Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Hej!Zaraz po tym jak skomplementowałem castingowy sprzęt na szczupaka naszła mnie chęć na coś lekkiego bardzo lekkiego...Potrzebna mi wędka o długości max 2m obowiązkowo w 2 składzie (wyprawy rowerem) , lubię czuć rybę i się z nią "pobawić" wiec giętka, "wolna" , coś w stylu prababolika Przynęty jakie będę używał to gumy 3-7cm na główkach 2,3,4g przy wysokim stanie wody guma + 5-6g główka Woblery 4-14g zaczynając od kenartów kończąc na salmo hornet 6 (14g) - i to będzie moja najcięższa przynęta Obrotówki roz 1, 2 Czasami (rzadko) i w kilku partiach wody slider 5 i 6cm chyba na tyle Łowie na dość małej rzeczce zazwyczaj brodzeNurt jest zróżnicowany w niektórych miejscach prawie woda nie płynie (zatoczki) a innym razem woda płynie z dużą siłą (ze śluz) na prawdę duża siła i tak pstrągi się kręcą Napisałem już chyba wszystko co potrzebne Aaa... będę używał multika Abu Garcia Ambassadeur Black Max 1600I właśnie jeszcze nie wiem czy używać plecionki czy żyłki? Może jakieś podpowiedzi Z tego co koledzy podpowiedzieli na m.pl to kij jaki mi potrzebny wyrwe juz za około 200złWiec powiedzmy ze mój budżet to 300złChciałbym czasami również połowić okonie z łódki nad jeziorem, stawem. Edytowane 8 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Mogę zaproponować takie cudo https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-3%2C5-11g/894. Mięsisty blank , o ciepłym, głębokim i progresywnym ugięciu. Może nie jest to wolna kluska ale dość szybki patyczek o płynnej pracy. To też się nada tylko ze ciut dłuższy https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blank-MATAGI-T-Russell-TR78-Super-Nimble-Minnow%2C-234cm%2C-3-14g%2C-5-12lb/721 Edytowane 8 Marca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Mogę zaproponować takie cudo https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-3%2C5-11g/894. Mięsisty blank , o ciepłym, głębokim i progresywnym ugięciu. Może nie jest to wolna kluska ale dość szybki patyczek o płynnej pracy.Z pewnością byłby dobry ale nie ta cena Zapomniałem dodać nie potrzebny mi żaden st.croix czy napis "japan" potrzebuje kija dobrego jakościowo i spełniającego powyższe "wymagania" . Przeglądałem ofertę dragona ciekawa propozycja to Team Dragon 3-14g tylko ma 240cm za dużo. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 ....może miramar chce ci puścić ten blank za 300pln?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Ten z linku wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Przecież znając Twój budżet napisał "mogę zaproponować" Tak poważnie to czasami można dostać casta Dragona do 14gr w wersji ok 1,98m (jakaś seria próbna czy coś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Przecież znając Twój budżet napisał "mogę zaproponować" Tak poważnie to czasami można dostać casta Dragona do 14gr w wersji ok 1,98m (jakaś seria próbna czy coś)Ale to trzeba się konsultować z firmą dragon? Czy pojawiają się czasami na aukcjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Nawet jakby za 300zl do tego dochodzą komponenty i cena zrobienia, sam bym się raczej za to nie brał jeszcze bym coś źle zrobił i klapa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Szymon poszukaj budżetowego pinacla i po problemie.Zapomnij na początek o 4 lub 5 gramach,zacznij od 8 i jak będziesz ćwiczył to z czasem te 4 no 5 gram to będzie realne.Pierwsze łowy wobkami to będzie i tak w większości przypadków spławianie,ale ćwiczyć trzeba dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Szymon poszukaj budżetowego pinacla i po problemie.Zapomnij na początek o 4 lub 5 gramach,zacznij od 8 i jak będziesz ćwiczył to z czasem te 4 no 5 gram to będzie realne.Pierwsze łowy wobkami to będzie i tak w większości przypadków spławianie,ale ćwiczyć trzeba dużo.Splawienie? Czyli? Bo nie rozumiem Spokojnie zacznę nawet od jak najcięższego wobka jakiego mam czyli hornet 6cm i co wyprawę (kilkanaście, dziesiąt) będę schodził z gramaturą ćwicząc osiągnę sukces a ja się nie poddaje tak łatwo Ten kij co wymieniłeś to chyba słabo dostępny w kraju ? Edytowane 8 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Słabo nie ,czasami na giełdzie się pokazuje.Kijek do nauki w sam raz,łatwo się ładuje,dużo wybacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) To jest jest stara seria i czasem się pojawiają takie "rodzynki" Czasem na m.pl pojawiają się fajne patyki do 10-14gr za dobre pieniądze (ok 200-250pln) Edytowane 8 Marca 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A co do tego dragona 14g 198cm jak można go zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 To jest jest stara seria i czasem się pojawiają takie "rodzynki" Czasem na m.pl pojawiają się fajne patyki do 10-14gr za dobre pieniądze (ok 200-250pln)Jakieś 5 dni temu dostałem pw o kiju noname 2-9 g ale to chyba za mało jak na slidera 5,6 i horneta 14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) A co do tego dragona 14g 198cm jak można go zdobyć?można kupićhttp://allegro.pl/wedka-team-dragon-cast-spining-2-40m-3-14g-i5091530475.htmlhttp://allegro.pl/team-dragon-cast-2-40m-3-14g-wyprzedaz-i5142248851.html Edytowane 8 Marca 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) A co do tego dragona 14g 198cm jak można go zdobyć?W drodze kupna zapewne,trzeba szukać.Robert ale to długas , a Szymon szuka króciaka. Edytowane 8 Marca 2015 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 można kupićhttp://allegro.pl/wedka-team-dragon-cast-spining-2-40m-3-14g-i5091530475.htmlhttp://allegro.pl/team-dragon-cast-2-40m-3-14g-wyprzedaz-i5142248851.htmlZbyt długi! Ten ma aż 240cm Robert aż tak ślepy nie jestem widziałem je na alledrogo.pl ale no za długie max 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Logan kiedyś miał, ale pewnie poszedł w świat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Faktycznie. To ja bardzo przepraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Logan kiedyś miał, ale pewnie poszedł w świat.....I ja miałem ale się trawel z niego zrobił i Zamki ma i jeszcze paru ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A Abu Garcia Devil Cast 5-20g 2m? Najbardziej przemawia cena jak i parametry i od biedy obsłuży slidera 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Jeżeli chcesz do UL to proponuję Shakespeare Micro Series UL Graphie Casting Rods 4'6" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Jeżeli chcesz do UL to proponuję Shakespeare Micro Series UL Graphie Casting Rods 4'6" .Na eBay tylko jedna oferta ... nie powiem fajna krótka rękojeść Spodobała mi się Na prawdę nie ma nic takiego co można kupić w jakim sklepie internetowym lub na allegro ew eBay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kijek waży 88 gram , fajny sam go używam.Mam jeden na zbyciu za nieduże pieniądze , jak co pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Hej!Może jeszcze się ktoś wypowie? A co powiecie na coś takiego? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-effzett-yagi-casting-g17-a180-p2151-k15044.html- DAM EFFZETT YAGI CASTING 190cm 5-20g tylko nie wiem czy załaduje 4-6g woblery ??? Edytowane 11 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi