Skocz do zawartości

Blank pod szczupaka na lekko

ciechan

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli realnie pełen komfort 5-15? Bardziej zależy mi na dolnym zakresie, w górnym zawsze mogę „dostojniej” rzucać, dołu, jak kij nie pomoże, niczym nie nadrobię:-(. A czy Matagi TR Super Seabass byłby dobrym wyborem?

Właśnie się sprzedał fajny XLS

Panowie a jakiś blank pod szczupaka na klasyczny spining ale wysokomodułowy, który obsłuży do 40 gr, chodzi o gumy (15cm+wkrętka 5-15 gr), obrotówki nr 5, wahadła 12cm, wszystko jednostajnie prowadzone nad łąkami do 3m, najlepiej taki 213 cm żeby miał kij po złożeniu, jednoskład, lekki żeby po uzbrojeniu max 130-140 gr ważyła. Tak 1300zł bym przeznaczył :) Tylko żeby nie był typową pałą. Coś zaproponujecie? Nie wiem jak ten Loomis MB 666-1......?

Edytowane przez bywalec84

Panowie a jakiś blank pod szczupaka na klasyczny spining ale wysokomodułowy, który obsłuży do 40 gr, chodzi o gumy (15cm+wkrętka 5-15 gr), obrotówki nr 5, wahadła 12cm, wszystko jednostajnie prowadzone nad łąkami do 3m, najlepiej taki 213 cm żeby miał kij po złożeniu, jednoskład, lekki żeby po uzbrojeniu max 130-140 gr ważyła. Tak 1300zł bym przeznaczył :) Tylko żeby nie był typową pałą. Coś zaproponujecie? Nie wiem jak ten Loomis MB 666-1......?

Jeżeli ma być 1 kawałek w 2,13m to bez chwili namysłu wybrałbym pod szczupaka Suzuki RXF-20lb-701. Spokojnie obsłuży ok 45g i nie będzie to pała a nawet wręcz przeciwnie.

• Like 1

Witam

ktm 777  Matagi Super Sea Bass  86  mam akurat  i łowię  nim natomiast  nie jest  to typowy kij  na szczupaki  , chociaż   przy sandaczach   , często  są  przyłowem -wąskie  gumy  10-12 cm  plus główka  10 -17 g  najczęściej  ..

Te dłuższe  wersję TR  to raczej   pod  trocie  z plaży  są  robione    ...Do takiego   przeznaczenia  "lekkie " szczupaki  mam i polecę  CD XLS 2,6 m   12  lb  21 g   fajny szybki kij  i przy tej mocy dla xls  fajnie się tak głębiej  gnie

co przy zastosowaniu plecionki  przy szczupakach  łagodzi ryzyko spadu ...7-14 gramów  plus  wąskie gumy 10-12 cm ..