save87 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam Przymierzam się na dniach do skompletowania jakiegoś zestawu spinningowego. Na daną chwilę posiadam tylko jeden kijek - http://www.fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/375-savage-gear-pro-series-jig-n-spin-5-20g-240cm . W tym sezonie zamierzam łowić głównie na leśnych bajorkach, jeziorkach ewentualnie jakieś małe rzeczki. Przynęty to w większości jakieś 2" gumki zbrojone maks 5-7g i obrotówki do rozmiaru 2. Ryby to głównie okoń i raczej nie duże pstrążki. Czekam na jakieś propozycję sprawdzonego sprzętu powiedzmy w kwocie do maksymalnie 2000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świstak Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 coś z serii St croix powinno spłenić twoje oczekiwania. Za 900 można nabyć jakiegoś w miarę fajnego seryjnie zbrojonego avida.Jeżeli kolega dyponuje większym budżetem, zastanowił bym się nad zmontowaniem kija z pracowni. Ale tu trzeba mniej więcej wiedzieć co się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Do cienkich linek szedł bym w kierunku Shimano, wiele im można zarzucić ale nawijają linki jak mało które. Z tym budżetem Rerenium 2500 c14i coś o nim, kijek hm.. ja mam sentyment do Fenwick Eagle GT. Mam z tej serii dwa patyki, pod pstrąga starszy model i mocniejszy na trotkę model na 2015. Więc zostaje na dobre linki przynęty itd..... Edytowane 7 Marca 2015 przez nickris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi