Skocz do zawartości

Biebrza

zybi

Rekomendowane odpowiedzi

Zakaz pływania na silniku elektrycznym, to według mnie beznadziejny przepis :(.

na silniku pływać można od 1 lipca, nie wnikam jest jak jest i respektuję, częściowo rozumiem, bo jakby bydło miało możliwość pływania na silnikach to całkiem by zajechali tę rzekę

• 2 miesiące temu...

Byłem dwa tygodnie nad Biebrzą w dolistowie starym dziś wróciłem. Pierwszy tydzień był nawet dobry a drugi załamanie pogody i ryby przestały brać kompletnie. Udało się złowić kilka fajnych Klein jazika i ładne wzdregi i miałem duzegoo bolenia na muche ale po 20min zaparkował w zielsku i nici z zyciowki. Wszystkie klenie miałem na muche imitacje kronika pilnego taką brązowa a tylko jedna rybka na spina jazik.

post-63381-0-29119900-1471044056_thumb.jpg

post-63381-0-54178500-1471044068_thumb.jpg

post-63381-0-47709700-1471044130_thumb.jpg

post-63381-0-23762500-1471044204_thumb.jpg

post-63381-0-65971500-1471044213_thumb.jpg

• Like 2

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Wykopki robię, ale trudno. Czy ktoś wie w jakiej miejscowości (w górę od wejścia Biebrzy do Narwi) mam szukać budynku potocznie nazywanego "zlewnia mleka"???

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Chyba chodzi o wieś Rutkowskie. Tam przy promie jest budyneczek gdzie rolnicy przywozili mleko. 

post-53904-0-12632800-1567410302_thumb.jpg

Edytowane przez bogunow

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

... dziś przed południem wycieczka rowerowo- wędkarska  Augustów- Biaobrzegi wzdłuż Canale Grande. Po 14 na tzw. ,,szybkim kanale" zaczęła spadać woda. W ok.2h tak ze 20 cm. Otwarto śluzy Dębowo, Sosnowo i Borki. Poszła odgórna interwencja, co by nasączyć Biebrzę i bagna.

• Like 2

Człowiek z wioski wyżej podpalił bo wypalal trawy...

Człowiek z wioski niżej teraz boi się o dobytek życia..

Parę lat przyroda się odbuduje

Szkoda tego wszystkiego...bywałem nad Biebrza dziesiątki,może setki razy

Edytowane przez martek

… stacja meteo Augustów, Andrzeju ;) . 992 hPa na barometrze. Powiewa,  chłodno, ,,czuć wilgoć w powietrzu.   

Co z tego chłodu i powiewów skoro sucho jak cholera. Deszcz ?  Jaki deszcz? Co prawda dziś w nocy spadło  parę  kropli.

Kiedyś byłem częstym bywalcem nad Biebrzą. Piękna rzeka. Te ogromne stada batalionów . ECH...