sajdol1 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Stoję przed kupnem 2 młynków. Pierwszy ma służyć do łowienia głównie na Wiśle, sporadycznie na rzekach trociowych.Ma obsługiwać woblery szczupakowe, sandaczowe,trociowe, jakieś sdr-y, obrotówki i wahadłą.Rozważam tylko dwie stajnie. shimano i daiwa. Świeże konstrukcje wchodzą w grę. Waga ma znaczenie . Nie chciałbym przekroczyć 300g.moje typy to:- Biomaster 4000 FB- Caldia 3000- Luvias 3012- Infinity Q 3000 Zaion- Certate 3000 2 młynek to Wisła. Kleń, jaź i sporadycznie pstrąg -Biomaster 2500/3000 FB-Rarenium 2500/3000 ( lecz o tych już słyszałem, że potrafią się "pocić" w nurcie przy wobach kleniowych)-Caldia 2500-Luvias 2506-Certate 2500 Interesuje mnie głównie jak sobie radzą z prowadzeniem woblera stawiającego spory opór w w silnym nurcie.Miałem kiedyś lexę i stradica pod bolka i powiem szczerze, że młynki z wysokim przełożeniem raczej mnie już nie interesują.W ich przypadku przy postawieniu w nurcie nawet kleniowego 3,5cm wobka kręcenie korbą stawało się mało przyjemne(duży opór).Kieruję się z prośbą do użytkowników o opisanie swoich spostrzeżeń na temat ww modeli. Inne propozycje też mile widziane.Caldia 3000 X nie ma specjalnie z tym problemów ale raczej nie do dostania już. Także słyszałem o TP 4000 '11 ale ciężko już raczej nówkę trafić. Ciekaw jestem jak sobie radzi Caldia 2500 SHA. Acha... Redy i Zaubery już mam także te propozycje można pominąć.Z góry dziękuję i zachęcam się do wypowiadania. Edytowane 7 Marca 2015 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Kup jedną "ceratkę hyperkę" 2500R i masz Pan rozwiązane obydwa zagadnienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Kup jedną "ceratkę hyperkę" 2500R i masz Pan rozwiązane obydwa zagadnienia... Tylko, że takiej w sklepach ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) 2500R to ideał na cały zakres, słuchaj Tomasza, dobrze gada i nie musi być Hyper Edytowane 7 Marca 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Bo w sklepach, to jest tylko salceson, mortadela i piankowe chińskie klapki... Żeby długo nie szukać...http://www.ebay.pl/itm/191527026800?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 A jak popytasz po giełdzie, to pewnie i u nas się znajdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 2500R to ideał na cały zakres, słuchaj Tomasza, dobrze gada i nie musi być HyperTen hyper, to tak dla pewności i z ostrożności procesowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) patrz jaka perełka, niebieska R-ka z bebechami Hyper Digigear http://page13.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/r122348656 "After custom is unused" Edytowane 7 Marca 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Noooo...Czyli jak się poszuka, to się i znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Używki w grę nie wchodzą, no i w Pl będę kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 no to R w polskim sklepie nie kupisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Jeśli mogę coś podrzucić do tematu.....Mitchell Mag Pro Extreme - katowałem zeszły sezon, przeżył ba ma się dobrze, a taki lekki Penn Conflict - bardzo mocna przekładnia no i ten hamulec .... pięknie oddaje, no ale waży - musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Miałem Penna Battle także wiem o czym mówisz Tylko, że chciałbym mieć linkę pod rant nawiniętą a w pennach się tak nie da Generalnie to biomek jest solidniejszy ale daiwy zachęcają wagą i wmawiam sobie, że może dadzą radę na Wiśle A z drugiej strony to taki luviasek to do gablotki raczej a nie na ryby . Takie odniosłem wrażenie kręcąc nimi w sklepie. Może znajdą się użytkownicy np. Caldii. Pojawiła się jakieś 3 sezony wsteczDotrwała jakaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Jeżeli zdecydowany jesteś aby to były kołowrotki wcześniej przez ciebie wytypowane ,to obstawił bym w ten sposób:Wisła : DAIWA CERTATE i nie koniecznie musi być HYPER 3000Inne CIURKI i klenio-jazie : SHIMANO BIOMASTER 3000FB Edytowane 8 Marca 2015 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi