jacob1993 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 co sadzicie o wedce shimano catana 2.7 20-50 lub 14-40 czy wedka nada sie na bolenia sandacza czy przylow suma ?jaka wedka ma akcje jest to typowa klucha ?pletka nie zniszczy przelotek ?czy wersja do 40g da rady poprowadzic gume 15cm z 10g glowka razem ok 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 osobiście nie łowiłem, ale przymierzałem się w sklepie. Spostrzeżenia po chwilowym machaniu kijkiem 2.40 15-40: 1. bardzo miękki. nie porywałbym się na niego w kontekście sandacza; 2. 15 cm gumą + 10 g. ołowiu rzucałbym nią baaaaardzo ostrożnie. Niedawno jeden z kolegów odradzał mi ją jako za miękką nawet na szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Znacznie lepiej od niej wypada Venegance, przede wszystkim jest sztywniejsza bo catana to typowy krowi ogon na wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 widzialem filmik z holu suma 170cm z wedka shimano venengance do 100g tylko z tego co widze jest to bardzo ciezka wedka wersja do 40g wazy 260g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 osobiście nie łowiłem, ale przymierzałem się w sklepie. Spostrzeżenia po chwilowym machaniu kijkiem 2.40 15-40: 1. bardzo miękki. nie porywałbym się na niego w kontekście sandacza; 2. 15 cm gumą + 10 g. ołowiu rzucałbym nią baaaaardzo ostrożnie. Niedawno jeden z kolegów odradzał mi ją jako za miękką nawet na szczupłego.Jak Ona jest za miękka na szczupłego to kolego polecam Ci to http://sklep.kije-kurczak.pl/sites/default/files/1_0.jpgTwardość będziesz miał odpowiednią. Jaka jest frajda z łowienia takim drągiem? Każda następna wędka którą kupuje jest bardziej miękka od poprzedniej i łowi się jeszcze lepiej. NIe cieszyło was nigdy jak np na okoniówkę zapiął się ładny szczupak i długo pięknie z nim walczyliście? Delikatne kijki dają większa frajde! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Delikatne kijki dają większa frajde! zwłaszcza rybie.... a serio - chodzi też o dobór przynęt. nie podpiąłbym 15 cm gumy pod zbyt miękką wędkę. oczywiście nie chodzi mi o sztywną szpadę, ale jednak trochę sztywności powinno być. i zwróć uwagę, że kolega pytał o wędkę m.in. pod sandała. cataną koguta nie poderwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) dokladnie chodzi mi o wislany i wisloczany nocny spinning lowie tak kilka razy w roku i nie potrzebuje poki co jakiegos ultra sprzetu potrzebuje wedki ktora poprowadze wiggle warta 7cm jak i gumy 10-15 g jak i salmo thrilla 9 cm przed zmrokiem nie chcial bym aby kijek mi trzasnal przy 20lb plecionce jak siadzie wiekszy sumek do innych metod polowu mam inne wedkia wiec venengance 270 do 50g bedzie ok ?jak spodoba mi sie taki rodzaj wedkowania kupie sobie wedke z wyzszej polki poki co mam inne wydatki i nie moge sobie pozwolic na spinning za 500-600zł Edytowane 4 Marca 2015 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Używałem kiedyś cx270 do 28gram (chyba) na plus bardzo wygodny uchwyt jeśli ktoś lubi trzymać "stopke" pomiędzy palcami, plecionka nie niszczyła przelotek, korek też nie odlatywał. Lakier na omotkach szybko popękał. Pod sandacza kiepski wybór. Szczyt kija bardzo miękki. Lepszy wybór w podobnej cenie to http://epirania.com/wedka-konger-black-tiger-spin-24035-p-1319.htmli to już klucha nie będzie ale kij trochę waży. Co do suma to (catana do 15gram): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 kijek bardziej pod wobki i wleczona gume niz opad ale klusek po prostu nie lubie moze ma ktos z forumowiczow do zbycia jakis uzywany kijek o podobnych parametrach do 100 paru zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) widzialem filmik z holu suma 170cm z wedka shimano venengance do 100g tylko z tego co widze jest to bardzo ciezka wedka wersja do 40g wazy 260g Z tego co widzę to wersja 270 14-40 gram waży 216 gram, więc trochę przesadziłeś Edit: Widzę mówicie o zwykłej wersji zobacz sobie vengeance shad mam takiego tylko 300 20-50, ogólnie wędeczka fajna, tylko trochę leci na pysk, pewnie wersja 270 będzie lepsza pod względem wyważenia. Edytowane 4 Marca 2015 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 wersja shad ma dzielona rekojesc pewnie przez to jest lzejsza a przy takiej dlugosci zle wywazona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Cześć, co do suma to pięknie ,ale to raczej sumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Do takich przynęt brał bym tego do 30gr suma wyholujesz a jak Ci weźmie luj to i tak plecionka nie wytrzyma no chyba że thrilem lowisz na 30 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 co sadzicie o wedce shimano catana 2.7 20-50 lub 14-40 czy wedka nada sie na bolenia sandacza czy przylow suma ?jaka wedka ma akcje jest to typowa klucha ?pletka nie zniszczy przelotek ?czy wersja do 40g da rady poprowadzic gume 15cm z 10g glowka razem ok 40?Ja bym bral Catane 20-50 gr jak chcesz lowic ww przynetami przy zestawie z dobrym kolowrotkiem I plecionka ok 20 lb powinienes zatrzymac sredniego suma ,wiekszego to juz zalezy od warunkow na lowisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyniek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam! Czy posiada ktoś ten kijek Shimano Catana EX o długości 2,70 lub 2,40, wersję ML? Prosiłbym o zmierzenie długości dolnika, a konkretnie od stopki kołowrotka do końca wędki. Jestem ciekaw czy w tym modelu trochę go skrócili, bo DX był bardzo długi co mi wyraźnie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi