Kempa Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam Mam problem z tą wędka. Teraz używam przy niej Daiwę Lagunę w rozmiarze 4000 z plecionka 0,25 i 0.08. Z tym kołowrotkiem ta wędka nie jest odpowiednio wyważona niestety a i ciężki opad w odrze mocno wyeksploatował ten kołowrotek więc przyszła pora na wymianę. Po rozeznaniu tematu wybór padł na Penn Spinfisher 3500 lub 4500 i wczoraj wziąłem wędkę i pojechałem do sklepu i tu problem.Penn w rozmiarze 4500 warzy jak dobrze kojarzę ok 440g (więc już kawał klamota), 3500 niecałe 400g ale one tez nie poprawiły wyważenia wędki. Dalej leciała na pysk a całość dawała już o sobie znać w ręce przy rozmiarze 4500. I teraz problem polega na tym czy szukać większego cięższego kołowrotka żeby idealnie mi kij wywarzyl ale będzie to już kategoria wagowa bardzo ciężka, czy kopic coś lekkiego żeby odciarzyc rękę ale przy opadzie dalej będzie drętwiał mi nadgarstek tak jak przy lagunie. Sprzęt będzie służył tylko do opadu z główkami do 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 okuma black rock jest kijkiem z dzielona rekojescia przez to jest lzejszy ale zle wywazony przy takiej dlugosci ciezko ci bedzie wywazyc taka wedke .Kup slammera 260 wazy cos kolo 330 g a z wywazeniem dobra opcja jest wkleic ciezarek n koncu wedeczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam Mam problem z tą wędka. Teraz używam przy niej Daiwę Lagunę w rozmiarze 4000 z plecionka 0,25 i 0.08. Z tym kołowrotkiem ta wędka nie jest odpowiednio wyważona niestety a i ciężki opad w odrze mocno wyeksploatował ten kołowrotek więc przyszła pora na wymianę. Po rozeznaniu tematu wybór padł na Penn Spinfisher 3500 lub 4500 i wczoraj wziąłem wędkę i pojechałem do sklepu i tu problem.Penn w rozmiarze 4500 warzy jak dobrze kojarzę ok 440g (więc już kawał klamota), 3500 niecałe 400g ale one tez nie poprawiły wyważenia wędki. Dalej leciała na pysk a całość dawała już o sobie znać w ręce przy rozmiarze 4500. I teraz problem polega na tym czy szukać większego cięższego kołowrotka żeby idealnie mi kij wywarzyl ale będzie to już kategoria wagowa bardzo ciężka, czy kopic coś lekkiego żeby odciarzyc rękę ale przy opadzie dalej będzie drętwiał mi nadgarstek tak jak przy lagunie. Sprzęt będzie służył tylko do opadu z główkami do 35g.Wystarczy dobrać dobrą ilość ołowiu i przyklejić na koniec dolnika np taśma ołowiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Kołowrotek nie wyważa wędki. Może dobrze było to gdzieś na czerwono przykleić, bo temat pojawia się z częstotliwością kilku razy na tydzień. Penn Slammer 260 waży bodajże 350 gram. Sprawdzony i bezproblemowy kręcioł do tyrania. Nie, nic lepszego w zbliżonej cenie niestety nie ma... Ok, jak trafisz okazję na jakiegoś idealnie zadbanego japońca za 400 zł, ale tutaj też rozmiar 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Albo dokup i zamontuj taką końcówke https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Koncowki-Fuji-z-wywazeniem-/196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Wystarczy dobrać dobrą ilość ołowiu i przyklejić na koniec dolnika np taśma ołowiana.A nie lepiej przyspawać ołowianą elektrodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 no i wszystko jasne już tez myślałem żeby sobie końcówkę z mosiądzu albo brązu wytoczyć i tak zrobię. A co do kolowrotka lepszy jest slammer 260 czy spinfisher 3500 podobna waga i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi