guciolucky Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Czy szpula od rerenium 2500S pasuje do rarenium 3000SFA? chodzi mi o model Ci4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Jeśli wierzyć dżapońskim tabelom i uznać , że model 3000SFA to po prostu europejska wersja C3000 , to powinno pasować - szpulka w standarcie S-8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Wersja jdm rarenium 2500S ma łozysko pod szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Od dołu szpula o którą mi chodzi wygląda identycznie ale nie wiem jak pokręcajło? szpulka jest złota więc nie będzie to JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Wersja jdm rarenium 2500S ma łozysko pod szpulą.Raczej lozyska tam nie uwidzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Z tego co mi sie przypomina coś było nie tak jak chciałem szpulkę z wersji japan c3000 dać do 2500fa. Edytowane 5 Marca 2015 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Raczej lozyska tam nie uwidzisz... Jak widzę tam w 0.14 minuty łozysko,ale to może inny model C14+ Edytowane 5 Marca 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) @Rolen dobrze mówi, że nie ma łożyska ale chyba w starszej wersji. Obecnie nowe biomastery mają łożysko pod szpulą to pewnie i nowy rarek też ma.No to wszystko jasne, nie ma łożyska tylko teflonowy pierścień (kolar), który zapewne da się wymienić na łożysko. Edytowane 6 Marca 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Mowimy o CI4, a tam lozyska nie ma i kropka W nowym CI4+ tez nie ma, ale mozna latwo dolozyc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 W CI4 łożyska nie ma ale szpulka ma łoże takie samo jak w biomku, który łożysko pod szpulką ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Dla porównania: 09 Rarenium 2500S CI4 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02352.pdf 12 Rarenium 2500S CI4+ http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02858.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zaryzykowałem ale okazało się, że szpula pasuje jak ulał chociaż jest od dołu nieco inaczej zbudowana, 2500S ma znacznie wyżej wyfrezowane aluminium przez co zmniejszono masę ale wszystkie poziomy zostały zachowane, nawinąłem cienką plecionkę i wszystko jest OK. Mam więc drugą zbędną szpulkę 3000 SFA, średnica rantu SFA jest nieznacznie większa niż 2500S ale pasuje zamiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi