trout master Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Nie przeszkadza ci trzymanie dłoni na nakrętce? Czy tylko najmniejszy palec jest pod młynkiem a reszta na fore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Nie przeszkadza ci trzymanie dłoni na nakrętce? Czy tylko najmniejszy palec jest pod młynkiem a reszta na fore?W standardowym DPS również trzymasz na nakrętce+gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja trzymam najczęściej małym palcem stopkę kołowrotka, a reszta dłoni jest przed stopką.Dla mnie uchwyt TVS jest jak najbardziej wygodny i wygląda ciekawiej od DPS'a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dokładnie. TVS bardzo dobrze sprawdza się przy takim chwycie,według mnie bardzo wygodny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Przeglądałem swój wątek i ...jeszcze nie pokazywałem wędki uzbrojonej na blanku P903-2MHX (230cm 1/4-1/2oz 6-12lb)A więc czas nadrobić zaległości: tło słabe, ale wędka przed chwilą zdjęta ze suszarki i strach położyć na podłodze fajny uchwyt TVS Fuji malowany oryginalnie na czarno ciekawiej wygląda od klasycznego ładnie się komponuje z czarną nitką i seledynowym tipetemNitka prowadząca czarna, ale dla poprawy widoczności przelotki w tunelu w srebrnej ramce i z seledynową omotką Generalnie bardzo fajny kij pod sandacza na lekko (główki od 5 do 20-22gram), bądź okonia (ale takiego przyzwoitego - nie do dłubania narybku) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Przeglądałem swój wątek i ...jeszcze nie pokazywałem wędki uzbrojonej na blanku P903-2MHX (230cm 1/4-1/2oz 6-12lb)A więc czas nadrobić zaległości: SAM_8522.JPG SAM_8524.JPG tło słabe, ale wędka przed chwilą zdjęta ze suszarki i strach położyć na podłodze SAM_8502.JPG SAM_8503.JPG fajny uchwyt TVS Fuji malowany oryginalnie na czarno ciekawiej wygląda od klasycznego SAM_8508.JPG SAM_8507.JPG ładnie się komponuje z czarną nitką i seledynowym tipetemNitka prowadząca czarna, ale dla poprawy widoczności przelotki w tunelu w srebrnej ramce i z seledynową omotką SAM_8509.JPG SAM_8514.JPG SAM_8518.JPG Generalnie bardzo fajny kij pod sandacza na lekko (główki od 5 do 20-22gram), bądź okonia (ale takiego przyzwoitego - nie do dłubania narybku)Fajnie wszytko wyszło, ale moim zdaniem ten butt cap i kształt pianki psuje całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Fajnie wszytko wyszło, ale moim zdaniem ten butt cap i kształt pianki psuje całość. Jak widać w każdym projekcie można coś zmienić/poprawić by dogodzić potencjalnemu właścicielowi.Gusty nas wszystkich są przeróżne i nie ma złotego środka. W realu (według mnie) takie zestawienie wygląda bardzo fajnie. I jeszcze dwie fotki z lepszym/jaśniejszym tłem. P903-2MHX 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 W dużych bólach udało się złożyć w tym roku pierwszą parkę kijów pod zanderka.Mam na myśli dwa Spin Jigi od MHX :SJ782-2MHX 198cm, 3-10gram, 6-10lb iSJ783-2MHX 198cm, 5-18gram, 8-15lb. Kije z założenia miały być bliźniaczo podobne do siebie i tak też wyglądają.Uzbrojone klasycznie w DPS17, korek brunt, komplet przelotek Alps S6 + top Fuji SiC, czarna nić wiodąca.Fajna parka która pięknie obsłuży przynęty od 5 do 25gram, z ładnym progresywnym ugięciem pod obciążeniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Jak zwykle perfekcyjnie wykonane :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Potwierdzam Jacek robi robote przepieszczona w kazdym calu.I do tego te bajeczne wylakierowane omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Cd. zbrojeń na szczupakowo/sandaczowy sezon, tym razem seria MagBass MB842-2MHX 213cm 8-15lb Blank który obsłuży rozległy zakres przynęt - blachy, kogutki, jigi ... Fajny kolor nitki - neon green z ProWrap + wstawki z czarnrj nitki Obsługuje fajnie przynęty od 7-8g + guma, do 25g + guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Znajomy przyniósł komponenty i poprosił o złożenie kija.Nie wiedzieć czemu przyniósł kij od miotły, garść maleńkich przelotek i uchwyt chyba od ... pilnika - z jakimś pazurem ???A jak tylko usłyszałem, że przelotki chce mieć założone z przeciwnej strony blanku, to tylko pojawił się na mojej twarzy.Pomyślałem będzie się chłopisko chciało lansować na plaży i rwać foczki na tego "lajcika" .Ale koledze się nie odmawia - nie ja będę się wstydził nad wodą i ... w bólach powstało takie cosik Wybrany kolor omotek tylko potwierdził moje domysły Mam chyba Kolegę z głowy, za łowienie zabiera się od "dupy strony" , trzeba go będzie na wodą unikać Nakleiłem jedyne co w miarę kupy się trzyma, fajne naklejki na blankAle żeby nie było tak różowo założyłem uchwyt tył do przodu - nakrętką od strony przelotek I teraz już wiecie - co się dzieje, jak ktoś chce mieć zbudowaną wędkę po znajomości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Dobra dobra ....... 3 miesiące Jacka namawiałem żeby mi casta zrobił . Podchodził jak do jeża. Że to uchwyt z pazurem ,że to przelotki z drugiej strony .....Wyszło jak zwykle......DZIEŁO SZTUKI ..... Dziękuję Jacku . Ps.zapomniałeś dodać ,jeszcze ,że powalony jakiś . 2,35 w jednym kawałku ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Niestety są różne zboczenia???? Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Fajnie wyszedł mi się podoba;) Funkcjonalny dolnik do polowania na większe ryby. Łowił bym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zapomniałem dodać w sumie chyba istotną informację, ta wykałaczka to Phenix M1 MX72H - wędka raczej pod większego zwierza.10-25lb 7'2" 1/4-1 1/4oz w jednym kawałku. Przelotki Fuji SiC po całości, twarda pianka Eva Matagi, waga gotowej wędki 144gramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Witam kolegów czy posiada ktos aktualny nr tel do Jacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Idąc na przekór ostatniej modzie (okoniówka czyli Delfin + Delta) uzbroiłem blank Qualia XSJ702L tradycyjnie.Komplet przelotek w rance KR-H zaczynając od 20, kończąc na 4,5 ,uchwyt TVS16 maksymalnie przycięty, pierścionki, pianka Matagi.Wyszła myślę, że całkiem zgrabna okoniówka ważąca 90gram. Ciekawy kij obsługujący przynęty na główkach 2-7gram + gumka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy delfin to moda ? Chyba nie. Po prostu jednym pasuje, a drugim nie ???? Bardzo ładne wykonanie ???? Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Jacek długo Cię tu nie było Ale na szczęście już jesteś i można oglądać Twoje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Niestety w tym roku zbroiłem wędki w zasadzie tylko dla siebie, więc nie za bardzo miałem czym się chwalić.Nawet i to stwierdzenie jest lekką przesadą, bo więcej swoich kijów przezbroiłem, niż zbudowałem całkiem nowych.W tym roku np. bardzo mi podpasowała tak zbudowana rękojeść uchwyt KSKSS + pianka (teraz tak ma 99% moich kijów łódkowych). Bardzo wygodnie się ją trzyma i jest przy tym "ciepa" i ... zgrabna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 A to mój ostatnio zbudowany kij, który ma uzupełnić na łódce dwa z powyższego posta - Qualia XJB702MLCzyli 213cm 3-14gram 6-12LB, waga gotowej wędki 105gram. W realu na stojącej wodzie obsługuje przynęty od 3g + 3" do 15g + 4" (tak twierdzą posiadacze tego blanku, ja jeszcze nie miałem okazji tego sprawdzić, ale już wkrótce )Komponenty użyte jak w innych moich prywatnych kijach - uchwyt KSKSS, pianka Matagi, przelotki Alconite (szybki stożek) + SiC ... nic odkrywczego - ma łowić, a nie zdobić A tak wygląda uchwyt z założonym kołowrotkiem - myślę, że estetycznie, a na pewno wygodnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Qualia XJB702ML ma zastąpić, mój poprzedni kij "Cormoran Powergrip" - docelowo miała to być "cięższa okoniówka" w realu okazał się lekką sandaczówką (pewnie dlatego, że na wodzie na której łowię łatwiej o okołowymiarowego sandaczyka, niż o okonia)W tej wędce dolnik był/jest od Cormorana Powergrip (przycięty na pożądaną długość), dorobiony został spigot, dobrana do niego została odpowiednia szczytówka z wklejką, oczywiście wszystko zostało oskrobane i polakierowane, dobrany set przelotek i kij łowił nie powiem nawet fajnie się spisywał. Przy 227cm długości obsługiwał przynęty od 5g. do max 20gram.Wędka posiada też bardzo przyjemny i ciepły uchwyt Fuji - kołowrotek leży bezpośrednio na blanku.Ale cóż przyszedł czas na zmiany - idzie nowe, ale czy lepsze ??? no cóż zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Fajna ta Qualia - taka "normalna", wykonana estetycznie i bez walki o gramy Za niedługo również zamierzam przetestować ten blank i jestem ciekaw jak Tobie się sprawdzi w praktyce.Nieco droższe, wysokomodułowe Qualie stawiają poprzeczkę całkiem wysoko - mam nadzieję, że w przypadku tej budżetowej konstrukcji będzie równie dobrze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Siema,dawno mnie nie było - ale do wątku zaglądam w miare regularnie Lubię tu zaglądać bo od zawsze podziwiałem Jacka i jego omotki -od taki detal ,ale uważam (oczywiście to moja subiektywna ocena) ,że Jacek robi najbardziej perfekcyjne omotki jakie do tej pory widziałem .Najbardziej dopracowane ,dopieszczone itp.Serio Jaco - te Twoje dzieła ciesza moje oko . Naprawdę piękne kije z pod Twojej reki wychodzą :)Oby tak dalej ....Wszystkiego dobrego Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2020 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi