Skocz do zawartości

Jaki wybrać rozmiar kołowrotka

tomtar

Rekomendowane odpowiedzi

Różne fajoskie sposoby dobierania kołowrotków na tym portalu już widziałem, wyważania kijów, słabowitość w rękach, na konkretne gatunki rybek, pod kolor omotek i takie tam...

Ale pod "grubość" linki, to chyba jeszcze nie było... :rolleyes:

Tylko czekać jak kto wpadnie na motyw "pod konkretne marki linek... :lol: :lol: :lol:

• Like 4

Różne fajoskie sposoby dobierania kołowrotków na tym portalu już widziałem, wyważania kijów, słabowitość w rękach, na konkretne gatunki rybek, pod kolor omotek i takie tam...

Ale pod "grubość" linki, to chyba jeszcze nie było... :rolleyes:

Tylko czekać jak kto wpadnie na motyw "pod konkretne marki linek... :lol: :lol: :lol:

Jest jeszcze pod kolor czapeczki, ale musi też pasować do omotek bo jak to czerwony kołowrotek i niebieskie omotki  :P

Edytowane przez Locutus85

Nie wiem po co ludzie tak bardzo komplikują sobie życie... Dlaczego w tych czasach brak ludziom sprytu i logicznego myślenia... Na prawdę nie wiem.

Najprościej byłoby pójść z wędką do sklepu wędkarskiego i po przymierzać sobie kołowrotki.

Np Luvias 2506 waży tylko 205g a Legalis 3000 około 315g więc dla mnie to bez sensu pytanie z racji rozpiętości wagowej. Gdyby kolega logicznie pomyślał, to by przedstawił, które modele go interesują i jaki ma kij. Może ktoś ma taką konfigurację i by się wypowiedział z praktycznego punktu widzenia. 

Z resztą jak dobierzesz pod plecionkę 0,15mm zły kołowrotek to nie bój się, nie umrzesz. Jeśli wybierzesz za ciężki kołowrotek do kija to również się nie martw o swoje życie.

Ale jeśli będziesz zadawał głupie pytania, to pewnego razu Neptun Cię widłami ****** podczas brodzenia...

Proponuję wyhamować ze słownictwem !!!

Przepraszam :-)

Edytowane przez Kamil_Be
  • Like 2