Bolen30 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Jeśli chodzi o omotki to są wykonane z bajecznie czysta przyjemność oglądania.Oczywiscie kijki tez robi bardzo pięknie.Szkoda tylko że tak mało mamy okazję je oglądać.Jacku wracaj z kolejnym projektem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Zima, człowiek się nudzi, nosi go by coś nabroić i ... padło na kij Mikado Chubster 275cm 2-12gram.Nabyłem kij na jesieni z przeznaczeniem wiślany jazio/kleń, niby fajny kij, trochę przyciężkie wielkie przelotki, lekko leci "na pysk", macany w zimę wielokrotnie.Nie był bym jednak sobą gdybym w nim coś nie przerobił, by mi bardziej odpowiadał. Początek zimy prace ruszyły, nie żeby z kopyta, ale zawsze.Ostał się blank - oskrobany, wtarty nowy lakier, uchwyt - może nie mój ulubiony, ale jakby dodać jakiś fajny foregrip ?, oryginalne przelotki już na bank na pewno nie powrócą.Czas przynosi czasem ciekawe rozwiązania, padło na uchwyt TVS-TK + grafitowy foregrip I powstało takie cudo.Pomimo krótszego donika niż w oryginale udało się osiągnąć główny cel, wędka nie leci już "na pysk"Ma przy tym ciekawy i wygodny foregrip (w długich kijach łowiąc trzymam dłoń przed uchwytem). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Gdzie kupowales ten grafitowy foregrip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Jakby z "ProGuide X" zajumany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Dokładnie tak jak pisze Kolega powyżej - z Dragona ProGuideXW tym Dragonie nie wiedzieć czemu jakiś geniusz postanowił go odwrotnie montować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Swojego ProGuideX też przezbroiłem - oryginalny uchwyt do szału mnie doprowadzał !Musiałem cały kij rozebrać, oskrobać, polakierować, zamontować "zwykłego" TVS'a, zmienić rozmiarówkę przelotek iczeka wędka na sezon okoniowy , może w tym roku coś fajnego się uwiesi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Zima, człowiek się nudzi, nosi go by coś nabroić i ... padło na kij Mikado Chubster 275cm 2-12gram.Nabyłem kij na jesieni z przeznaczeniem wiślany jazio/kleń, niby fajny kij, trochę przyciężkie wielkie przelotki, lekko leci "na pysk", macany w zimę wielokrotnie. MIkado Chubster.jpgNie był bym jednak sobą gdybym w nim coś nie przerobił, by mi bardziej odpowiadał. Początek zimy prace ruszyły, nie żeby z kopyta, ale zawsze.Ostał się blank - oskrobany, wtarty nowy lakier, uchwyt - może nie mój ulubiony, ale jakby dodać jakiś fajny foregrip ?, oryginalne przelotki już na bank na pewno nie powrócą. SAM_9701.JPGCzas przynosi czasem ciekawe rozwiązania, padło na uchwyt TVS-TK + grafitowy foregrip SAM_9705.JPGI powstało takie cudo. SAM_9791.JPG SAM_9793.JPGPomimo krótszego donika niż w oryginale udało się osiągnąć główny cel, wędka nie leci już "na pysk"Ma przy tym ciekawy i wygodny foregrip (w długich kijach łowiąc trzymam dłoń przed uchwytem). SAM_9795.JPG SAM_9797.JPGCześć Jacek,przezbroisz mi takiego ale o długosci3,05 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Cześć Marcin,przykro mi , ale bawię się już tylko ze swoimi kijami - brak czasu.Daj ogłoszenie na jerku, na pewno kilku chętnych się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Przeglądałem swój wątek i nie znalazłem jeszcze wędki zbudowanej na blanku S782-2MHX Czas nadrobić przeoczenie i oto ci on S782-2MHX czyli 198cm w dwóch kawałkach 4-8lb, 2-9gram. Fajny szybki kij z przeznaczeniem pstrąg/okoń.Tym razem rękojeść dzielona z brunta + DPS16 & set przelotek Sea GuideBez walki o wagę, kij na gotowo waży całe 83 gramy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Problemy z pojazdem zaowocowały nadmiarem wolnego czasu i powstały trzy uzupełniające się kije: Najmocniejszy z nich MagBass MB844-2 MHX czyli 213cm w dwóch kawałkach i mocy 12-20lb w komforcie obsłuży przynęty od 20 do 50-60 gram. Rękojeść z brunta + korkoguma, przelotki Fuji KR-H Alconite od 25 do 5,5 + top SiC 5,5 oraz uchwyt DPS18 i 150 gramów wagi. Lekki dobrze wyważony i poręczny kij pod każdą większą/cięższą przynętę i "konkretnego" drapieżnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Oczko niżej niż poprzednikMagBass MB843-2 MHX 213cm w dwóch kawałkach, 10-17lb w komforcie obsłuży przynęty od ~15 do 30-40 gram + gumka.Fajny kij zarówno pod gumy, woblery jak i wszelkie żelastwo.Rękojeść brul tiger + korkoguma, przelotki SeaGuide LS, uchwyt DPS17, waga wędki 136 gram.Dobrze wyważony, lekki cięty kij pod sandacza/szczupaka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Ostatni z trójcy - sandaczowa klasyka czyli:Popping P844-2MHX ubrany w tygryska - pogromca sandaczy 213cm w dwóch kawałkach, 8-15lb, realnie w komforcie obsłuży 7-25g + gumiś.Klasycznie i wygodnie DPS17 + brul tiger & korkoguma, lekki set przelotek SeaGuideSezon w pełni ten kij po prostu trzeba mieć ze sobą nad wodą ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Tym razem wędka pod lżejsze wabiki S781-2MHX czyli 198cm w dwóch kawałkach, cw 1-6gram i 2-6lb mocy.Blank dobrze opisany, fajnie obsłuży jigi jak i twarde przynęty, przeznaczenie okoń i wszelki spinningowy białoryb .Blank uzbrojony w uchwyt VSS16 Fuji, przelotki Sea Guide, rękojeść pianka Eva + korkoguma.Całość wyszła raczej zgrabnie i bez walki o wagę gotowa wędka waży 68 gram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 A tutaj troszkę inaczej zbudowany Popping P844-2MHX niż dwa posty wyżej. Tym razem KSKSS16 Fuji + pianka Eva & korkoguma + lekki set przelotek SeaGuide. Wędki te, a raczej ich dolniki wyglądają całkiem różnie, jednak jedne i drugie mają swoich wiernych zwolenników,choć ja i tak najbardziej lubiłem Poppinga z uchwytem DNPS16, ale Fuji zaprzestało już ich produkcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Jacku prosiłbym o kontakt najlepiej telefoniczny o wymianę przelotki a wiem że jeśli zrobisz będzie Bomba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Panowie, jakby ktoś miał tel. kontaktowy do Jacka (Voldemort) i nie ma ku temu przeciwwskazań, prosiłbym o podanie na priv., byłbym wdzięczny. Mam pilną sprawę, a on jak na złość od 2 dni się nie loguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi