Skocz do zawartości
  • 0

Jaki wędkarski prezent chcielibyśmy znaleźć pod choinką?

Gumofilc

Pytanie

Czlowiek ma to do siebie, ze czasem lubi sobie pobujac w oblokach i pofantazjowac. A jako, ze, jak pamietam, fantazjowalismy tak przed rokiem, i rok przedtem....

I jako, ze czesc pomyslow z pewnoscia nie pozostala w sferze marzen i spolaryzowala sie...tym w tym roku obloki sa jeszcze bardziej wysoko wysrubowane...

Zachecam do podzielenia sie pomyslami: czym chcielibyscie zaskoczyc ryby w Nowym 2010r, znajdujac to po choinka?

Gumo

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gumo co tak wczesnie z tym tematem wyskoczyłes.

Zaczeło sie w RADIU , TV I marketach. Za miesiac juz sie ma dosyc dzwoneczkow , mikołajow, koled i choinek.

Tak serio chciałbym ,, dostac ,, metrowego sandacza w przed dzien wigilii, na ktorego chodze w ten ,, magiczny ,, dzien od kilku lat..

Tak,to byłby prezent...wymarzony..

Niczego innego mi nie trzeba. :D

• 0

zauwazylem, ze 'mikolajska' presja przeniosla sie ze stricte sprzetowego, czyli fishingowego win7/mac OS X 10.6 snow leopard/linux 10.2 DC, z azurowana szpula z tytanu, PSI99 mln modulus, SIC-gold cerment, xxxxx-ultrafast, oczywiscie vacuum made by NASA na bardziej przyziemne zyczenia ... nie koniecznie latwiejsze do spelnienia ...

ale nie az tak materialne ... jak np. tomaszka ... sorry, ale musialo byc, bo jest cool :mellow:

ja podlacze sie do krysta, co to madrze napisal

A jeszcze przydałoby się mniej oszołomów na forach wędkarskich a tym bardziej nad wodą

czego sobie i nam wszystkim, serdecznie zycze

• 0

Wyglada na to, ze albo mamy samych spelnionych albo samych pesymistow, ktorzy maja gleboka pewnosc, ze Mikolaj nie przyjdzie do nich i tak z tym, co sobie wymarzyli.

Jednym slowem odkurzam watek...

Celowo wczesnie zainicjowalem watek i nie dlatego, zeby sie przescigac z supermarketami...po prostu mysle, ze w obecnych wariackich czasach trzeba miec czas na zastanowienie.

A juz jesli chodzi o wedkarstwo to rzeczywiscie, tak jak niektorzy sie juz wypowiedzieli, trzeba wziac sprawy w swoje rece i sciagac prezenty na raty i niech to idzie na poczet Gwiazdki. <_<

Wlasnie 1sza transza do mnie dotarla, z japonskimi woblerami... B)

Zbierajac z trudem mysli, chcialbym aby spelnilo sie jeszcze:

- likwidacja PZW i jednoczesne wpowadzenie calkowitego zakazu zbierania ryb drapieznych (pomijajac udokumentowane ichtiologicznie przypadki - np. gdzies za duzo okonia)

- wiecej czasu na ryby, ot przyklad - idzie fala przyboru Wisla a ja sobie robie grafik, ide do szefa - dawaj urlop. Wracam jak sie skoncza brania.

- tak co najmniej z 5 wypasionych wyjazdow na ciekawe ryby: Szwecja, Norwegia, Finlandia, jakies sumy Ebro, Dunaj, Pad, Rodan, moze Muskie w Stanach albo lepiej Kanadzie, wypad na jakies lososie, gdzie nie trzeba sie pierniczyc z muchą.

No i jakiejs egzotycznej brakuje - tu juz nawet nie mam zarysow: kurna Amazonka, J.Wiktorii albo cóś.

