojalny jestem tej marce i określonemu produktowi mógł bym liczyć na jakiś ukłon w mym kierunku od dystrybutora lub sprzedawcy owego lakieru jako odbiorca indywidualny.Zużywam mniej więcej litr miesięcznie, czasami więcej a czasami mniej(lenistwo)....Zważywszy na dłubanie od jakiś nie całych trzydziestu lat trochę mi tego lakieru poszło ....Jeszcze nigdy nie dostałem żadnego nawet najmniejszego i np.jednorazowego rabatu ot na tzw.waciki od sprzedawcy.Klej jaki stosuję do swych dłubanek to Distal Clasik i tyleż samo lat go używam co wspomnianego lakieru.Zakupy od jakiś 15 lat robię w tym samym sklepie chemicznym(sieci). Siedziba ,obsługa się zmieniała a klijent przyłaził po wspomniane komponenty i co i nic.... Jak bym był pewnie parkieciarzem albo jakimś innym fachowcem pewnie mógł bym liczyć na jakiś ukłon w mym kierunku,a tak to tylko zapamiętałem windowanie ceny w górę zmianę wizerunku na puszce i nic więcej.Zdrożał w tym czasie dwu krotnie i to może być przysłowiowy problem z Domaluksem. Reszta to pikuś, Pan Pikuś!........Pozdrawiam Fred A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Panowie mam odlane w słoiku jakieś 300 ml lakieru Domaluks półmat i zrobił się u góry jakby kożuch, pod którym jest płynny nie zgęstniały lakier. Czy ten lakier będzie się nadawał jeszcze do lakierowania, czy nie ryzykować i kupić nowy? Dodam tylko, że nigdy wcześniej nie miałem podobnej sytuacji, przeważnie lakier gęstniał w całej swojej objętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 może pleśń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Paweł ,wyluzuj usuń ten glut z wierzchu np.nożykiem i lakieruj śmiało .....Pod nim jest zapewne jeszcze dobry lakier ,nadaje do lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ale jego dni już są policzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dokładnie, możesz korzystać z tego co pod kożuchem ale to już jego ostatnie tchnienie...musisz przyśpieszyć produkcję...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) to lakieruje, dzięki Edytowane 24 Maja 2015 przez pablo40404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Skończył mi się Capon... Twardo uderzam do marketu który zaczyna się dużym "O.." a tam na półce coś takiego ... Czy jest to dalej to samo co ten w innym "starym" opakowaniu? Edytowane 13 Grudnia 2015 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Najprawdopodobniej zmieniają opakowania jak to robi wiele firm produkujących farby . Produktu nie sprawdzałem ale raczej żadnych niespodzianek nie powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 W takim razie biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi