Skocz do zawartości

Blank pod szczupaka na lekko

ciechan

Rekomendowane odpowiedzi

z budżetowych rozwiązań to bym polecił MHX SJ842-2 pod takie łowienie idealny, a te 12 lb w dolniku lekko niedoszacowane, blizej 15

ewentualnie MB842-2 tak samo fajny pod takie łowienie, bardzo fajne kijki wychodzą na tych blankach

pozdrawiam

Edytowane przez Hubertus

Jak smukła guma 10cm to wystarczy blank 10lb.

Mi pod takie przynęty sprawdza się SP722L Phenixa ,a wcześniej jednoskładowa wersja MXS72L.

Kijek gnie się głęboko i zatrzymuje w miejscu szczypaki 70cm,największy na niego ok 90cm był przy burcie po 2-3minutach..

Najciężej łowię do 14g+10cm keitech i obrotówki 3-4 comet, a w dole 5g+5cm za okoniem.

Jak smukła guma 10cm to wystarczy blank 10lb.

Mi pod takie przynęty sprawdza się SP722L Phenixa ,a wcześniej jednoskładowa wersja MXS72L.

Kijek gnie się głęboko i zatrzymuje w miejscu szczypaki 70cm,największy na niego ok 90cm był przy burcie po 2-3minutach..

Najciężej łowię do 14g+10cm keitech i obrotówki 3-4 comet, a w dole 5g+5cm za okoniem.

Rafał, możesz zdradzić w jakie przelotki masz uzbrojony ten kijek?

Nie bede zakladal nowego tematu i podepne sie pod temat

Czy taka g66 4kg nada sie jako uniwersal (szczupak, sandacz) na rzeke do łowienia na główki 7-30max oraz rożnego rodzaju woblery szczupakowo sandaczowe? (nie mam tu na mysli zadnych woblerow sumowych) + male sliderki 7cm.

Bardzo spodobal mi sie ten blank i na 95% jestem pewny co do niego ale chcialbym uslyszec opinie czy nada sie do takich zastosowan

Nie bede zakladal nowego tematu i podepne sie pod temat

Czy taka g66 4kg nada sie jako uniwersal (szczupak, sandacz) na rzeke do łowienia na główki 7-30max oraz rożnego rodzaju woblery szczupakowo sandaczowe? (nie mam tu na mysli zadnych woblerow sumowych) + male sliderki 7cm.

Bardzo spodobal mi sie ten blank i na 95% jestem pewny co do niego ale chcialbym uslyszec opinie czy nada sie do takich zastosowan

Pod szczupaka nada się, pod sandacza nie. Miałem 5kg i klękał pod 20g+guma 8cm.Klękał środkiem w prowadzeniu ,podbiciu ,bo rzutowo dał radę i 30+guma.To nie są blanki do łowienia sandaczy na gumy.

• 3 miesiące temu...

Witam

Zwracam się z prośbą do znawców rodbuldingu o pomoc w poszukiwaniach blanku. Szukam blanku 2,3 - 2,4 m z którego powstanie wędka głównie do połowu szczupaka i sandacza gumami 7-11 cm na główkach 5 -10 g w wodach stojących. Ważne aby blank był sprężysty, smukły i nie "pałowaty" (pod rybą powiedzmy ok. 70 cm przechodził w ładną parabolę). Czy coś takiego jest dostępne na rynku?? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

pozdrawiam