popper Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Czyli realnie pełen komfort 5-15? Bardziej zależy mi na dolnym zakresie, w górnym zawsze mogę „dostojniej” rzucać, dołu, jak kij nie pomoże, niczym nie nadrobię:-(. A czy Matagi TR Super Seabass byłby dobrym wyborem?Właśnie się sprzedał fajny XLS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Właśnie się sprzedał fajny XLSTak wiem, zanim poczytałem już go nie było :-(. Dlatego chcę wytypować 3-4 blanki i cierpliwie poczekać, jak się nic nie trafi, to zlecę wykonanie u znajomego rodbouildera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Panowie a jakiś blank pod szczupaka na klasyczny spining ale wysokomodułowy, który obsłuży do 40 gr, chodzi o gumy (15cm+wkrętka 5-15 gr), obrotówki nr 5, wahadła 12cm, wszystko jednostajnie prowadzone nad łąkami do 3m, najlepiej taki 213 cm żeby miał kij po złożeniu, jednoskład, lekki żeby po uzbrojeniu max 130-140 gr ważyła. Tak 1300zł bym przeznaczył Tylko żeby nie był typową pałą. Coś zaproponujecie? Nie wiem jak ten Loomis MB 666-1......? Edytowane 23 Października 2020 przez bywalec84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 no dobra 1500 zł też przeznacze hehe , ważne żeby kij był na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Panowie a jakiś blank pod szczupaka na klasyczny spining ale wysokomodułowy, który obsłuży do 40 gr, chodzi o gumy (15cm+wkrętka 5-15 gr), obrotówki nr 5, wahadła 12cm, wszystko jednostajnie prowadzone nad łąkami do 3m, najlepiej taki 213 cm żeby miał kij po złożeniu, jednoskład, lekki żeby po uzbrojeniu max 130-140 gr ważyła. Tak 1300zł bym przeznaczył Tylko żeby nie był typową pałą. Coś zaproponujecie? Nie wiem jak ten Loomis MB 666-1......?Jeżeli ma być 1 kawałek w 2,13m to bez chwili namysłu wybrałbym pod szczupaka Suzuki RXF-20lb-701. Spokojnie obsłuży ok 45g i nie będzie to pała a nawet wręcz przeciwnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Witamktm 777 Matagi Super Sea Bass 86 mam akurat i łowię nim natomiast nie jest to typowy kij na szczupaki , chociaż przy sandaczach , często są przyłowem -wąskie gumy 10-12 cm plus główka 10 -17 g najczęściej ..Te dłuższe wersję TR to raczej pod trocie z plaży są robione ...Do takiego przeznaczenia "lekkie " szczupaki mam i polecę CD XLS 2,6 m 12 lb 21 g fajny szybki kij i przy tej mocy dla xls fajnie się tak głębiej gnieco przy zastosowaniu plecionki przy szczupakach łagodzi ryzyko spadu ...7-14 gramów plus wąskie gumy 10-12 cm .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi