Skocz do zawartości

Kij z Japonii - jak go wysłać.

rd1_68

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję zakupić kijek w Japonii , jednoskład o dł.201 cm i wadze 125 gram.

Tylko prywatny sprzedawca nie wie jak go do mnie wysłać , a właściwie to chodzi o koszty wysyłki z Japonii do Polski takiego

jednoskładu.

Może któryś z kolegów robił tam zakupy i przesyłał taki kij do Polski .W jakiej cenie taka przesyłka.

Proszę o informację , może na priv.

Z góry dziękuję.

Kijek można by np. zapakować w zaślepioną z obu stron twardą rurę, choćby kanalizacyjną PCV, a wędzisko w środku dokładnie zabezpieczyć folią bąbelkową, ale ze względu na nietypowe gabaryty takiej przesyłki, tak jak kolega wspomniał wyżej, koszty będą wysokie, bo za takie "niekształtne" przesyłki firmy transportowe słono sobie winszują.

Kiedyś, pamiętam zamawiałem koła do roweru (przesyłka kurierska, krajowa, opłacona przeze mnie z góry) i mocno uczulałem sprzedawcę aby zapakował kółka w sześcienny karton, bo już przesyłka paczki w kształcie walca (co dla kół było by całkiem logiczne) kosztowała kilkukrotnie drożej niż podobny gabarytowo sześcian, właśnie ze względu na nietypowy kształt.

z kołami mógł być problem, ale z kijem ? a co to w Japoni pił tarczowych nie mają ? :D Tak na serio to daruj sobie przesyłki takich gabarytów z tego pięknego kraju. Bo po 1 drogo a po 2 cholera wie czy po drodze nie trafi na jakiegoś świra który ją zmasakruje

Edytowane przez Locutus85

Odpowiem ci jedno - taka przesyłka kosztuje w ch..j . Podejrzewam, że przekroczy wartość kija.

W rzeczy samej. Ok 350 zł na dzisiaj, nie licząc tuby, którą doliczy albo nie sprzedawca i nie licząc V+C, czyli razem ok. 440zł + odprawa FedEx. Pojedynczo najczęściej bez sensu o ile to nie jest jakaś super okazja. 3 kije opłaca się wziąć, wtedy można dwa odsprzedać celem pokrycia kosztów transportu. Oczywiście od jednego sprzedawcy. Czy się opłaca czy nie, to różnie. Dobrze jeśli sprzedawca jest kumaty i potrafi określić koszt wysyłki. A co to za model, tak z ciekawości?

tu masz kijek z wysyłką za 105usd

http://www.ebay.pl/itm/Megabass-Orochi-X4-F4-67X4-Ratteleviper-Type-F-/370885783528

Jest wyprzedaż tego modelu wszędzie.

Tu za 860zł plus wysyłka 6000 JPY (190zł)

http://jpangler.com/index.php/rod/megabass-orochi-x4-f4-67x4.html

Edytowane przez Kilobear