rd1_68 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Mam okazję zakupić kijek w Japonii , jednoskład o dł.201 cm i wadze 125 gram.Tylko prywatny sprzedawca nie wie jak go do mnie wysłać , a właściwie to chodzi o koszty wysyłki z Japonii do Polski takiego jednoskładu.Może któryś z kolegów robił tam zakupy i przesyłał taki kij do Polski .W jakiej cenie taka przesyłka.Proszę o informację , może na priv.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Odpowiem ci jedno - taka przesyłka kosztuje w ch..j . Podejrzewam, że przekroczy wartość kija. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 No właśnie tak mi napisał Japończyk , że około 160 dolarów. Masakra i nie ma innego wyjścia panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kijek można by np. zapakować w zaślepioną z obu stron twardą rurę, choćby kanalizacyjną PCV, a wędzisko w środku dokładnie zabezpieczyć folią bąbelkową, ale ze względu na nietypowe gabaryty takiej przesyłki, tak jak kolega wspomniał wyżej, koszty będą wysokie, bo za takie "niekształtne" przesyłki firmy transportowe słono sobie winszują.Kiedyś, pamiętam zamawiałem koła do roweru (przesyłka kurierska, krajowa, opłacona przeze mnie z góry) i mocno uczulałem sprzedawcę aby zapakował kółka w sześcienny karton, bo już przesyłka paczki w kształcie walca (co dla kół było by całkiem logiczne) kosztowała kilkukrotnie drożej niż podobny gabarytowo sześcian, właśnie ze względu na nietypowy kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) z kołami mógł być problem, ale z kijem ? a co to w Japoni pił tarczowych nie mają ? Tak na serio to daruj sobie przesyłki takich gabarytów z tego pięknego kraju. Bo po 1 drogo a po 2 cholera wie czy po drodze nie trafi na jakiegoś świra który ją zmasakruje Edytowane 5 Marca 2015 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A miało być tak pięknie -cast MB musi poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Odpowiem ci jedno - taka przesyłka kosztuje w ch..j . Podejrzewam, że przekroczy wartość kija. W rzeczy samej. Ok 350 zł na dzisiaj, nie licząc tuby, którą doliczy albo nie sprzedawca i nie licząc V+C, czyli razem ok. 440zł + odprawa FedEx. Pojedynczo najczęściej bez sensu o ile to nie jest jakaś super okazja. 3 kije opłaca się wziąć, wtedy można dwa odsprzedać celem pokrycia kosztów transportu. Oczywiście od jednego sprzedawcy. Czy się opłaca czy nie, to różnie. Dobrze jeśli sprzedawca jest kumaty i potrafi określić koszt wysyłki. A co to za model, tak z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Hej;Megabass Orochi X4 F4 - 67X4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) tu masz kijek z wysyłką za 105usdhttp://www.ebay.pl/itm/Megabass-Orochi-X4-F4-67X4-Ratteleviper-Type-F-/370885783528 Jest wyprzedaż tego modelu wszędzie. Tu za 860zł plus wysyłka 6000 JPY (190zł) http://jpangler.com/index.php/rod/megabass-orochi-x4-f4-67x4.html Edytowane 5 Marca 2015 przez Kilobear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dzięki za linki wieczorem sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 ja posadam ten model ,jest on złe opisany maks to 15g poza tym ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi