Jerzuu Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Poszukuje konkretnych opinii na temat tego kołowrotka. Może miał ktoś okazje testować . Jeśli nie to dorzucę kolejnego roybi do kolekcji . Poszukuje kołowrotka do kija do 18 gr max 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dobrze, że zapytałeś bo takiego tematu jeszcze nie przerabialiśmy.Jeżeli kij ma do 2,13m to dobry będzie Zauber, a jeśli między 2,13m a 2,9m to ta Daiwa Legalis, ale jeśli kij ma być dłuższy to tylko Red Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Tylko pytanie, co w przypadku, kiedy kij będzie krótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Trzeba poskładać maszynę "indywidualną" czyli pośrednią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzuu Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Wędka Savage Gear Bushwhacker XLNT 228 3-18g ogólnie mam jednego zaubera pod okume black rock do 35gr używam go do opadu i kołowrotek bomba a teraz zakupiłem lżejszy kijek i kołowrotek 2000 max 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzuu Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Najważniejsze parametry: aluminiowy korpus HardBody-Z 4 Łożyska kulkowe rotor Air blokada obrotów wstecznych Infinite® Silent Oscillation nawój Cross Wrap - krzyżowe nawijanie żyłki kabłąk AirBail® rolka prowadząca Twist Buster® II frezowana CNC aluminiowa korbka aluminiowa szpula ABS aluminiowa szpula zapasowa sprężyna kabłąka o wydłużonej żywotności Daiwa w komplecie ma 2 metalowe szpule i nie jest plastikowa cenowo za 300 myślę że ok. Ale roybi 5 lat gwarancji i młynek sprawdzony. Dlatego poszukuję opinii użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dobrze, że zapytałeś bo takiego tematu jeszcze nie przerabialiśmy.Jeżeli kij ma do 2,13m to dobry będzie Zauber, a jeśli między 2,13m a 2,9m to ta Daiwa Legalis, ale jeśli kij ma być dłuższy to tylko Red ArcCo ma długość kija do kołowrotka? A wracając do opinii na temat kręciołka.Mam Daiwe Exceler 3000ha i jestem z niej zadowolony. Fakt że to jej pierwszy sezon ale polecił mi ją starszy wedkarz który kilka sezonów już obskoczył identyczną przy łowienie szczupaków i sandaczy na rzekach.Pracuje równo i lekko, ma dobry hamulec i dobrze nawija i żyłki i plecionki (próbowałem pletki 0.08 0.16 i 0.2). Jedyny minus to farba którą po 2 tygodniach użytkowania potrafi zejść ze stopki. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ciekawe jak długo wytrzyma? Mój Exceler nie wytrzymał długo i to przy niewielkich kleniowych wobkach. Oby służył Ci jak najlepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Trochę odkopie. Krótkie pytanieDaiwa Legalis 2500 ha za 50 funciakow to dobra cena?Wysyłka odpada bo ew za tydzień ją siostra przywiezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-games Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Posiadam nowego Legalisa 2500h oraz Zaubera FD 4000 i powiem wam że myślałem że będzie lepiej....Na początek Legalis 2500h Kupiłem go do lekkiego łowienia głównie na obrotówki nr.2,3,4 i gumy.Łowie mało głównie motława i zbiorniki retencyjne.Legalis mnie dziwi jak na razie ? Obrotówka 2,3,4,gumy i nawet Salmo Slider 25 dają rade !! Fakt dopiero z 4 razy na rybach ale żadnych dźwięków trzasków itp.po prostu bajka:) Zobaczymy za rok.Teraz słynny Zauber z korbką normalną a nie łamaną.Też może 5 razy na rybach i co ? Na sucho masełko i miodzio.Pierwszy wypad na ryby i mówię sobie obrotówka nr.4,5 i w Zauberku cisza żadnych zgrzytów.Po 2 godzinach machania zaczynam czuć tryby na Zauberku Wkurw...wracam do domu i myślę sobie nowy kołowrotek i od razu ząbkowanie na każdej przynęcie !!Wiem że te nowe Zaubery to nie ta jakość co z 5 lat temu ale bez przesady aby czuć tryby po 1 łowieniu:) Teraz trochę żałuje że nie poczekałem na nową Daiwe BG 3000.Kupiłem Zaubera w zamian za reklamacje Penna Battla 3000 ! Penn po roku i może z 20 razy na rybach pękła sprężynka kabłąka !!! Reklamacja Centrum Wędkarstwa Gdańsk.Dwa miesiące zero odzewu i postępu.Dogadałem się na wymianę na inny kołowrotek z moja dopłatą ewentualnie:) I tutaj podziękowania dla chłopaków ze sklepu :)Nie było tego kołowrotka co chciałem po przeczytaniu wielu testów:) Daiwa BG 3000 .Kupiłem sobie Zaubera bo Daiwa miała być za tydzień dopiero.Miły sprzedawca odradzał mi Daiwe jak i Penna mówiąc że gwarancja jest za granicą i będzie się ciągnąć miesiącami jak coś Na koniec kilka refleksji co do nowych kołowrotków Mam Arctice 4000 chyba z 3 lata ma ząbkowanie,czuć tryby ale działa.Nowy Legalis jest ok Zauber czuć tryby.Z ciekawości rozkręciłem aby sprawdzić jak ze smarem w kołowrotkach.Daiwa jak i Zauber smaru jak kot na płakał,dodałem nowego smaru za 40 zł.Zauber dalej czuć ząbkowanie.ps.A teraz najlepsze !!!! Daiwa jak i Zauber po zdemontowaniu szpuli i kabłąka szorowały tryby w kołowrotkach !!! Po zamontowaniu z powrotem tylko w Zauberze słychać tryby:) Widocznie tak spasowanie i wyważone jak zamontujemy kabłąk i szpule.Na wiosnę i tak kupię tą Daiwe BG 3000.Model waży 305 g zamiast 405 g z Modelu 4000.Kręci jak masło i czuć moc.Jedyna wadą top brak szpul zapasowych dostępnych.PS.Co do Penna Battla 3000 wydawał się ok ? Lecz już pod obrotówką 3 coś w środku słychać było zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi