Bander Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Witam,przeglądałem wątek i mam jedną subiektywna uwagę i jedno pytanie 1. Jak sprawuje się korek burl w wypełnieniu uchwytu skss ? Chodzi mi o trwałość i przenoszenie drgań... do tej pory inwestowałem w inserty drewniane ale to kupa kasy... 2. Proponuje zeszlifować uchwyt skss jak pokazałem na rysunku poniżej. Wg. mnie będzie ładniej i bez tej wypunktowanej na źółto "gąsienicy" Ogólnie wędki smakowite!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Ja ips-y kupuje w Brc. To samo z HPS. Nakładki robie sam bo łatwiej to uczynić niż z vss.Na aliekspres mozna tez tanio kupic podróbki. https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyty-Fuji-IPS-16-Silver-Delux/987 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyty-Fuji-IPS-KN-16-Silver-/988 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/searchquery/hps/1/full/5?url=hps http://www.aliexpress.com/item/Reel-Seat-Fishing-Rod-Reel-Seat-Graphite-IPS-10/1447041659.html?spm=2114.01020208.3.1.z5hF4d&ws_ab_test=201407_4,201444_6,201409_4 http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-fishing-rod-reel-seat-IPS-spinning-graphhite-reel-seat-fishing-rod-parts-accessory-repair/32342038472.html?spm=2114.01020208.3.10.3GaIFl&ws_ab_test=201407_4,201444_6,201409_4 Jakość gorsza na ali, bo to chiński plastik. Ale ceny, jak ktoś chce tanio, niskie. Edytowane 2 Września 2015 przez pwizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Na takie właśnie poluję. Jak masz jakiegoś linka do tanich, dobrych i sprawdzonych to podrzuć.Widzę, że koledzy już wyręczyli mnie z odpowiedzi Ja osobiście idę na łatwiznę i kupuję w BRC, bądź jak ktoś znajomy coś ściąga z Mud Hole to uśmiecham się do niego Edytowane 2 Września 2015 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Witam,przeglądałem wątek i mam jedną subiektywna uwagę i jedno pytanie 1. Jak sprawuje się korek burl w wypełnieniu uchwytu skss ? Chodzi mi o trwałość i przenoszenie drgań... do tej pory inwestowałem w inserty drewniane ale to kupa kasy... 2. Proponuje zeszlifować uchwyt skss jak pokazałem na rysunku poniżej. Wg. mnie będzie ładniej i bez tej wypunktowanej na źółto "gąsienicy" Ogólnie wędki smakowite!Pozdrawiam1. Brul jest trwalszym materiałem od korka naturalnego, poza tym insert nie ma zbyt wiele do pracy - ot leży na nim łapka.Nie spotkałem się jeszcze z jakąś negatywną opinią co do używania Brula jako insertu Przenoszenie drgań - trzeba by spytać naukowców, na pewno w minimalnym stopniu je tłumi (jak każde wypełnienie), ale przynajmniej wygodnie trzyma się wędkę (jeśli ktoś trzyma kołowrotek pomiędzy palcami ręki)2. Będzie trzeba pomysł Kolegi przetestować w praktyce Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 2. Będzie trzeba pomysł Kolegi przetestować w praktyce Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Wpadl wpadl U paru osob na forum widzialem tak zeszlifowany SKSS. @ark70 ma to dobrze pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) @mrWhite7 Czyli to: http://tackle24.de/index.php?a=638 robi w tego typu uchwycie za nakrętkę? Dokładnie to robi za nakrętkę Edytowane 2 Września 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Wpadl wpadl U paru osob na forum widzialem tak zeszlifowany SKSS. @ark70 ma to dobrze pokazane.Niezupełnie.Kolega @ark70 stacza foregripy na średnicę od której się zaczyna uchwyt (są one wtedy bardzo wąskie/delikatne).Nie każdy lubi jak foregrip ma średnicę ~ 18mm.Ja mam małe dłonie i nie wyobrażam sobie cieńszego foregripu niż ~ 22mm (standard DPS17).Przy koncepcji Kolegi @Bander można by pewnie wyjść ponad 20mm (choć szerokość uchwytu też na zbyt wiele nie pozwoli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 @mrWhite7 Czyli to: http://tackle24.de/index.php?a=638 robi w tego typu uchwycie za nakrętkę?Tak i do kupienia u nas w Polsce - BRChttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nakretka-Fuji-HPSKDPS-Quick-Lock-Foregrip-16/639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Nie chodzilo mi o przytaczanie forgripow tylko przycinanie SKSS, jak na zdjeciu @bander Pare osob juz dawno to robi. Arek tez Projekt z zamysłem by maksymalnie ograniczyć elementy SKSS -przednia część uchwytu podtoczona o ok 2,5mm tuleja z gwintem skrócona na maksa.http://jerkbait.pl/topic/8759-hand-made-ark-70/?p=1626779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Wpadł już jakiś czas temu, podtoczenie czoła uchwytu o 2-2,5mm załatwia sprawę - przyjście jest zdecydowanie łagodniejsze zyskuje ergonomia i wygląd. tu powinno być to widoczne: widzę że Del Toro był szybszy ... Edytowane 2 Września 2015 przez ark70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ostatnio walczę z wędką na blanku HS9600-2 MHX 240cm 5-14gram 6-12lb.Fajny blank pod okonia i sandacza na lekko. To jakby lżejsza wersja P904-2 z mniej mocarnym dolnikiem . Komponenty zgromadzone i .... pierwsze postępy w pracy. Wędka fajnie obsłuży przynęty od ~ 5-17g + guma, nie jest to jednak wędka tylko pod gumy, obrotówki 1-3, czy woblerki do 5-6cm będą też odpowiednimi przynętami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ja się jeszcze podczepię z pytaniem - co to za korek konkretnie (ten ciemny) i gdzie go można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ja się jeszcze podczepię z pytaniem - co to za korek konkretnie (ten ciemny) i gdzie go można kupić?Brunt - jest do kupienia w prawie każdej pracowni/sklepie Rodbuilding'owym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Proszę o poprawę jeśli nie do tego materiału link wrzucam:https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pierscienie-korkowe-BURNT-PREMIUM-wedzone-brazowe/188 i dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 To jest dokładnie to o co Kolega pytał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 A to już gotowa wędka HS9600-2 MHX 240cm 5-14g 6-12lb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylanoga Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 No to teraz krótko opiszę tego "hotszota", rzutowo Keitech ES 3" plus 3-8g bardzo fajnie lata, najwięcej założyłem 3" Shaker plus 12g rzuty i podbijania komfortowo, u mnie ma zastosowanie pod okonie, niestety potrzebuję te 12lb bo woda zarośnięta ale okonie 25 cm nie spadają. Robota idealna a to już mój trzeci patyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jakoś mi umknął złożony we wrześniu CD Blue Rapid 2108MH 275cm 10-35gram 12-20lb.Uzbrojony zgodnie z życzeniem w uchwyt z pianki EVA + wykończenia z korkogumy, DPS17 (przycięty) i komplecik przelotek Fuji SiC.Miałem spory problem z doborem odpowiednich nici - w końcu wybrałem kolor 446 ProWrap (w cieniu kolor jaśniejszy od blanku, natomiast w słońcu bardzo ładnie pasujący) + tipet 9820 Gunsmoke pasujący idealnie kolorem do ramek przelotek.A tak już wygląda cała gotowa wędka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Przyszła też kolej na "lżejszego" Poppinga P843-2MHX 213cm 7-14gram6-12lbPełna rękojeść korkowa + wstawki z czarnej pianki & korkoguma + przycięty DPS17 Black 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 P843-2 MHX gotowy i .... w drodze do właściciela Wędka uzbrojona w :Uchwyt DPS 17 Black + kpl. przelotek Pacyfic Bay z pierścieniami SiC Nici czarne ProWrap + srebrny Tipet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 dzieki Jacku po raz kolejny. mam nadzieję, że będzie szczęsliwa jak inne MHX'y Twojego autorstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Dokopałem się do zdjęć kompletu "łódkowego" na sandacza/okonia który złożyłem ~ września.Dwie wędki obsługujące w sumie przynęty w zakresie od 2 do 25g ołowiu + gumiśS842-2MHX 2-9g 213cm mimimy4 + SKSS16 waga całej wędki 81gram przeznaczenie Okoń P844-2 MHX 7-18g (realnie 7-25g) 213cm Fuji Alconite & SiC + SKSS16 waga wędki 128gramwiadomo żaden Sandacz się nie oprze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Teraz na warsztacie znalazł się blank SJ782-2 MHX 198cm 3-10g 6-12 lb.Komponenty zebrane - czas się zabrać do pracy ( SKSS16 + Fuji SiC KR-H + pianka na uchwycie) .Muszę wspomnieć o jednym fakcie - Robert z BRC przeszedł sam siebie - w poniedziałek zamówienie, a we wtorek kurier z paczką puka do drzwi - do dzisiaj mam założoną gumkę przytrzymującą brodę uchwyt wstępnie wytoczonyWędka ma mieć przeznaczenie na sandacza na lekko i okonia "na ciężko" i wydaje się być trafnym wyborem - ale to już oceni właściciel wędki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Dokopałem się do zdjęć kompletu "łódkowego" na sandacza/okonia który złożyłem ~ września.Dwie wędki obsługujące w sumie przynęty w zakresie od 2 do 25g ołowiu + gumiśSAM_3001.JPGSAM_3003.JPGSAM_3005.JPGS842-2MHX 2-9g 213cm mimimy4 + SKSS16 waga całej wędki 81gram przeznaczenie Okoń SAM_2951.JPGSAM_2952.JPGSAM_2954.JPGP844-2 MHX 7-18g (realnie 7-25g) 213cm Fuji Alconite & SiC + SKSS16 waga wędki 128gramSAM_2971.JPGSAM_2975.JPGSAM_2974.JPGwiadomo żaden Sandacz się nie oprze Dokładnie taki samo zbrojenie stosuję ! Bez fajerwerków ,klasyczny SKSSik I kawałeczek korka na końcu. Czucie na maxa Piękna ,czysta robota Jacku Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dokładnie taki samo zbrojenie stosuję ! Bez fajerwerków ,klasyczny SKSSik I kawałeczek korka na końcu. Czucie na maxa Piękna ,czysta robota Jacku Pozdrawiam Dzięki za dobre słowo Fakt bez fajerwerków, skromnie i co ważne lekko, a SKSSik zapewnia jeszcze lepsze czucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi