Friko Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Crankbait, zdecydowanie. Były takie Batsony z RX7, sygnatura CB, jak weźmiesz takiego do 14lb to będzie się giął dokładnie tak jak mówisz. Oczywiscie ten woblerek 10 cm to nie kilkudziesięciogramowy jerk czy Hornet 9 w tym przypadku, bo w tym gabarycie taki patyk pociągnie coś niezbyt ciężkiego i raczej o oszczędnej pracy. Z pewnością są dobre propozycje wśród innych marek blanków, ale ten Batson automatycznie przyszedł mi do głowy jak napisałeś czego szukasz - głębokie ładowanie, kołowe ugięcie aż po rękojeść no i nie za wielka moc - taki blank żeby była zabawa pod średnią rybką, pod casta idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 SJ9000-2-MHX Graphite 2,30cm 2-10g 6-12lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Też dobra propozycja, w dwóch kawałkach w przeciwieństwie do 1-częściowego crankbaita batsona. Jako spin-jig konstrukcja bardziej sprężysta od crankbaita, jeśli ma być spinning to na tym spin-jigu, jak pod casta to wolałbym crankbaita jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 wobler 10 cm to np. rapala husky jerk .... Yglo 2-10 gr ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Takiego wobka ten crankbait obsłuży spokojnie. Opisem c.w. tego spin-jiga wogóle się nie przejmuj, jest od czapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 a o to ciekawe... a akcja?? moderate?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Opisany jako Fast ale gnie sie po rekojeść, bardzo uniwersalny i w przyjaznej cenie ( FC ) Friko opisywał ten model w watku o MHXach Edytowane 25 Października 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tomek,- blank o akcji moderate,- to blank poddany akcji moderacji (na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 haha no ok niechaj tak będzie więc prosze jakiegoś admina o taką moderacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 St. Croix , grafit jaki chcesz, modele z sygnarturą MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 No właśnie. St Croix. Pewnie ciut drożej niż Batson ale z drugiej strony jak trafisz w to co się podoba to nie trzeba za miesiąc wystawiać na giełdzie.Mój typ, Avid Inshore 7'0 MM, fabryczny opis trochę mylący bo niby 17lbs a gnie się znacznie "pełniej" niż wszystkie moje 10lbs.Bardzo fajny kijek na polski standard szczupaka, takiemu z przedziału 40-60 cm jak chcemy możemy dać szansę na powalczenie (jeśli chcesz) bo tych 17lbs na pierwszy rzut oka nie czuć wcale. Niemniej jak siędzie metrówka to okazuję się że wpomniane lbs gdzieś tam są, przyciskasz szpulę palcem i banan na twarzy, skoczy czy nie szkoczy.... Do wspomnianych wobków nada się jak najbardziej, z drugiej strony okazuje się że czułość nie zawsze zależy od szybkości kija. Prace ogonka przy 3" gumie na główce 12-15 gram czuć całkiem dobrze.Przy zwartych przynętach 10-25gram obsługuje.Ostatnio to najcześciej używany kij z belly boat'a, przy podebraniu nie mam żadnych oporów przed odchyleniem go daleko w tył o podebraniu ryby do ręki.Można zbroić blank, można gotowca choć dobór rozmiarówki przelotek może budzić wątpliwości.....tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja bym jeszcze dorzucił Blaas M, aczkolwiek i F dość głęboko się gnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 może "popularny" ostatnio sp754s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 St. Croix , grafit jaki chcesz, modele z sygnarturą MM. Potwierdzam. Piękny Blank, sprężysty i akcja moderate. Robi wrażenie. Mój jest opisany do 5/8 oz i 14 lb. Z metrową prababcia się jeszcze nie zmierzył, ale 80 cm to nie wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Kurde coś musze wybrać.... wymacac nie mam niestety gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 .... wymacac nie mam niestety gdzieBidulek : ( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Kurde coś musze wybrać.... wymacac nie mam niestety gdzieNie masz jakiej sąsiadki :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jest jeszcze szklana opcja batson spg 844 .... miasto Moje Krosno reklamowane jako miasto szkła wiec.... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 oj nie, SPG844 to bardzo mocny blank, jak to ma byc wedeczka "na pajki DO 60 cm" to ten szklak to jak armata na wrobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 To może ten słabszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 SPG783 ? Mialem na nim casta przez jakis czas, byl OK ale jak chodzi szklo to aktualnie dla mnie tylko Seeker powyzej dostales pare dobrych typow mysle, masz z czego wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Będzie chyba batson... ten crank bait którego podałeś. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ten seeker co Ci kiedyś sprzątnąłem sprzed nosa by Ci przypasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ten seeker co Ci kiedyś sprzątnąłem sprzed nosa by Ci przypasował Chcesz mieć wroga? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Hehe może i tak... dzięki temu będę mógł pokręcic coś nowego... jest jeszcze opcja na atc 663... czy to tez crank bait ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi