yglo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 A u mnie ten L905-2 czeka na ubranie pod casta, ma byc pod swimbaity max 120g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Cast to niestety nie moja bajka , ale podejrzewam, że blank spokojnie sobie poradzi z takimi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzisiaj trafił do mnie monoblank S781- MHX white będzie fajna okoniowa wykałaczka Uchwyt IPS16 + pianka Eva ..... reszta komponentów już w drodze, szykuje się ciekawa wędeczka. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Czekamy na efekt końcowy:-) Ciekawi mnie ta wersja White...może ciekawie wyglądać:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 indywidualny import tego białaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Blank podesłał mi właściciel przyszłego kija - skąd go miał nie dociekałem Ale trzeba przyznać dobrze trafił - idealnie prosta wykałaczka ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a mnie ciekawi brak kolorowych blanków w naszym kraju....zaczynają się pojawiać ale nadal jakiś taki niedosyt..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 a mnie ciekawi brak kolorowych blanków w naszym kraju....zaczynają się pojawiać ale nadal jakiś taki niedosyt..... Czemu, w samym FA jest do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 no przecie nie pisałem że nie ma wcale...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Moge wam tylko zdradzić ze biały mhx s781 wygląda zacnie, ja już widziałem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A oto w pełnej krasie monoblank S781- MHX czyli 198cm w jednym kawałku 1-6g 2-6lb.Wędka dokładnie jak w opisie do łowienia najmniejszymi/najlżejszymi przynętami. Rękojeść pianka Eva i pierwsze przymiarki. Króciutka rękojeść - mimo to kołowrotek wyważa gotową wędkę dokładnie pod kabłąkiem Gwint w IPS'ie przycięty maksymalnie, by przy założonym kołowrotku nie wystawał. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ladna wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Oj fajne są białe blanki, w zeszłym roku latałem z mhx st 1025, i lepszego kijka ( w sensie do latania w nocy ) nie miałem, jak ktoś lata wczesnym rankiem za ciemnego lub po nocach, to jak by śmigał za dnia, tak widoczna jest szczytówka i nie nadepnie na kijek jak na ziemi został po odhaczaniu rybki przelatałem pół sezonu i nie było śladu jakiegokolwiek na blanku. Fajnie wyszła ta okoniówka biały z niebieskim + ta króciutka rękojeść, rewelacja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Białe omotki mają jednak jeden mały minus - po lakierowaniu stają się przeźroczyste i w związku z tym widać stopkę przelotki i ... jeśli jest dawany jakiś ozdobny tipet to widać jego zakończenia/początki. Ale poza tym małym minusem białe omotki są ekstra - wyglądają jakby przelotka była zamocowana na blanku jedynie za pomocą warstwy lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Znaczy się dałeś zwykłą nie impregnowaną nitkę?. A że widać stopkę to taki efekt bardzo mi się podoba Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez KRIS.spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Znaczy się dałeś zwykłą nie impregnowaną nitkę?. A że widać stopkę to taki efekt bardzo mi się podoba Nie trzeba zwyklej nitki. Wystarczy jedwab muszkarski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Znaczy się dałeś zwykłą nie impregnowaną nitkę?. A że widać stopkę to taki efekt bardzo mi się podoba Tak dałem zwykłą nieimpregnowaną nitkę.Efekt miałem niezamierzony, ale bardzo ciekawy - omotki wyglądają ekstra. Nie trzeba zwyklej nitki. Wystarczy jedwab muszkarski. A czy "jedwab muszkarski" jest nicią jednolitą i nie strzępi się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Owszem - ciut sie strzepi, trzeba byc czujnym, nie kazdy rodzaj jedwabiu sie nadaje Ja uzywalem Pearsall's Gossamer . Generalnie rzecz biorac jest to material ciut trudniejszy w obsludze, bo trzeba nawijac luzniej (kurczy sie bardziej niz nylon) i trzeba uwazac na babelki powietrza - mozesz dodac krople acetonu, zeby rozcienczyc.. Polecam poszperac na rodbuilding.org; jest tam sporo informacji na ten temat i, z tego co pamietam, nawet tutorial Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A to ostatni złożony przeze mnie kij S842-2MHX w tygrysku i w KR'ach 2-9gram 213cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marix Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Jakiś taki wydaje mi się znajomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 " ...i trzeba uwazac na babelki powietrza - mozesz dodac krople acetonu, zeby rozcienczyc.. " Co rozcieńczasz acetonem? Białe omotki mają jednak jeden mały minus - po lakierowaniu stają się przeźroczyste i w związku z tym widać stopkę przelotki i ... jeśli jest dawany jakiś ozdobny tipet to widać jego zakończenia/początki. Ale poza tym małym minusem białe omotki są ekstra - wyglądają jakby przelotka była zamocowana na blanku jedynie za pomocą warstwy lakieru Prześliczny ten kij. Gdyby rękojeść była z flor'a i jakas drewniana wstaweczka to już byłby TOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Co rozcieńczasz acetonem? Prześliczny ten kij. Gdyby rękojeść była z flor'a i jakas drewniana wstaweczka to już byłby TOP. Lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Co rozcieńczasz acetonem? Tak jak Kolega @ madmatt powyżej napisał - lakier.Rozcieńczyć to był taki skrót myślowy - dokładnie chodziło o to, że dodanie kropelki/dwóch kropel acetonu likwiduje bąbelki w mieszanym lakierze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dokladnie tak jak Jacek napisal - w odpowiednich, minimalnych proporcjach, aceton dziala jak (znow skrot myslowy), jak zapalniczka, swieczka lub palniczek alkoholowy - po prostu rozrzedza lakier i likwiduje bable powietrza. W przypadku podgrzewania minusem jest to, ze lakier szybciej zeluje; w przypadku acetonu jest dokladnie odwrotnie - jesli dziargamy jedwabiem i celem jest uzyskanie krystalicznie przezroczystej omotki, to zalecam sie bawic w dokladne przesaczanie nici; stad rozpuszczalnik - wspiera 'przezroczystosc' nici. Minus - trzeba co najmniej dwie, jesli nie trzy warstwy Jak ktos ciekaw - moge podrzucic link, jak mieszac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jasne, dawaj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi