Voldemort Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Tak z ciekawości ile wagi ten MHX ?Tego nie ważyłem, ale w podobnym wykonaniu wędki na tym blanku wychodziły od 100 do 120 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Powtórzę sie raz jeszcze - idealnie wylane omotki!!! Perfekcyjne ! Brawo Ty!Dużo zależy od światła podczas lakierowania - jeśli świeci słoneczko, to można ładnie położyć lakier, jeśli jest ciemno/ponuro, to trzeba czasami poprawiać lakierowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Dużo zależy od światła podczas lakierowania - jeśli świeci słoneczko, to można ładnie położyć lakier, jeśli jest ciemno/ponuro, to trzeba czasami poprawiać lakierowanie. Popieram, w dobrym dziennym swietle o wiele latwiej sie lakieruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Popieram, w dobrym dziennym swietle o wiele latwiej sie lakieruje dodajmy do tego temperaturę otoczenia i wilgotność a także zwilżalność powierzchni lakierowanej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 dodajmy do tego temperaturę otoczenia i wilgotność a także zwilżalność powierzchni lakierowanej Ale to mozesz ogarnac Dziennego jasnego swiatla raczej ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 światło "dzienne" też można ogarnąć.... kwestia tylko ilości lumenów i "temperatury" źródła światła takie czasy nastały, że prawie wszystko można uzyskać w "sztucznych" warunkach..... ale przecież to nie wątek o "sztucznościach" świata codziennego.... oglądać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Mam niezle oswietlenie, ale jakos w dziennym idzie mi zdecydowanie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Zostałaby pominięta fajna okonióweczka S781-2MHX czyli 198cm 1-6g 2-6lb Wędka uzbrojona w tradycyjną rękojeść korkową + max. przycięty DPS16 Lekko uzbrojona - kpl. minim4 od 16M do 3W +Top PLGST 4,5 Całość wyszła schludnie i leciutko - 70 gram 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Co to za nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Co to za nic?ProWrap 9820 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 A ja będe monotematyczny .....Mało kto robi tak dopracowane omotki . Światło ,światłem a talent talentem ... Ja jestem pod olbrzymim wrażeniem - podobnie jak omotki Pana Kawalca i Łukasza z Rodmasu.... Piękna sprawa . Kij z takimi omotkami zyskuję bardo dużo na pięknym wyglądzie . Pozdrawiam JAcku i raz jeszcze powiem "piękna robota" - naprawdę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 "Wpadła" mi w ręce Jackowa robota. A oto jej wyniki: Resztę ocenić możecie sami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Jacek jest perfekcjonistą i to widać na załączonym obrazku. Wiem coś o tym, bo mam co nieco od miszcza !!! Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na wiosnę, by testować nowe zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tym razem przedstawię coś znacznie dłuższego, wszak sezon na jazie klenie tuż tuż Czyli Batson RX7 IST 1202F - 305cm długości 7-14g i 6-10lb Wędka do miotania zarówno maleńkich lekkich woblerków jak i większych przynęt. Tak powstawała rękojeść - korkoguma, pianka Eva & korek Po kilku dniach rękojeść wygląda już tak Naklejka z opisem już na swoim miejscu Minimy4 hardchrome + Top Fuji SiC I wędka gotowa do użyciaWędka przy długości 305cm wyszła bardzo leciutka 155gram, wędkę wyważa ładnie kołowrotek 280gram ! Nic nie leci "na pysk" i można spokojnie cały dzień ganiać za rybami 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tym razem przedstawię coś znacznie dłuższego, wszak sezon na jazie klenie tuż tuż Czyli Batson RX7 IST 1202F - 305cm długości 7-14g i 6-10lb Wędka do miotania zarówno maleńkich lekkich woblerków jak i większych przynęt. Tak powstawała rękojeść - korkoguma, pianka Eva & korekSAM_5505.JPGSAM_5510.JPG Po kilku dniach rękojeść wygląda już takSAM_5543.JPGSAM_5545.JPG Naklejka z opisem już na swoim miejscuSAM_5541.JPGSAM_5542.JPG Minimy4 hardchrome + Top Fuji SiCSAM_5548.JPGSAM_5557.JPG I wędka gotowa do użyciaSAM_5564.JPGSAM_5565.JPGWędka przy długości 305cm wyszła bardzo leciutka 155gram, wędkę wyważa ładnie kołowrotek 280gram ! Nic nie leci "na pysk" i można spokojnie cały dzień ganiać za rybami Jaki jest realny dolny i gorny c.w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 piękne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Kolejny monoblank na tapecie - tym razem SB812Blend ze stajni MHX'a.Czyli 205 cm w jednym kawałku i rzeczywistym ciężarze rzutowym ~ 10-30g.Jest to bardzo ciekawy blank, wręcz niedoceniany, dla mnie to idealne połączenie najmocniejszego Poppinga (P904, P844) z mocą MagBasa (MB842, MB843).Przy zaletach Poppinga nie ma tak kołkowatego dolnika, ugięcie rośnie progresywnie do samej rękojeści Gdyby nie to, że to monoblank (kwestie transportowe), na pewno pływałby ze mną na łódce.Bardzo wygodny uchwyt DNPS18 + komplet przelotek Fuji Alconite to solidne uzbrojenie tego ... patyka.Całość w stosunku do mocy waży tylko 130gram i wyważa wędkę idealnie kołowrotek 300 gram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Noooo w końcu wstałeś z zimowego i wczesnowiosennego snu !? Pewnie ostro wędkowałeś w ten długi majowy weekend ? Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dziś odebrałem kij od Jacka i powiem jedno : DZIEŁO SZTUKI.Dopracowanie w najmniejszych detalach, perfekcyjne omotkowanie i lakierowanie .Porównałem z nowym legendem : legend jest świetny ale myślę że specjaliści z st.croix powinni zaprosić Jacka na cykl warsztatów pt.,,jak się to robi " Tak robię mu reklamę bo uważam ,że zasługuje na to zarówno jako perfekcyjny rzemieślnik jak i ,,normalny fajny facet " 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Mam od Jacka 5 sztuk,. Nie narzekam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dawno nic nie wstawiałem, to może .... przezbrojony St.Croix LEGEND TOURNAMENT LTWS80MLF2 Walleye SeriesZmieniona rękojeść i zmieniony set przelotek - głównym założeniem było by wędka lepiej leżała w ręku i nie leciała "na pysk" Generalnie chodziło o poprawę komfortu łowienia jak i efekt wizualny Zmieniony uchwyt na XSS17 i przelotki na S6 KL-H SiC po całości.Czy było warto ....myślę, że jak najbardziej - teraz wędką będzie można spokojnie operować cały dzień bez zmęczenia nadgarstka. Ale więcej mógłby napisać jedynie właściciel kija 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Mysle ze własciciel bedzie bardzo zadowolony.Wkoncu Jacek jest profesjonalista i robota spod jego reki wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Seryjny model jest masakrycznie słabo wyważony... Chciałem taka sama operacje wykonać na identycznym modelu ale ostatecznie sprzedałem seryjny kij, kupiłem taki sam blank i uzbroilem kij na nowo. Jacek, z ciekawosci, udało się zdjąć przelotki bez śladów na lakierze? Bardzo fajnie wyszedł na pełnej rękojeści korkowej. Edytowane 15 Listopada 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Jacek, z ciekawosci, udało się zdjąć przelotki bez śladów na lakierze? Bardzo fajnie wyszedł na pełnej rękojeści korkowej. To był największy problem, oryginalne przelotki miały duże numery i co za tym idzie długie stopki.Dałem lżejszy set przelotek i by nie zostawiać śladu na blanku musiałem dać troszkę dłuższe omotki niż było potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 No dobra, kijek jest obecnie w moim posiadaniu. Podzielę słowa Żbika o firmowym wykonaniu kija, wyważenie - masakra !!!, przelotki jak w trociówce, skss bez insertu to jakieś nieporozumienie.Teraz jest wszystko GIT !!! Tak prezentuje się wyważenie z kołowrotkami TP mg 3000S i STELLA 2500 10": A to nieodłączny atrybut dobrego pstrągarza: Oczywiście tylko 35 cm. ale jak trzeba to mam taką do 70 !!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi