Friko Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Późno bo późno, ale wątek trzeba założyć żeby porządek był na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Na początek może lipień Guma. O łowisku i warunkach połowu w zasadzie wszystko mówi zdjęcie: ryba z głeboczka na górkiej rzece, klasyczny spinning, obrotówka bodajże nr 2: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Piękne światło, super zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Gumo, Ja nie wiedzialem ze Ty i takie scigasz... Kardynal w garsci. Mam nadzieje ze kuria Cie nie sciga Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 No nie ...nie zgadzam sie ...Gumo wszystko zgarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A drugi mój. Tutaj okoliczności już trochę inne, jak widać ryba złowiona na 10cm gumę (PanicMinnow) na główce 5 czy 6 gram, z dna: . Oczywiście należy to traktować jako przyłów przy łowieniu innych gatunków ryb (okoń, szczupak) ale po zmianie przynęty na małą wahadłóweczkę można było już je łowić zupełnie celowo. Ważna była obserwacja powierzchni wody w celu ustalenia gdzie akurat oczkuje ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Piękne światło, super zdjęcie! Dziękuje, postaram sie przyjąc te wyrazy uznania z godnością ja żem to naciskał guzik na aparacie <_< ps. fotki z sierpnia, troche sie przelezały na kompie nie ma czasu człowiek wstawić, krucabomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da60cc2f2c2ccf28.html to ja takiego dam, jak znajdę trochę czasu na przerzucenie fotonów w laptoku to znajdę jeszcze trochę i później wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 o kurna ! a ja myslelem, ze mnie juz tu nic nie zaskoczy! Koniec roku a tu taki watek! Niedosc, ze gumo lowi lipienie to jeszcze na obrotowki a do tego Friko wali z grubej rury nabierajac kardynala na 10 cm gume Pwel wpelni zaslozyles na nowy avatar !! Gratuluje ! Dajcie wiecej! pozd Jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Jak sie zdarzy to wszystko sie lowi, co sie rusza i na drzewo nie ucieka. No i kurw...tak, tak, Kuria wie o tym Niedlugo powinien sie ukazac artykol o tym wyjezdzie to sobie poczytacie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 EHEHEHE Rozmowy... Szaffa gra...czekam na relacje zatem Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 No cóż, myślę że w normalnych warunkach drapieżnik to po prostu drapieżnik...i tak naprawdę przypadkuje we wszystko co przypomina coś co można zjeść, zwłaszcza w dosyć konkurencyjnym jeśli chodzi o zdobywanie pożywienia górskim akwenie... Problem z gumą polegał na tym że miałem liczne nie zacięte brania zanim ten lipek nie zassał przynęty - nie za bardzo rozumiałem ki diabeł - myślałem że może okonki pukają. Po tym lipku była już zmiana na wahadłóweczke i łowienie bardziej planowe bo sytuacja się wyjaśniła. Generalnie, fascynujące miejsce, gdzie przestawiając się o kilka metrów można złowić metrowego szczupaka, pięknego pstrąga, lipienia lub okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 .. Generalnie, fascynujące miejsce, gdzie przestawiając się o kilka metrów można złowić metrowego szczupaka, pięknego pstrąga, lipienia lub okonia. to po cholere zes wracal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Późno bo późno, ale wątek trzeba założyć żeby porządek był na forum Gumo, gdzie tego lipka złowiłeś?, patrząc na pyszczek tej rybki to jakby zagraniczny jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Nietutejszy on...szwedzki..Mam wrazenie, ze u nas rzadko robia Lipki 40cm. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Nietutejszy on...szwedzki..Mam wrazenie, ze u nas rzadko robia Lipki 40cm. Gumo Gumo są miejsca w PL, gdzie średnia jest 40+ i łowi się całkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A i 50+ się trafiają!! PozdrawiamW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nietutejszy on...szwedzki..Mam wrazenie, ze u nas rzadko robia Lipki 40cm. Gumo Gumo są miejsca w PL, gdzie średnia jest 40+ i łowi się całkiem sporo Ano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nietutejszy on...szwedzki..Mam wrazenie, ze u nas rzadko robia Lipki 40cm. Gumo Gumo są miejsca w PL, gdzie średnia jest 40+ i łowi się całkiem sporo Muszę potwierdzić.Choć za nimi sam się nie uganiam to wiem ze sprawdzonego żródła, na 100%, że pływją 40+ i nawet 50+.Przy okazji tego wątku tak się zastanawiam skąd taka mała popularność tej ryby wśród castingowców i spinningistów.Tym bardziej że są takie miejsca gdzie jest tej ryby naprawdę dużo,nawet więcej niż pstrąga.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Tradycyjnie...jak zobacze to uwierze. <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 https://www.corona-fishing.pl/?a=grupy&opcja=forum_posty &idkat=&idspol=26&idtemat=21&strona=40 post Szymela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam, Tak sie sklada, ze ta gorska rzeke znam dosc dobrze. Jest to najlepsza miejscowka lipieniowa na jakiej mialem okazje lowic Standardem sa ryby w przedziale 38-42 cm ale jest ich bardzo duzo. Ja z rzeki wychodzilem jak zaczynal mi dokuczac bol reki po holach ( po 35-40 rybie przestawalem liczyc). Za plecami Gumo zaczyna sie odcinek muchowy, najpiekniejszy jaki znam. Kazda rynna jest zamieszkala przez stado lipasow. Przy dobrze dobranej muszce lowi sie 8-10 sztuk i przechodzi dalej Tam tez uczylem sie lowic na muche. W przyszlym roku kilku szczesliwcow tez byc moze bedzie mialo okazje ale o tym za jakis czas. Ciekawe jest ze lipienie spokojnie wala w trojki Meppsa np. Zapinaja sie za wszystkie groty i nie ma mowy o przypadku bo lowi sie ich sporo. Tam jednak jest potrzebny dlugi spin bo najfajniejsze miejscowki sa daleko od brzegu a nie da sie do nich dojsc A i technika prosta, ot normalny dryf z wysoko podniesiona wedka wzdluz rynny. Czasem potrafi cos niezle przywalic i poplynac sobie w gdzies daleko tak ze 20 lbs CD nie daje rady. Moja wedka ma tylko 17 ale jak na razie nie miala okazji sie wykazac, moze oprocz ryby Friko, zerwanej notabene ''Orring Special'' w opisie nawet nie pomogl. Trocie potrafia byc wredne Wielkie lipienie sa w wielu miejscach, sam w malym ciurku widzialem ryby w okolicach 60 cm, potwierdzone nawet przez ichtiologa Nie do zlapania za to bo nie bylo jak dojsc bez sploszenia. 48 jakos wyjechalo przy metnej wodzie ale dawno temu Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Muszę potwierdzić.Choć za nimi sam się nie uganiam to wiem ze sprawdzonego żródła, na 100%, że pływją 40+ i nawet 50+.Przy okazji tego wątku tak się zastanawiam skąd taka mała popularność tej ryby wśród castingowców i spinningistów.Tym bardziej że są takie miejsca gdzie jest tej ryby naprawdę dużo,nawet więcej niż pstrąga.Pozdrawiam! Lipień to jednak zdecydowanie ryba muchowa więc nastawienie się na nią ze spinem czy castem to wędkarski masochizm.Jednak nie przeczę że czasami potrafią uderzyć nawet w trociowy wobler. Ale jeżeli ktoś już koniecznie musi to proponuje paprochy na złotych główkach jigowych w tym wypadku można liczyć na pewną powtarzalność..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Mi dzisiaj dane było zakończyć sezon 2009,byłem troszkę pochodzić z muchówką na Piławie,rybki były nawet dość aktywne i fajnie reagowały na brązkę.Lipienie nie były zbyt duże ale jeden z nich był już godny szybkiej fotki .Ten lipek to taki malutki prezencik bo dziś mija dwa latka gdy poraz pierwszy łowiłem metodą muchową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Przepiękne zakończenie. Świetna fotka upamiętniająca to wydarzenie rocznicowe. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi