Skocz do zawartości

Biebrza

zybi

Rekomendowane odpowiedzi

Slyszalem ze w majowke trafili 13 kg szczupaka

Ja znalazlem fajne starorzecze tylko dzieki temu ze mam quada i dojazd zwyklym samochodem nie jest mozliwy od strony gielczynu

Bądź czujny :) kłusownicy lubią takie miejsca :angry:  raz w podobnym miejscu wyciągnąłem na spinning siatkę :)

• 2 tygodnie później...

Uganiałem się za Boleniami na Biebrzy(bylem z 5-6 razy nad wodą). Widoczne pojdyncze ryby, ale nie biorą.

Szcupaki biorą tylko takie do 45cm.

Okoni brak

Albo Biebrza jeszcze śpi albo ktoś zrobił sortowanie.

Wolałbym żeby była wersja że Biebrza śpi ;)  a nie sortowanie :(

A byłem w okolicy Twierdzy Osowiec :)

Biebrza pomału się kończy, miejscowi o tym wiedzą, więc chcą zabrać co "swoje", do tego wędkarze przyjezdni myślą, że to jakaś amazonka, pełna dzikich ryb, które nie widziały przynęt, hehehe, cyrk, jeden wielki cyrk. W tym roku jeszcze nie byłem, czekam, aż klenie odsapną po tarle i przestaną tryskać. Zdążyłem się już przekonać o tym, że z roku na rok większość podlaskich wód stacza się po równi pochyłej, a takie durne hasła jak "rok suma" na biebrzy to bełkot beneficjentów którym się wydaje, że to podniesie prestiż czegoś tam, bo nie wiem czego miał by podnieść, a prawdziwe walory są deptane, regulowane i ogólnie rzecz ujmując degradowane za grubą kasę (np.kanał woźnawiejski) . Zostaną kajaki ślizgające się po zielsku i otwarte japy wpatrujące się w trzciny...

• Like 3

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ciekawe jest to, że na terenie BPN jest zakaz używania silników elektrycznych. :(

Ale o dziwo, za "niewielką" opłatę 10zł rocznie BPN udzieli pozwolenia używanie za korzystanie z tych silników.

Właśnie zastanawiałem się dlaczego tak często widuję silniki elektryczne pomimo zakazu ich używania..