Dawid.K Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Gratuluję Jacku pomysłowego i czystego wykonania. Wolę styl bardziej minimalistyczny, ale ten projekt jest na prawdę fajny. Coś w nim jest i widać, że właściciel wiedział czego chce.Uzbrojenie (typ i rozmieszczenie przelotek) zupełnie inne niż w moim projekcie na tym samym blanku. I tu mnie ciekawość męczy, jak i czy w ogóle właściwości rzutowe się różnią . W tym wszystkim najfajniejsze jest to, że nie ma dwóch takich samych kijów. Mógłbyś napisać kilka słów z Twojego wrażenia? Mam też pytanie techniczne, czy inserty z burnta nie wykruszają się z czasem od stopki kołowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Bardzo ładny kijek,gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Gratuluję Jacku pomysłowego i czystego wykonania. Wolę styl bardziej minimalistyczny, ale ten projekt jest na prawdę fajny. Coś w nim jest i widać, że właściciel wiedział czego chce.Uzbrojenie (typ i rozmieszczenie przelotek) zupełnie inne niż w moim projekcie na tym samym blanku. I tu mnie ciekawość męczy, jak i czy w ogóle właściwości rzutowe się różnią . W tym wszystkim najfajniejsze jest to, że nie ma dwóch takich samych kijów. Mógłbyś napisać kilka słów z Twojego wrażenia? Mam też pytanie techniczne, czy inserty z burnta nie wykruszają się z czasem od stopki kołowrotka?Dzięki ale,pomysł wykonania należał do właściciela wędki, ja go tylko zrealizowałem, mam nadzieję, że z zadowalającym wynikiem.By sprawdzić, czy właściwości rzutowe są takie same, czy różne trzeba by mieć obie wędki koło siebie - może kiedyś Kolega spotka właściciela wędki nad wodą, to się sprawa wtedy wyjaśni - też byłbym ciekaw porównania obu wędek Co do wrażeń, niestety nic mądrego nie napiszę, machałem wędką jedynie w domu, ale oczami wyobraźni widziałem mega duże jazie i klenie jak wyginają wędkę po rękojeść :D Myślę, że insertom nic się nie powinno stać, są chyba nawet trwalsze od "zwykłego" korka, a kołowrotek jedynie dotyka go stopką - całe jego umocowanie przejmuje uchwyt - w tym przypadku SKSS.PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Bardzo ładny kijek,gratulejszyn Aż chciałoby się go nad wodą potestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zawsze możesz opóźnić o dzień przekazanie badyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zawsze możesz opóźnić o dzień przekazanie badyla Nie a rady- właściciel czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 A teraz kolej na blank ze stajni FisfingArt mianowicie blank SLXF906-2 Nano Akcja Fast 9'0" 2-6lb. 1,5 - 12g.Wszystkie komponenty zgromadzone czas się zabrać do roboty Uchwyt SKSS + rękojeść z Brunta wędzonego Prenium & korkoguma + przelotki Fuji KR-H w srebrnej ramce.Rękojeść będzie dzielona - i jej wytoczone elementyUchwyt SKSS będzie w środku zabudowany insertem z Brunta - to ten walec brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Zapowiada się zajeb......e ! Czekam na fotki z ugięcia- bardzo mnie ciekawi Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Zapowiada się zajeb......e ! Czekam na fotki z ugięcia- bardzo mnie ciekawi Pozdro W warunkach domowych będzie ciężko ale postaram się jakoś fotki zrobić i wstawić.Jakbym wędkę przed blokiem zaczął wyginać, zaraz znalazły się jakiś uczynny sąsiad i by mnie do czubków odwieźli A tu Panie Kolego sezon się zaczął i zamiast na przymusowe "wakacje" trzeba na ryby jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Zapowiada się ciekawie:-)Czekamy na efekt końcowy. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 A to już cała gotowa i dopieszczona wędka Lamiglas GSH 108 2L 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg Macałem osobiście ten egzemplarz [naturalnie za zgodą właściciela ] i powiem,że jest w nim moc.Jakieś tam 50-taki wcale nie będą straszne dla niego. Jak dla mnie to tylko zrobiłbym inny fore,bo tamten jest za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Macałem osobiście ten egzemplarz [naturalnie za zgodą właściciela ] i powiem,że jest w nim moc.Jakieś tam 50-taki wcale nie będą straszne dla niego. Jak dla mnie to tylko zrobiłbym inny fore,bo tamten jest za krótki.Ja też lubię dłuższe foregripy przy długich wędkach - zwłaszcza tulipanki.Ale w tym wypadku właściciel dał wyraźne wskazówki jak ma wyglądać rękojeść i sposób w jaki trzyma wędkę - palec wskazujący na blanku wymusza króciutki foregrip.Ostatnio też tak próbowałem trzymać swoje wędki i ..... chyba ma to sens (rybki niestety słabo współpracowały, by w pełni wyrobić sobie zdanie na ten temat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) "Ale w tym wypadku właściciel dał wyraźne wskazówki jak ma wyglądać rękojeść i sposób w jaki trzyma wędkę - palec wskazujący na blanku wymusza króciutki foregrip." Tak, tylko Marcin trzyma kołowrotek między 3 a 4 palcem a ja między 4 a 5. Przy moim trzymaniu dłuższe fore i tulipanik są gites !!! Edytowane 10 Maja 2015 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Kolej na fotki Blaas'a - wędka przygotowana do lakierowania Fotki z ugięcia SLXF906-2 Nano , niestety takie sobie - fotograf ze mnie marny, a i warunki do zdjęć niesprzyjające - obciążenie agrafka - 40 gram - 80 gram - 105 gram - pełne ugięcie (więcej już bym się bał dać - wszak to blank 2-6lb, żyłeczka na kołowrotku 0,12) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Blaas SLXF906-2 gotowy do łowienia bójcie się jaziory 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ladnie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Super wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A to ostatnie wcielenie okoniowego MHX'a S842-2 213cm 2-9gramTym razem już nie tak smutnego - ale rażącego czerwienią po oczach Uchwyt SKSS 16, zamiast pierścieni srebrny tipet Przelotki PacBay Minima4 od 16 do 4I oto gotowy S842-2 MHX Waga całej wędki 90 gram Wędka wyważona pod kołowrotek ~ 200gram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Blaas SLXF906-2 gotowy do łowienia bójcie się jaziory 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg9.jpg10.jpgNie żebym się czepiał ,ale jaką gradacją papieru kończysz szlifowanie rękojeści,chyba że efekt ''chropowatości'' na zbliżeniu foregripa to efekt zamierzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Nie żebym się czepiał ,ale jaką gradacją papieru kończysz szlifowanie rękojeści,chyba że efekt ''chropowatości'' na zbliżeniu foregripa to efekt zamierzony.W samej końcówce szlifowania używam papieru o gradacji 400, kiedyś kończyłem 800'tką, ale nie zauważam żadnej różnicy w korku dopieszczonym drobniejszym papierem.Podejrzewam, ze ten efekt chropowatości, to wina zdjęcia/marnego fotografa - w rzeczywistości uchwyt jest gładziutki. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Trafiła do mnie ostatnio wędka Inazuma Flash Zander 210 do 30g w piance. Jak to często była w tym modelu pianka na nakrętce uległa rozerwaniu i wymagała naprawy/wymiany.a.jpga (1).jpga (2).jpgA jak już się zabrałem do wymiany pianki, tak postanowiłem całkowicie przebudować rękojeść - uchwyt KSKSS zamienić na SKSS i przy okazji wytoczyłem nowe elementy rękojeści z pianki EVA (jaka piana jest łatwa w obróbce to nawet mi się nie śniło, a przy tym taniutka - ja kupowałem fają twardą pianę u Roberta w sklepie BRC, jeden cylinder za ~ 20zł wystarczy spokojnie na dwie takie rękojeści) Natomiast zrezygnowałem z montażu metalowych pierścieni (bo nie za bardzo je lubię i niepotrzebnie obciążają wędkę) zamiast nich dałem za to srebrny tipet.a (5).jpga (6).jpga (7).jpg Przy okazji przebudowy rękojeści zmieniłem również przelotki na Fuji Alconite, by nie myśleć podczas holu ryby, czy przypadkiem plecionka nie przetrze mi się o rowki powstałe w pierścieniach przelotek (SiC no name).a (4).jpga (3).jpga (8).jpgWędka dostała "nowe życie" drżyjcie sandacze Jakie są koszty takiej przeróbki ? Wymiana na alconite i wymiana pianki zachowując orginalny wygląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Jakie są koszty takiej przeróbki ? Wymiana na alconite i wymiana pianki zachowując orginalny wygląd?Koszt kpl. przelotek Fuji Alconite to ~ 110zł + ~ 20zł za piankę.Jeśli Kolega ma dostęp do używanych przelotek (zdjętych ze złamanego kija) to oczywiście odpowiednio taniej.Jednak by się dostać do pianki na nakrętce, trzeba by zdemontować również piankę z końca wędki Fighting Butts i zastąpić ją nową.Ewentualnie rozciąć nową piankę po długości i naklejając ją na nakrętkę skleić w miejscu rozcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Voldemort to szewc co w dziurawych butach chodzi.Tym razem złożyłem dla siebie (i tylko dla siebie - nie oddam !!!) wędkę na moim ulubionym blanku P904-2 MHX mój ulubiony sandaczowy kijek.Od dłuższego czasu chorowałem na taką właśnie rękojeść i ...... oto jest w pełnej okazałości. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Fajnie wygląda:-) Czy fore i rear grip pochodzą z Dragona Guide Select, czy gdzieś zamawiałeś te elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi