yglo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wlasnie tyle i Panda daje rade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wlasnie tyle i Panda daje rade Przez szyber dach wystaje z półtora metra .Można flagę piracką zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 7'11" w jednym kawalku to dopiero jest zabawa ale warto !Potwierdzam,super łowienie,miałem 240cm, a na ten sezon 230cm,auto ciut większe od malucha daje radę.Dolnik w nogach sąsiada kierowcy a szczyt przy tylnej szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Trafiła do mnie ostatnio wędka Inazuma Flash Zander 210 do 30g w piance. Jak to często była w tym modelu pianka na nakrętce uległa rozerwaniu i wymagała naprawy/wymiany.A jak już się zabrałem do wymiany pianki, tak postanowiłem całkowicie przebudować rękojeść - uchwyt KSKSS zamienić na SKSS i przy okazji wytoczyłem nowe elementy rękojeści z pianki EVA (jaka piana jest łatwa w obróbce to nawet mi się nie śniło, a przy tym taniutka - ja kupowałem fają twardą pianę u Roberta w sklepie BRC, jeden cylinder za ~ 20zł wystarczy spokojnie na dwie takie rękojeści) Natomiast zrezygnowałem z montażu metalowych pierścieni (bo nie za bardzo je lubię i niepotrzebnie obciążają wędkę) zamiast nich dałem za to srebrny tipet. Przy okazji przebudowy rękojeści zmieniłem również przelotki na Fuji Alconite, by nie myśleć podczas holu ryby, czy przypadkiem plecionka nie przetrze mi się o rowki powstałe w pierścieniach przelotek (SiC no name).Wędka dostała "nowe życie" drżyjcie sandacze 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Następnym projektem jest "świąteczny" kijek - zdjęty wczoraj ze suszarki.W sam raz na wiosenne rozpoczęcie wielko-rzecznego sezonu ST1142 MHX - kleniowo/jaziowy kij 290cm 5-14gTym razem w piance EVA - waga gotowej wędki 120gram Komponenty użyte do budowy wędki:Twarda pianka EVA, uchwyt Fuji KSKSS16 i przelotki PacBay minima4 od 25match do L4 Gotowa rękojeść przed i po lakierowaniu Oraz fotki gotowej wędki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmr Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jacku widzę, że nie próżnujesz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jacku widzę, że nie próżnujesz!!!! Sezon się zbliża (a dla wielu trwa cały rok), więc nie narzekam na bezczynność Jestem ciepłolubnym wędkarzem, więc w chłodne dni ........ zabijam czas na "kręceniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Widać sezon boleniowo/sandaczowy zbliża się wielkimi krokami,tym razem zdjęty ze suszarki kolejny ST1083F MHX 7-18g 270cm , podobny do poprzednika, ale tym razem inaczej uzbrojony. Przelotki Fuji Alconite KR-H od 25H do 5KT + uchwyt DPS17 GunsmokeNici ProWrap kolor Gunsmoke + srebrny tipetA tak się prezentuje cała wędka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zacne kijki kolega kręci, a najfajniejsze w naszym rzemiosle jest indywidualne podejście każdego z nas do zbrojenia tych samych blanków.Jak dla mnie zajebista robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zacne kijki kolega kręci, a najfajniejsze w naszym rzemiosle jest indywidualne podejście każdego z nas do zbrojenia tych samych blanków.Jak dla mnie zajebista robota I to odróżnia seryjne kije od "naszych" - każdy jest inny, dopasowany do gustu i preferencji użytkownika, po prostu indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Tym razem na warsztat trafił blank ST.Croix 4C68MXF Legend Tournament Bass 203cm 7-18g w jednym kawałku.Komponenty już zgromadzone, czas na budowę wędki + uchwyt DPS 17 Silver (tak by pasowało kolorem do ramek przelotek)Korki rękojeści sklejone i pierwsze przymiarki. Elementy rękojeści wytoczone na pożądany kształt i wymiarA więc nadszedł czas na sklejenie do kupy rękojeści I 1/3 roboty już poza nami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A ja już zacieram rączki bo sezon tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zacny blank znam takich co używają prawie do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolega gdzie kupuje pierścionki wykończenieowe jeśli można sie dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kolega gdzie kupuje pierścionki wykończenieowe jeśli można sie dowiedzieć 90% komponentów kupuję w BRC, pierścionki mają praktycznie w każdym rozmiarze i w trzech rodzajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Pozostało ustalić spacing i zabrać się za montowanie przelotek i zaczepu na przynętę do blanku.Przelotki Fuji KL i nici ProWrap pod kolor blanku + srebrny tipet .Lakier kładę zwykle na dwa razy w przeciągu 12 godzin.Pierwszy raz przesączam jedynie nici, drugie lakierowanie nadaje już docelową warstwę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A ja już zacieram rączki bo sezon tuż, tuż Nooo, już się rozniosła fama wśród podpoznańskich sandałów, że nowy killer nadchodzi... zapraszam do mnie na sandacze na Bukowo albo Kopań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A tak wygląda już polakierowana i gotowa do łowienia wędka Pawle - samych metrowych sandaczy i szczupaków życzę 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzieki Jacku po raz 5ty!! ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ładna czysta robota, spoko lakierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Fajna kosa,lubię ten blank, a reszta j/w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie za miłe słowa, ważne by właściciel był z wędki zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Przyszła też kolej na blank ze stajni Lamiglasa mianowicie blank kleniowo/jaziowy do obsługi małych woblerków Lamiglas GSH 108 2LAkcja Mod-Fast 275cm 1/8-1/2 oz. 6-10lb.Blank i komponenty już w domu, czas się zabrać do roboty Założeniem właściciela była rękojeść z Brunta, uchwyt SKSS z insertem w środku, dzielona rękojeść i symboliczny 2 cm foregrip. A to już sklejona rękojeść Czas na rozmieszczenie przelotek i zrobienie omotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Przelotki jak było na wcześniejszych zdjęciach widać to Fuji KR-H Alconite od 20H do 4,5KT + Top Fuji SiC PLGST 4,5 Nici ProWrap Gunsmoke + Srebrna ozdobna nitka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 A to już cała gotowa i dopieszczona wędka Lamiglas GSH 108 2L 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi