Skocz do zawartości

Na bolenie - RELAX Knight vs CREME LURE LIT'L FISHIE Knight

dziamber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie czy stosował ktoś te gumy na bolenia? Mam zamiar zakupić więc zastanawia mnie czy są jakieś różnice w pracy i skuteczności między tymi przynętami? Budowa wydaje sie identyczna. Z tego co widziałem to relaxy wystepują w różnych wielkościach. Odpowiednia na bolenia wydaje mi sie 6cm. Jakie główki używaliście na rzece?. (Będe łowił na Warcie) No i przy okazji możecie pochwalić co na nie dorwaliście  :) 

107277.jpg    

Stosowałem. Niezła przynęta na bolenie, gdy jeszcze było ich dużo. Ciągle kilka mam w pudełku, czasem nawet zakładam, ale od dawna już nic na nie nie złowiłem. Zbroiłem wedle potrzeb, najczęściej 7-10 gram.

Potwierdzam! Dobra guma na bolenia! U mnie na Warcie również się sprawdza! Tylko dobrze jest ją uzbroić w haki/główki Matsuo (te takie gięte/łamane)...

Tutaj ciekawy i trochę zapomniany artykuł. 

Pokazane są przeróbki Knighta. Gdyby ktoś chciał się pobawić. ;)

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/zrozumiec-bolenia-r168

Czytałem (bardzo dobry artykuł) i stąd między innymi chęci aby zakupić te gumy. Oprócz tego widziałem na filmikach z YT, że bolenie w nie biją.

W takim razie odpowiadajcie na pytania oraz piszcie na jakie mieliście okazje łowić Relaxa czy Creme i jakie były efekty, bo nadal nie wiem które wybrać. 

Edytowane przez dziamber

Czytałem (bardzo dobry artykuł) i stąd między innymi chęci aby zakupić te gumy. Oprócz tego widziałem na filmikach z YT, że bolenie w nie biją.

W takim razie odpowiadajcie na pytania oraz piszcie na jakie mieliście okazje łowić Relaxa czy Creme i jakie były efekty, bo nadal nie wiem które wybrać. 

A Ty chcesz tylko jednej gumy i w jednym kolorze używać? Przecież musisz mieć przynajmniej podstawowy zestaw kolorów i główki o różnej masie na różne warunki... Widzę, że jesteś z Poznania... Zgłoś się najlepiej do chłopaków z Art-Rod;u, to Ci doradzą odpowiednie gumy i kolory na odcinek, gdzie łowisz (lub zamierzasz łowić). Pozdro!

A Ty chcesz tylko jednej gumy i w jednym kolorze używać? Przecież musisz mieć przynajmniej podstawowy zestaw kolorów i główki o różnej masie na różne warunki... Widzę, że jesteś z Poznania... Zgłoś się najlepiej do chłopaków z Art-Rod;u, to Ci doradzą odpowiednie gumy i kolory na odcinek, gdzie łowisz (lub zamierzasz łowić). Pozdro!

A skąd odrazu takie założenie, że mam zamiar jednej gumki używać? :mellow: Mam wiele innych boleniowych przynęt, ale głównie to łowiłem twisterami i kopytami relaxa i też były efekty lecz raczej słabe, Na ten sezon zakupiłem parę woblerów ale chciałem jeszcze dokupić Knighty i niewiedziałem czy iść klasycznie w relaxa czy może spróbować tych mniej znanych. Wiec temat ma za zadanie wyłonić, którego producenta w/w gumę lepiej zakupić i jakie są Wasze doświadczenia z nimi. 

A ja używam "pasiaka" i też mam efekty! :)

Brania/branie miałeś tylko na pasiaka czy tylko pasiaka posiadasz? Wersja z brokatem czy bez?  :P

Edytowane przez dziamber

Najczęściej łowiłem na "pasiaka" (bez brokatu) oraz na tego perłowego z niebieskim grzbietem (w zależności od pogody i pory roku) i podobnie jak Kolega Dagon nie zauważyłem, by któryś był "lepszy" czy "gorszy"... Większe znaczenie ma raczej znalezienie stanowiska bolenia i "wstrzelenie" się w brania. Pozdrowionka!

• 3 tygodnie później...
Cześć.Łowiłem i ja ale głównie średniej wielkości rybki. Max jaki mi się udało przechytrzyć na ta przynętę to 65cm.U mnie chodzą na główkach 5-7g, a korzystam z nich podczas łowów z przkos wiślanych. 

2073818_22052013703.jpg

Edytowane przez vako