Skocz do zawartości

Poznań Strzeszynek lub ...?

filas

Rekomendowane odpowiedzi

Pojeździsz trochę na Strzeszynek to ci szybko emocje i nadzieje opadną. Setki wyławianych co roku przez "stałych bywalców" szczupaczków skutecznie wyjałowiło tą wodę z pokaźnej ryby. Ale próbuj może tobie się poszczęści ja mieszkam 3 km od jeziora i już  dawno je sobie odpusciłem.

Obszedłem każdą strzeszyńską podmokłość wiele razy, przez lata złowiłem tam sporo ryb, niektóre niebrzydkie, ale żadnej życiówki. Wróciłem do korzeni, skupiłem się na rzece i to była dobra decyzja. Jak na bliskość miasta to nienajgorsze jeziorko, choć niestety z coraz brzydszą wodą i presją znacznie większą, niż kiedyś. W sezonie kąpielowym ciszy nie zazna się w żadnej zatoczce.

P.S.

Gdyby ktoś potrzebował kiedyś ochotnika do wiosłowania albo kotwiczenia, to chętnie obejrzałbym znajome brzegi z wody, na co nigdy nie miałem okazji.  ^_^

Pozdrawiam

Grzesiek

Edytowane przez Maynard

Obszedłem każdą strzeszyńską podmokłość wiele razy, przez lata złowiłem tam sporo ryb, niektóre niebrzydkie, ale żadnej życiówki. Wróciłem do korzeni, skupiłem się na rzece i to była dobra decyzja. Jak na bliskość miasta to nienajgorsze jeziorko, choć niestety z coraz brzydszą wodą i presją znacznie większą, niż kiedyś. W sezonie kąpielowym ciszy nie zazna się w żadnej zatoczce.

P.S.

Gdyby ktoś potrzebował kiedyś ochotnika do wiosłowania albo kotwiczenia, to chętnie obejrzałbym znajome brzegi z wody, na co nigdy nie miałem okazji.  ^_^

Pozdrawiam

Grzesiek

chętnie!polecam się bliżej kwietnia-maja

A Keeper nie tylko fajnie wygląda na sucho, ale i na mokro się sprawdza. Choć jeśli ktoś waży grubo ponad setkę to może lepiej pomyśleć o czymś co zapewni suchy tyłek.

Ja miałem walnięty jeden zawór, ale sklep wymienił w locie bez reklamowania i formalności.

A Strzeszynek życiówki nie da, ale jak na podmiejskie jeziorko z pływadła to nie ma na co narzekać.

no i cisza.... Ja w weekend z uwagi na jeszcze słaby lód obławiałem nieduże starorzecze Warty na stałe połączone z rzeką, lód nie za ciekawy- do 10 cm dziś, w sobotę 7 cm. Wyniki-4 okonki, i kilka palczaków...... Za tydzień może uda się poeksplorować jakieś większe wody, które w obiegowych opinii nie zamarzły jeszcze na tyle by łowić,

• 4 tygodnie później...
  • 2 lata później...