Albo lepiej na duze Tarpony (tylko kurde chce widziec skutecznosc najmniej 80% wyjetych :angry: )

Do zyczen akonto wyjazdow dopisuje oczywiscie finansowanie. :D

- Ze sprzetu powinienem sie zmiescic w jakichs 4-5 blankach + czesciowo osprzet(czesciowo juz mam).

Caldie 2500 bo poprzednia lezy na dnie Wisly i dla rownowagi jedna 3000.

Tyle na razie mi przyszlo do glowy.

Gumo

• 0

Gumo,

Aleś pojechał na maxa ale ... podoba mi się! Właśnie o to chodziło o marzenie bo kto wie ... może kiedyś się spełni, ale trzeba w to wierzyć.

U mnie z wypraw takich życiowych to:

- Alaska

- Kostaryka

- Nowa Zelandia

- Mongolia

- USA - musky i bassy

Szukam sponsora :D a mógłbym zrobić zdjęcia, nakręcić film, napisać tonę artykułów, może książkę :D podróżniczo wędkarską, wszystko ... by móc podróżować i dzielić się wiedzą i wrażeniami - coś a'la Halik, Cejrowski, Pałkiewicz Pawlikowska .... to moje marzenia .... echhhhhhh ale sponsor potrzebny :D

Z materialych:

- GPS'a z dokładną mapą terenową świata (a w szczególności na teraz Polski) gdzie mógłbym zaznaczać sobie różne ciekawe miejsca (wędkarskie i fotograficzne)

- muchówkę #6

- 2 kołowrotki muchowe #6 i #9

- kilka sznurów muchowych

- pudełka do przechowywania much

- nowe spodniobuty

Z niematerialnych

- zdrowie, czas

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ja bym chciał nowe kolano, bo to co mam zweryfikowało się negatywnie. Do tego jakiś prozac, żeby mnie krew nagła nie zalała jak wchodzę na forum różnych przyjaciół i czytam o współpracy z zasranym PZW. Do tego ładną pogodę proszę i dobrych kompanów nad wodę, bo samemu jakoś cni się mi nad wodą. Za resztę zapłacę mastercard :mellow:

• 0

U mnie mikołaj w tym roku sprzętowo wywiązał się w 100% :

boleniowy Morethan Branzino 107LML FullMoon

Stella Millennium 4000ss + zapas szpula :D

ps.

Jak rozbiorę stelle planuję zrobić zdjęcia i wrzucić na forum- jako ciekawostkę.

Ta stelkato nic ciekawego,błyszczy się a to praktycznie to samo co stary F4000 tylko s płytka szpula i elitarnym numerem seryjnym.

no ilimitowane wiec drogie.

miałem rozbierałem,ma niedygodny uchwyt korbki (za mały) praca identyczna jak model F,płytka szpula linki małow chodzi.

aha jako pierwszy z shimano model z wolna oscylacja.

waga ta sama co F odległosci rzytu te same z 10lb linki.

no ale maładne pudełko i kluczyk :mellow:

fajny generalnie,ale warto dbac ,bo powloka garwaniczna podatna na odpryski :angry:

• 0

Obawiam sie Kolego że sie bardzo mylisz, róznice w porównaniu z F są, głównie materiałowe ale konstrukcyjne też. Co do kultury pracy, miałem/mam wiekszosc Stelli jakie wyszły łącznie z tą najnowsza i zadna nie ma takiej kultury i jedwabistosci pracy jak millennium. Odnośnie szpulki, to są 2 rodzaje, płytsza i głębsza- mam obie.

• 0

Brati,to jak najbardziej super kręciek,fakt moje mniemanie o pracy moze byc tekko zamglone,moj model był uzywany sporo przez poprzedniego własciciela,nieoszczedzany(w tym te odpryski)

fakt model F był mniej zmeczony

róznice znam co do bebechów rozkręcałem obydwa.

Zyczę każdemu Mikołaja z takim prezentem

Pozdro KM