dziamber Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witam. Mam pytanie czy stosował ktoś te gumy na bolenia? Mam zamiar zakupić więc zastanawia mnie czy są jakieś różnice w pracy i skuteczności między tymi przynętami? Budowa wydaje sie identyczna. Z tego co widziałem to relaxy wystepują w różnych wielkościach. Odpowiednia na bolenia wydaje mi sie 6cm. Jakie główki używaliście na rzece?. (Będe łowił na Warcie) No i przy okazji możecie pochwalić co na nie dorwaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Stosowałem. Niezła przynęta na bolenie, gdy jeszcze było ich dużo. Ciągle kilka mam w pudełku, czasem nawet zakładam, ale od dawna już nic na nie nie złowiłem. Zbroiłem wedle potrzeb, najczęściej 7-10 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Stosowałem. Niezła przynęta na bolenie, gdy jeszcze było ich dużo. Ciągle kilka mam w pudełku, czasem nawet zakładam, ale od dawna już nic na nie nie złowiłem. Zbroiłem wedle potrzeb, najczęściej 7-10 gram.Potwierdzam! Dobra guma na bolenia! U mnie na Warcie również się sprawdza! Tylko dobrze jest ją uzbroić w haki/główki Matsuo (te takie gięte/łamane)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapturr Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja stosuje głowki od 10g do 20g guma bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tutaj ciekawy i trochę zapomniany artykuł. Pokazane są przeróbki Knighta. Gdyby ktoś chciał się pobawić. http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/zrozumiec-bolenia-r168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Znajomy używa Creme z dobrym rezultatem. Kolor uklejowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Znajomy używa Creme z dobrym rezultatem. Kolor uklejowy.A ja używam "pasiaka" i też mam efekty! Edytowane 4 Marca 2015 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Tutaj ciekawy i trochę zapomniany artykuł. Pokazane są przeróbki Knighta. Gdyby ktoś chciał się pobawić. http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/zrozumiec-bolenia-r168Czytałem (bardzo dobry artykuł) i stąd między innymi chęci aby zakupić te gumy. Oprócz tego widziałem na filmikach z YT, że bolenie w nie biją. W takim razie odpowiadajcie na pytania oraz piszcie na jakie mieliście okazje łowić Relaxa czy Creme i jakie były efekty, bo nadal nie wiem które wybrać. Edytowane 4 Marca 2015 przez dziamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Czytałem (bardzo dobry artykuł) i stąd między innymi chęci aby zakupić te gumy. Oprócz tego widziałem na filmikach z YT, że bolenie w nie biją. W takim razie odpowiadajcie na pytania oraz piszcie na jakie mieliście okazje łowić Relaxa czy Creme i jakie były efekty, bo nadal nie wiem które wybrać. A Ty chcesz tylko jednej gumy i w jednym kolorze używać? Przecież musisz mieć przynajmniej podstawowy zestaw kolorów i główki o różnej masie na różne warunki... Widzę, że jesteś z Poznania... Zgłoś się najlepiej do chłopaków z Art-Rod;u, to Ci doradzą odpowiednie gumy i kolory na odcinek, gdzie łowisz (lub zamierzasz łowić). Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) A Ty chcesz tylko jednej gumy i w jednym kolorze używać? Przecież musisz mieć przynajmniej podstawowy zestaw kolorów i główki o różnej masie na różne warunki... Widzę, że jesteś z Poznania... Zgłoś się najlepiej do chłopaków z Art-Rod;u, to Ci doradzą odpowiednie gumy i kolory na odcinek, gdzie łowisz (lub zamierzasz łowić). Pozdro!A skąd odrazu takie założenie, że mam zamiar jednej gumki używać? Mam wiele innych boleniowych przynęt, ale głównie to łowiłem twisterami i kopytami relaxa i też były efekty lecz raczej słabe, Na ten sezon zakupiłem parę woblerów ale chciałem jeszcze dokupić Knighty i niewiedziałem czy iść klasycznie w relaxa czy może spróbować tych mniej znanych. Wiec temat ma za zadanie wyłonić, którego producenta w/w gumę lepiej zakupić i jakie są Wasze doświadczenia z nimi. A ja używam "pasiaka" i też mam efekty! Brania/branie miałeś tylko na pasiaka czy tylko pasiaka posiadasz? Wersja z brokatem czy bez? Edytowane 4 Marca 2015 przez dziamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jeśli już uderzasz w gumy, to pomyśl też o zakupie shadki delalande i uklejek RH. Co do kolorów Knighta, to ja miałem tylko dwa, perła i perła z czarnym grzbietem, nie zauważyłem, by któryś wyróżnił się większą skutecznością. Na relaxy nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Najczęściej łowiłem na "pasiaka" (bez brokatu) oraz na tego perłowego z niebieskim grzbietem (w zależności od pogody i pory roku) i podobnie jak Kolega Dagon nie zauważyłem, by któryś był "lepszy" czy "gorszy"... Większe znaczenie ma raczej znalezienie stanowiska bolenia i "wstrzelenie" się w brania. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Cześć.Łowiłem i ja ale głównie średniej wielkości rybki. Max jaki mi się udało przechytrzyć na ta przynętę to 65cm.U mnie chodzą na główkach 5-7g, a korzystam z nich podczas łowów z przkos wiślanych. Edytowane 20 Marca 2015 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi