Skocz do zawartości
  • 0

Jaki wędkarski prezent chcielibyśmy znaleźć pod choinką?

Gumofilc

Pytanie

Czlowiek ma to do siebie, ze czasem lubi sobie pobujac w oblokach i pofantazjowac. A jako, ze, jak pamietam, fantazjowalismy tak przed rokiem, i rok przedtem....

I jako, ze czesc pomyslow z pewnoscia nie pozostala w sferze marzen i spolaryzowala sie...tym w tym roku obloki sa jeszcze bardziej wysoko wysrubowane...

Zachecam do podzielenia sie pomyslami: czym chcielibyscie zaskoczyc ryby w Nowym 2010r, znajdujac to po choinka?

Gumo

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja to bym sobie życzył, aby w rz.Bug było bardzo dużo boleni takich 70+,żeby tą rzekę co dzień jak i w nocy kontrolowała PSR.Zakaz zabierania ryb przez 10 lat.Jeśli chodzi o wędkarstwo nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba.Do autora wątku, da się to zrobić ??,byłbym wdzięczny :D

• 0

@Biosteron

Ja nie jestem Mikolajem a juz na pewno nie jestem Świety, wiec to troche pytanie nie do mnie.

Ale rade dam...trzeba sobie usiasc wygodnie w fotelu, wziac szklaneczke czegos dobrego, koniecznie wylaczyc telefon i zamknac oczy. Pozytywnie myslac ujrzysz wszystkich klusoli w kajdanach blagajacych o zycie, w tle luna z dopalajach sie sieci i klusowniczych lodek. A pod nogami szemrze cicho Bug, jakby zapraszal utrudzonego po calodniowym holowaniu roznych ryb (podpadajacych pod kryteria zamieszzcenia na stronie jerbait.pl)wedrowca : Rzuc jeszzce jeden raz.

@popper

Wiem, ze latwe to nie jest ale podobno duze znaczenie ma psychika, masz nowe pomysly - przebieg malaje.

Gumo

• 0

Jak bym miał o coś prosić to poszedł bym tą drogą co kol. biosteron. Na nowy sprzęt można sobie jakoś uzbierać samemu, a żeby zlikwidować kłusownictwo, nieetycznych wędkarzy, zreorganizować PZW, wprowadzić moratorium na MEW, napisać sensowną ustawę o ochronie wód śródlądowych, itd. to trzeba sił nadprzyrodzonych. Także Mikołaju prosiłbym o załatwienie choć jednej z ww. rzeczy :D

• 0

Sprzętowo chyba sobie poradzę bez pomocy Mikołajów/Gwiazdorów itd. ale coś miłego pewnie chciałbym znaleźć pod choinką - np. jakiś fajny kołowrotek muchowy.

Najbardziej mi jednak zależy na czasie. Obecny, 2009 rok, miałem bardzo pracowity i musiałem większość czasu poświęcić na sprawy zawodowe (nawet po godzinach pracy). Tak sobie myślę, że pod choinką chciałbym znaleźć jakiś?fajny bilet na wyprawę wędkarską, na której zrobiłbym mnóstwo zdjęć wędkarskich i trochę odbił sobie sezon 2009 łowiąc ciekawe ryby.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Czym zaskoczyć?

Dla mnie największym prezentem byłaby moja obecność nad wodami, czyli: Życzę sobie dużo więcej czasu, który mógłbym poświecić wędkowaniu! :D

Tego najbardziej bym sobie życzył.

A jeszcze przydałoby się mniej oszołomów na forach wędkarskich a tym bardziej nad wodą :unsure:

• 0

Chyba nikogo nie zaskoczę ale również chciałbym wygospodarować więcej czasu na spędzanie go nad wodą a nie w pracy. Wszystkie inne materialne prezenty które mam zaplanowane do kupienia w niedalekiej czy też dalekiej przyszłości sobie kupie - wymaga to tylko troszeczkę cierpliwości czasu i uzbierania pieniędzy.

Największe marzenie żeby mój syn w tej chwili 2 latek także pokochał wędkarstwo tak jak ja bo już nie mogę się doczekać zabierania go na ryby i pokazywania piękna przyrody.

• 0

Pod choinką poproszę kluczyki do jakiegoś ekonomicznego i wygodnego kombiaczka ;) bo w tej chwili to jeżdżę z lekką obawą, że się rozkraczy...

Realnie myśląc, ostatnio wpadłem na ciekawe książki opisujące różne amerykańskie 'vintage' przynęty. Fajnie by było dostać...