slawmen5 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Teraz na warsztacie znalazł się blank SJ782-2 MHX 198cm 3-10g 6-12 lb.Komponenty zebrane - czas się zabrać do pracy ( SKSS16 + Fuji SiC KR-H + pianka na uchwycie) .SAM_3026.JPGMuszę wspomnieć o jednym fakcie - Robert z BRC przeszedł sam siebie - w poniedziałek zamówienie, a we wtorek kurier z paczką puka do drzwi - do dzisiaj mam założoną gumkę przytrzymującą brodę SAM_3028.JPG uchwyt wstępnie wytoczonyWędka ma mieć przeznaczenie na sandacza na lekko i okonia "na ciężko" i wydaje się być trafnym wyborem - ale to już oceni właściciel wędki Już się nie mogę doczekać premiery nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 SJ782-2 MHX 198cm 3-10g 6-12 lb wypieszczony i gotowy do użycia - zdjęty dzisiaj ze suszarki Porównując do S842-2 kij znacznie mocniejszy/sztywniejszy - pozwoli na swobodne podrzucanie przynęt na główkach przynajmniej 15 gram (choć pewnie będzie mógł i więcej - ale może o tym napisze nam po testach właściciel kija) Waga gotowej wędki 89 gram 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jacek piękna robota, jak zwykle. Sandały bójcie się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galgan Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 I znowu będę zazdrościł Sławkowi pięknej sandaczowo-okoniowej kosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Właściciel będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Ładnie wyszło ... jak zawsze zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galgan Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Ps. Sławek trzeba Jacka namówić żeby zaczął w końcu podpisywać swój kunszt bo naprawdę nie ma się czego wstydzić. A podpis nic nie waży... Jacek ćwicz autograf i kolejną wędę w nasz region już z podpisem ,wysyłaj. Jac Kosa Voldemort :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dzięki Koledzy za miłe słowa Gdyby nie mój wyjątkowo "piękny" charakter pisma, to pewnie by już podpisy na wędkach były, ale wtedy ....nikt by nimi nie chciał łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Właściciel jeszcze nie miał wędki w łapie a już jest baaardzo zadowolony !! A jeśli chodzi o podpisywanie blanków, to jest to dobry pomysł. Tak wykonane wędki zasługują na znak firmowy. Ja proponuję zamiast napisu typu voldemort, np. wizerunek, który widnieje w twoim profilu Jacku. I wszystko jasne !!! Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wędka jest perfekt. Jacku może się powtarzam, ale jesteś wielki !!! Widać, że w to co robisz wkładasz serce.! Dziękuję bardzo i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts21 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 P844-2 MHX 7-18g (realnie 7-25g) 213cm Fuji Alconite & SiC + SKSS16 waga wędki 128gramSAM_2971.JPGSAM_2975.JPGSAM_2974.JPGNabyłem od Jacka powyższy kij i muszę powiedzieć, że jest to świetna wędka do łowienia przynętami gumowymi, bardzo elektryczna, super przenosi każde zakłócenie pracy przynęty. Wykonana bardzo przemyślanie, bez zbędnych detali, super estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Mam ten sam patyk, od tego samego Twórcy Wczoraj znowu na niego połowiłem. Rewelacja do główki 20g. Optimum przy tym zbrojeniu co mam, to główki 18-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts21 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Początkowo z dużym niepokojem podchodziłem do 25g+guma na MHX P844-2, ale rzeczywistość okazała się zupełnie inna, kijek nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ja z dużym niepokojem podchodzę do faktu, że nie będzie mi się dane niepokoić 25g + guma na nowym kiju, bo blank idzie z Podkarpacia chyba przez Argentynę ... do Laponiii ... i dostane go ... pod choinkę ... a to mnie ....k....a niepokoi niebywale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dzięki Koledzy za miłe słowa Gdyby nie mój wyjątkowo "piękny" charakter pisma, to pewnie by już podpisy na wędkach były, ale wtedy ....nikt by nimi nie chciał łowić. Zawsze mozesz pyknąć tylko inicjały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Czekając na dostawę zamówionego blanku i komponentów, by nie popaść w marazm, zabrałem się za przerobienie rękojeści wędki jednego z naszych Kolegów.Batson SH1081 RX6 275cm 2-10g na życzenie będzie miał nową, krótszą (bardziej dla użytkownika poręczną) rękojeść korkową. Oryginalna rękojeść ma w sumie 46cm długości od stopki kołowrotka do końca wędki jest 37cm. Nowa rękojeść ma być zdecydowanie krótsza, od stopki kołowrotka do końca wędki ma być w założeniu 30-31cm. Wędkę ma wyważać Zauber 2000.Układ koreczków pokazany jest na górze, na dole są już wytoczone elementy By nie zdejmować przelotki wyjściowej i nie uszkodzić/porysować oryginalnego opisu wędki, rękojeść będzie montowana od tyłu. Ale to już jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 I oto nowa rękojeść Batsona cała i do użytku gotowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 przeróbka z wędki zrobionej w BRC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 przeróbka z wędki zrobionej w BRC?Tak to był firmowy kij z BRC - fajne narzędzie do miotania najlżejszych przynęt.Właściciel jest przyzwyczajony do krótszych rękojeści - stąd ingerencja w oryginalną rękojeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 JAk zwykle profesjonalna robota.... choćby szukał to nie znajdzie, miejsca do którego mógłby się przyczepić !!!! Wielkie dzięki Jacek !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jacku, będę miał identyczną prośbę do Ciebie - skoro robisz takie cuda, to zamiast pozbywać się kija który lubię, pokombinujemy z dolnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Szpada od Jacka z grubsza przetestowana Wykonanie kija pierwsza klasa...każdy detal dopracowany Niestety chętnych do testów kija (tych z pod wody) nie było zbyt wielu ale i tak jestem z kija bardzo zadowolony Jeszcze raz dzięki Jacku! Edytowane 5 Grudnia 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ładne ugiecie pod tym ciernikiem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Taki ciernik to potrafi podnieść poziom adrenaliny po wygięciu kijaszka widać że musiała się rozegrać piękna walka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi