mariuszwf Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Slyszalem ze w majowke trafili 13 kg szczupakaJa znalazlem fajne starorzecze tylko dzieki temu ze mam quada i dojazd zwyklym samochodem nie jest mozliwy od strony gielczynuBądź czujny kłusownicy lubią takie miejsca raz w podobnym miejscu wyciągnąłem na spinning siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Byłem wczoraj na Biebrzy 6 godzin bez kontaktu z rybą. Wiał bardzo niekorzystny wiatr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skinner7 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 A w ktorym miejscu byles jak woda spadla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociszp Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Uganiałem się za Boleniami na Biebrzy(bylem z 5-6 razy nad wodą). Widoczne pojdyncze ryby, ale nie biorą.Szcupaki biorą tylko takie do 45cm.Okoni brak Albo Biebrza jeszcze śpi albo ktoś zrobił sortowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Uganiałem się za Boleniami na Biebrzy(bylem z 5-6 razy nad wodą). Widoczne pojdyncze ryby, ale nie biorą.Szcupaki biorą tylko takie do 45cm.Okoni brak Albo Biebrza jeszcze śpi albo ktoś zrobił sortowanie.Wolałbym żeby była wersja że Biebrza śpi a nie sortowanie A byłem w okolicy Twierdzy Osowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Biebrza pomału się kończy, miejscowi o tym wiedzą, więc chcą zabrać co "swoje", do tego wędkarze przyjezdni myślą, że to jakaś amazonka, pełna dzikich ryb, które nie widziały przynęt, hehehe, cyrk, jeden wielki cyrk. W tym roku jeszcze nie byłem, czekam, aż klenie odsapną po tarle i przestaną tryskać. Zdążyłem się już przekonać o tym, że z roku na rok większość podlaskich wód stacza się po równi pochyłej, a takie durne hasła jak "rok suma" na biebrzy to bełkot beneficjentów którym się wydaje, że to podniesie prestiż czegoś tam, bo nie wiem czego miał by podnieść, a prawdziwe walory są deptane, regulowane i ogólnie rzecz ujmując degradowane za grubą kasę (np.kanał woźnawiejski) . Zostaną kajaki ślizgające się po zielsku i otwarte japy wpatrujące się w trzciny... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skinner7 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Presja jest z roku na rok coraz wieksza maly stan wody na wiosne. Rok temu 1 maja na szczupaka bylem sam w widlach, a w tym roku latwy dojazd samochodem ludzi masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dziś na Biebrzy rybka słabo współpracowała, pojedyńcze, małe okonki, szczupak na zero, za to ludzi jak mrówków. Bylismy na Sieburczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Ja wczoraj 4 ryby (około 10 km spływu), w tym dwa wymiarowe szczupaki i okoń. Wszyscy po drodze narzekali, włącznie z wędkarzami białorybu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skinner7 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 3dni nad biebrza jeden okon bardzo niski stan wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Byliście może, na Biebrzy?Dalej taki niski stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Byłem w niedzielę. Woda podniosła się od stanu letniego może około 30-40cm, jak na tą porę roku bardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A jak brania ryb? też słabe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Łowiliśmy białoryb metodą bolońską. Mimo solidnego nęcenia złowiliśny jedynie kilka płotek, za to ładnych, i mnóstwo uklei. Pozdrawiam cheli. Edytowane 6 Października 2015 przez cheli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wybieram się tam w piątek z lekkim spiningiem, zobaczymy jakie będą efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Rzucaliście w ostatnim czasie na Biebrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Tak bardzo niski stan wody i jeszcze zarośnięta zielem rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dzięki Mariusz, planuję uderzyć w najbliższy weekend, stąd pytanie. Oby niski stan wody nie wszedł nam na stałe do słownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Byłem w niedzielę, bardzo niska woda, praktycznie widać dno na całym spenetrowanym odcinku rzeki. UL + 3g głowka i jaskółka, szczupczek 35 cm, ledwo wymiarowy okoń + 2 pobicia. Ciężko coś uchodzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Tak jak pisałem wcześniej niska woda, ziele i marne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ciekawe jest to, że na terenie BPN jest zakaz używania silników elektrycznych. Ale o dziwo, za "niewielką" opłatę 10zł rocznie BPN udzieli pozwolenia używanie za korzystanie z tych silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ciekawe jest to, że na terenie BPN jest zakaz używania silników elektrycznych. Ale o dziwo, za "niewielką" opłatę 10zł rocznie BPN udzieli pozwolenia używanie za korzystanie z tych silników.Właśnie zastanawiałem się dlaczego tak często widuję silniki elektryczne pomimo zakazu ich używania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Jeszcze jeden sposób, na wyciąganie od ludzi pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Niedługo będą pobierać opłaty za pozwolenie na wjechanie samochodem na teren BPN.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Z czasem, do tego na pewno dojdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi