zlotowlosy Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Petycja podpisana. może warto poprosic modów, żeby na jakiś czas podpięli wątek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A poważnie to zgadzam się, że dużo osób nie podpisuje w myśl(?) zasady: nie łowię tam to co mnie to obchodzi. Smutne. Trafiles w sedno sprawy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Podpisana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Na chwilę obecną 157 podpisów online, w dobie internetu i szybkiej wymiany informacji nie jest to powód do dumy. Nie dziwmy się więc,że mamy wody takie jakie mamy skoro naprawdę ciekawa inicjatywa przechodzi w zasadzie bez echa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 158 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 nie sposób było się nie dopisać .... bo pamiętam jak biegałem w krótkich spodenkach nad Kamienną ze spławikiem zrobionym z dwóch stosin gęsich piór ..... w połowie ubiegłego wieku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Wielkie dzięki za podpisy. Niezdecydowanych zachęcam. Powoli będziemy kończyli zabawę. Myślę, że w przyszłym tygodniu, pozbieramy wszystkie papierkowe listy i razem z petycją online, złożymy osobiście w siedzibie PZW O Kielce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 To już końcówka zbierania podpisów. Jeżeli miałby ktoś jeszcze ochotę. To gorąco zachęcam.Łącznie na ŚPW, PPW, FORSie oraz JB petycja do tej pory zanotowała 3700 odsłon. A to nie wszystko bo znajomiumieścili petycję również na innych forach. Podpisów pod petycją jest 187!!! Świadczy to o braku bezinteresowności bardzo dużego grona jakim są społeczeństwa poszczególnych forów.Dziwi, zdumiewa i niestety taki stan rzeczy nie wróży nic dobrego na przyszłość. Po mojemu wychodzi na to, że dalej będziemy mieli to co zaserwują nam władze PZW. No cóż widocznie jest dobrze i nie ma co sobie głowy zawracać. Pozdrawiam. Ps dla tych którzy by się jeszcze ewentualnie zdecydowali, załączam poniżej link do petycji. www.petycjeonline.com/statuk_rzeki_kamienna Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam ponownie. Na wstępie wielkie podziękowania dla osób, które zdecydowały się podpisać petycję online. Została ona złożona wraz z papierkową wersją i podpisami zbieranymi w sklepach wędkarskich w siedzibie PZW o Kielce.Dzięki petycji , wnioskowi złożonemu na zebraniu sprawozdawczym koła nr 41 Skarżysko Miasto, który to został poparty przez większość zgromadzonych, oraz dzięki temu iż zarząd tegoż koła potraktował sprawę poważnie, nasz głos został zauważony i poddany pod głosowanie, na zjeździe delegatów PZW O Kielce. Niestety na podstawie nieoficjalnych informacji, wniosek jak i petycja w takiej formie nie został zaakceptowany przez większość delegatów. Wyraźnie sprzeciwili się temu prezesi z pozostałych kół naszego miasta!!!Woli takiej nie wyraziło również koło z Bliżyna, które to złożyło najprawdopodobniej swój wniosek o utworzenie rzekigórskiej na odcinku od źródeł do cofki zbiornika w Bliżynie. Ze źródeł jw. otrzymałem informację, iż wersja koła Bliżyn została zaakceptowana przez delegatów. W związku z tym o ile zgodę wyrazi między innymi RZGW oraz główny ichtiolog związku, rzeka Kamienna na niewielkim odcinku, będzie miała status rzeki górskiej. Nie takie było założenie, więc trzeba będzie sprawę ciągnąć dalej. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Masz podbite. A wiesz czemu się zastanawiałem? Bo nigdy w życiu tam nie byłem nie znam rzeki i nie mogę stwierdzić czy spełnia wymagania wody górskiej, ale ja mam zawodowe skrzywienie bo hoduję pstrągi więc jestem teoretycznie wariatem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Masz podbite. A wiesz czemu się zastanawiałem? Bo nigdy w życiu tam nie byłem nie znam rzeki i nie mogę stwierdzić czy spełnia wymagania wody górskiej, ale ja mam zawodowe skrzywienie bo hoduję pstrągi więc jestem teoretycznie wariatem . Krisu, juz troche po fakcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam ponownie. Na wstępie wielkie podziękowania dla osób, które zdecydowały się podpisać petycję online. Została ona złożona wraz z papierkową wersją i podpisami zbieranymi w sklepach wędkarskich w siedzibie PZW o Kielce.Dzięki petycji , wnioskowi złożonemu na zebraniu sprawozdawczym koła nr 41 Skarżysko Miasto, który to został poparty przez większość zgromadzonych, oraz dzięki temu iż zarząd tegoż koła potraktował sprawę poważnie, nasz głos został zauważony i poddany pod głosowanie, na zjeździe delegatów PZW O Kielce. Niestety na podstawie nieoficjalnych informacji, wniosek jak i petycja w takiej formie nie został zaakceptowany przez większość delegatów. Wyraźnie sprzeciwili się temu prezesi z pozostałych kół naszego miasta!!!Woli takiej nie wyraziło również koło z Bliżyna, które to złożyło najprawdopodobniej swój wniosek o utworzenie rzekigórskiej na odcinku od źródeł do cofki zbiornika w Bliżynie. Ze źródeł jw. otrzymałem informację, iż wersja koła Bliżyn została zaakceptowana przez delegatów. W związku z tym o ile zgodę wyrazi między innymi RZGW oraz główny ichtiolog związku, rzeka Kamienna na niewielkim odcinku, będzie miała status rzeki górskiej. Nie takie było założenie, więc trzeba będzie sprawę ciągnąć dalej. Pozdrawiam Malymi kroczkami do przodu. Moze w nastepnym roku da sie poszerzyc jak faktycznie ta wesja kola Blizyn przejdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Malymi kroczkami do przodu. Moze w nastepnym roku da sie poszerzyc jak faktycznie ta wesja kola Blizyn przejdzie Też mam taką nadzieję. Zobaczymy. Mnie martwi inna sprawa. Z tego co widzę, to każdy w tym okręgu ciągnie w inną stronę. Koła grają nie dla wspólnego dobra, tylko tak, aby wąskiemu gronu pasowało. Zazwyczaj są to wąskie grupki ludzi wzajemnej adoracji.Zresztą patrząc na przekrój każdej dziedziny życia, jest podobnie. Tak jak to Sienkiewicz w Potopie napisał "Polska to jak bela sukna trzeba wyrwać jak najwięcej materiału żeby na płaszcz starczyło...." Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Niestety Robert, kazdy dba tylko o wlasne interesiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi