Skocz do zawartości

Blank pod szczupaka na lekko

ciechan

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy poradźcie - szukam blanku pod szczupaka w długości 200-215cm w dwóch częściach.

Ma obsługiwać gumy 3" na główkach 5-20gram.  Z wędką sandaczową nie miałbym problemu a tu mam.

Szukałem w zasobach forum, ale jakoś nic o podobnym króciaku nie znalazłem.

Wstępnie myślałem o Blaas F  np SLF6615-2 bądź SLF7015-2 (ewentualnie wersje nano) ale może jest coś w podobnych pieniążkach nad czym warto by bardziej pomyśleć ???

Dobrze kombinujesz 

Blaas F-ka to fajny patyk pod szczupaka, ewentualnie weź pod uwagę Kraaga F w wersji 16 lb

Poza tym CD Extra Nano 702M, bardzo fajny blank, sporo wędek na tej serii CD zrobiłem

Klasycznie MHX MB 842-2 lub SJ843-2, zarówno jeden jak i drugi to fajna propozycja na zębate, SJ z ugięciem bardziej przesuniętym do szczytu

• 1 rok później...

Witam. Potrzebuje pomocy przy wyborze blanku pod szczupakieta z lódki.

NS BlackHole 782ML 2,33m 9-26g
MHX MB842-2 2,13m cw 5-18g 
Batson Revelation REVS72MH 2,18m 9-21g 
Composite Developement Blue Rapid 2,3m 5-21g 
MATAGI LESSON PT Super Seven-M 10-25g, 8-16lb, 229cm

Edytowane przez Łukasz91

Czymś się sugerowałeś przy wyborze ww blanków? 

Mhx dobry pod gumę i sandacza. Na temat tych blanków jest sporo napisane na forum, choć nie kojarzę pierwszej pozycji. Poczytaj o Matagii bo to ciekawa propozycja po szczupaka, i nie tylko. Ostatnio miałem jeszcze na wodzie fajne suzuki o podobnych parametrach.(12LB 762)

Edytowane przez Andru77

... a tak poważnie: "szczupaka z łódki" można łowić bardzo różnie - na jerki, na gumy, na obrotówki.  Przynęta szczupakowa może ważyć 10 gr albo 110 gr (albo jeszcze więcej).

Generalnie, myślę że nikt kto będzie chciał udzielić Ci poważnej odpowiedzi, nie odpowie na pytanie jakie postawiłeś  @Łukasz91, dopóki nie napiszesz znacznie więcej o tym "szczupaku z łódki"

;)

• Like 3

NS BlackHole 782ML 2,33m 9-26g    nie znam
MHX MB842-2 2,13m cw 5-18g        ok
Batson Revelation REVS72MH 2,18m 9-21g       M  nie MH , troszkę są niedowartościowane
Composite Developement Blue Rapid 2,3m 5-21g    ok
MATAGI LESSON PT Super Seven-M 10-25g, 8-16lb, 229cm    za sztywny , raczej pod sandacza

• Like 1

Blue Rapid 2,30 5-21 g i MB842-2-MHX będą odpowiednie. Batson REVS72MH-2 będzie zdecydowanie za mocny. Jeżeli Batson, to pod podane przynęty proponuję REVS72ML-2. Zobacz jeszcze Composite Developments Orka CDORK-802M 2,45 m, 7-25 g i EXT Nano CDEXN-792M 2,35 m, 7-26 g. :)

• Like 2

Witam. Potrzebuje pomocy przy wyborze blanku pod szczupakieta z lódki.

NS BlackHole 782ML 2,33m 9-26g

MHX MB842-2 2,13m cw 5-18g 

Batson Revelation REVS72MH 2,18m 9-21g 

Composite Developement Blue Rapid 2,3m 5-21g 

MATAGI LESSON PT Super Seven-M 10-25g, 8-16lb, 229cm

Watek polaczony z naszym glownym tematem.

• Like 1

• 6 miesięcy temu...

Witam serdecznie mam pytanie szukam kija pod szczupaka na łódkę do 20 gr. Zrobiłem suzuki do 11 ale to witka zdecydowanie coś mozniejszego szukam. Będę wdzięczny za podpowiedź dodam ze kij w jednym kawałku 198cm max. Raczej wykonany w pracowni.

Zakres przynęt to gumy max 10 cm główka 10 12 gr max.

• 6 miesięcy temu...

MATAGI LESSON PT Super Seven-M 10-25g, 8-16lb, 229cm, fast a nawet ex fast, blank z pracą szczytową i mocnym dołem. Ukręciłem go sobie na połowy szczupaka pod lekkie przynęty. Hol siłowy wśród wodorostów. Płynnie ugina się pod obciążeniem.

Tiro Nuovo 762 M 5-28 g do 16lb ma akcję fast, ma  bardziej elestyczą (spolegliwą) szczytówkę i równie mocny dół. Również ma moc przy siłowym holowaniu lub dużych ryb.

• 4 miesiące temu...

Panowie jak w tytule. Możecie coś polecić, zależy mi na głębokim,progresywnym ugięciu, oczywiście nie klucha. Budżet do 600zł.

Do trolingu, na lodke z reki, pod casta? 

http://jerkbait.pl/topic/5313-jaki-blank-do-trola-do-50g/

http://jerkbait.pl/topic/54517-blank-pod-szczupaka-na-lekko/

http://jerkbait.pl/topic/98044-blank-pod-szczupaka-na-lodke-do-40g/

http://jerkbait.pl/topic/94535-cast-10-60g-slim-blank/

• Like 1