dziamber Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Witam poleciłby mi ktoś jakiś ciekawy kijek głównie na sandacza z opadu? Coś sztywnego o szybkiej akcji a zarazem czułego i w miare lekkiego o długości najlepiej 2,70. Przynęty które ma obsłużyć to gumy na główkach 10-30g, czasem jakiś jerk typu Slider 7 lub inny wobler czy też większa wahadłówka. Łowisko rz.Warta. Znajdzie sie coś rozsądnego w tej cenie? Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2015 przez dziamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 kolega ostatnio kupił fajny kij- DAM Meth Zander co prawda do 40 g, ale widziałem też z tej samej serii DAM Meth ASP do 35, solidne, pięknie wykończone kije 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Poszukaj sobie kolego mistrall infinity japan bass jest kij 2,7 medium,akcja szczytowa kijek szybki i waży 166 g,mam go i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 dragon millenium pike jak gdzies udało by Ci sie znalesc starsza serję jeszcze to by bylo to czego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 a łapie ktoś może na Cormoran Black Master Jiggerspin 2,70 8-35g ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Napewno były juz podobne zapytania na forum.... ale juz podpowiem... Szybki i czuły to cos z wklejanek ja osobiscie polecam np Robinson Tritium Zander Jig bardzo szybki z czuła szczytówką kij jest co prawda w gramaturze 8-45 ale juz ładnie zbiera sie z tych 10 gr i co wazne ma mega zapas mocy ,nawet jiga 30 gr podnosze jak paprocha ! brania przenosi ładnie,jakosc wykonania jak za ta kwote czyli do 200 zł a napewno znajdziesz go taniej jest naprawde niezła polecam Aha łowiłem nim tez na jesien Sliderkiem 10 ! super sprawa ! Edytowane 7 Marca 2015 przez Greg1407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja polecam okuma black rock 50 zł wiecej niż Twój pułap ale wart swej ceny jest sztywny z mega zapasem mocy w kazdym przedziale cw. Ja lapie z cw 10-35 i powiem ze gora cw zdecydowalem zanirzona 35g glowka i guma 6" obsługuje bez problemu ale za to 10g z gumą 3" na kiju nie czuć. Natomiast kije z cw 5-25 jest wysmienity z tej serii polecam z czystym sumieniem (połowiłem tym kijkiem z cw 5-25 kolegi jeden dzień) gdyby nie moja inazuma do 18g ty bym też wybral black rocka z cw 5-25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Moim zdaniem na rzekę nie szukał bym wklejanki. Szukał bym kija 14-40 gram, by podbijać a nie podrywać przynęty 30 gram. Dragon Viper zastępuje serię millenium i można znaleźć fajny kijek. W tej cenie polecałbym coś z dragona - szybkość i akcja, lub konger jakby lepiej dzwonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Widzę, że ilu wędkarzy tyle opini czy użyć wklejanki czy też nie i też mnie to nurtuje Aktualnie używam niewklejankowy Shimano Catana BX 2,40 ML 5-25g i kijek spoko moim zdaniem ale na spokojną wodę. W prądzie to główka max 12g żeby tym połapać, a ciężej to kij wydaje się że reaguje z coraz to wiekszym opóźnieniem. Dlatego rozglądam się za czymś sztywniejszym. Pod uwagę biorę także Shimano Vengeance AX 270 MH 14-40g w wersji Shad. Posiada ktoś? Albo DAM Effzett Meth Zander 15-40g, którego podsunął kolega Mejdżor, też chętnie dowiedziałbym się coś wiecej na temat tego kijka. Ew jak wczesniej wspominałem Cormoran Black Master Jiggerspin 2,70 8-35g. Jak ktoś ma w swoim wędkarskim chociaż jeden z nich to prosiłbym o sprawdzenie pod kątem wyważenia, sztywności i wykończenia. W Poznaniu byłem w kilku sklepach i nie widziałem nic ciekawego wiec zostaje internet, a to jak wiadomo kupowanie przysłowiowego kota w worku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kolego podpowiedzialem Ci juz wczesniej o sprawdzonym prze ze mnie kijku... i w wymienionych przez Ciebie kryteriach ...Jesli masz mozliwosc obejzyj go sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam. Osobiście używam Dragon Viper River Jig do 20g i powiem Ci, że wyciągnąłem w zeszłym sezonie wiele szczupaków i sandaczy i złego słowa nie powiem. Akcja szybka, szczytowa, bardzo czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi