minecjusz Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Lepiej poczekaj na coś lepszego na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zagadaj z Kamilem (@Mekamil), często sprzedaje bardzo okazyjnie wędki, może da Ci znać jak zmoci coś co Cię będzie interesować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Zagadaj z Kamilem (@Mekamil), często sprzedaje bardzo okazyjnie wędki, może da Ci znać jak zmoci coś co Cię będzie interesowaćWłaśnie przed chwila poszedł do Niego pw lecz z troszkę innym pytaniem z drugiej strony tak patrzę mógłbym zam sobie zrobić wędkę ??? Boję się że coś zepsuje a może Wy pomożecie ? Na zdjęciu zaznaczyłem dwoma czarnymi kropkami blanki które mnie interesują który bardziej nadawałby się do moich zastosowań? I czy w ogóle ? Cen dość niska 100 zł -/+ a z reszta (uchwyt przelotki korek nici itd) zmieściłbym się w 300zl? Edytowane 11 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Trzeba było po IWX-a sięgnąć http://jerkbait.pl/topic/54765-s6-cast%C3%B3w-1-spin-1-inna-wedka/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zdjęcie mi się chyba nie dodało? Chodzi o blank Batson SPG782 jest w fishing center na samym dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Mam kijek na tym blanku ,śmiało możesz brać,rzuca wszystkim jak w opisie ,nawet niżej z dołu.A czy dasz radę uzbroić, pewnie tak na forum jest dział dla wędkorobów ,pytaj ,czytaj i buduj nie święci garnki lepią,czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Mam kijek na tym blanku ,śmiało możesz brać,rzuca wszystkim jak w opisie ,nawet niżej z dołu.A czy dasz radę uzbroić, pewnie tak na forum jest dział dla wędkorobów ,pytaj ,czytaj i buduj nie święci garnki lepią,czy jakoś tak.Po cichu liczyłem na Ciebie gdzies znalazłem stary wątek gdzie bodajże @minecjusz pisał że Ty masz wędkę na tym blanku Jeszcze przemyśle to chociaż kusi mnie aby zbudować patyka Edytowane 11 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Jeśli masz odrobinę zdolności manualnych, to kija zbudujesz bez problemu, jakbyś potrzebował trochę nici to mogę Ci trochę odwinąć. Mam z niemetalicznych zielone, czerwone i czarne, z metalików zaś czerwone i coper. Lakieru też mogę Ci odlać, mam Procote a i tak przy moim przerobie całości nie wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze pytanie co do linki? Żyłka czy plecionka? Jaka? Kolor? Moc? Na pstrągi czasami na okonia Edytowane 14 Marca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ma ktoś może takiego fenwicka? Fenwick Eagle GT Casting interesuje mnie ten 3-21g 2.00m http://m.bass-sklep.pl/item/3135313836 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jakoś słabo widzę taki zakres CW w jednym kiju....w 2 to jeszcze....... np jeden 3-10gr drugi 10-21gr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jakoś słabo widzę taki zakres CW w jednym kiju....w 2 to jeszcze....... np jeden 3-10gr drugi 10-21gr....Faktycznie szeroki zakres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jak chcesz to pożyczę Ci mój zapasowy kijek, który zawsze wożę w bagażniku 5-15gr (trzymam go w aucie tak na wypadek niespodziewanego wyjścia na ryby) Kijek jest chyba składany z 2 różnych wędek, zbrojony spiralnie ale działa dobrze i fajnie gnie się pod rybą.Jakby co, to jutro sprawdzę czy jest cały (wiesz w bagażniku jest mnóstwo sprzętu na ryby, a tej wędki używałem ostatnio na jesieni. Powiedzmy na 2 miesiące mogę się go pozbyć jak Ci się spodoba, to może się dogadamy, bo zdaje się gdzieś u Ciebie idzie dostać Śliwowicę Łącką...bo ze 2 butelki przydałyby się do uzupełnienia domowego barku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 ...to i u mnie znajdzie się coś co mógł bym wydzierżawić za godziwe rozliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jakoś słabo widzę taki zakres CW w jednym kiju....w 2 to jeszcze....... np jeden 3-10gr drugi 10-21gr....Wklejanka mogła by ogarnąć taki zakres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 a nie wsyatrczyło by kultowe pinacle vision ? moze nie obsluzy tych 3 gram ale juz od 5 pojdzie - łatwosc rzucania cena nie duza i kij sprawdzony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 a nie wsyatrczyło by kultowe pinacle vision ? moze nie obsluzy tych 3 gram ale juz od 5 pojdzie - łatwosc rzucania cena nie duza i kij sprawdzony... Dokładnie. Pinacle to super kijek był, mój pierwszy cast. Teraz jest u Wojtka @woblerwz Pięknie rzucał, miał zapas mocy, można przytrzymać woblera. Super kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jak chcesz to pożyczę Ci mój zapasowy kijek, który zawsze wożę w bagażniku 5-15gr (trzymam go w aucie tak na wypadek niespodziewanego wyjścia na ryby) Kijek jest chyba składany z 2 różnych wędek, zbrojony spiralnie ale działa dobrze i fajnie gnie się pod rybą.Jakby co, to jutro sprawdzę czy jest cały (wiesz w bagażniku jest mnóstwo sprzętu na ryby, a tej wędki używałem ostatnio na jesieni. Powiedzmy na 2 miesiące mogę się go pozbyć jak Ci się spodoba, to może się dogadamy, bo zdaje się gdzieś u Ciebie idzie dostać Śliwowicę Łącką...bo ze 2 butelki przydałyby się do uzupełnienia domowego barku Poszedł priv co do śliwowicy wyślę za 3 lata dokładnie 6 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Przypadkiem jeden pinacle vision stoi u mnie za szafą,nie nówka ale też nie sterany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Może pogadamy na ten temat? zacznę pytaniem nie o kasę ale o średnicę blanku przy uchwycie.(na jaka cholerę ja sprzedałem swój?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Robert miał byc dla Szymona - Ty juz stary wyga w cascie jesteś a tak mlodszy kolega nie zejdzie na sła strone mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Teraz to ja ugodowy jestem... bo chyba na Phenixa Elixira UL się ugadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A jeszcze takie mam pytanie ???Żyłka czy plecionka? Myślałem żeby na multik nawinąć plecionke i na końcu 1,5-2m żyłki LUBSama żyłka? I jak tak to jaka? Pstrąga zawsze lowilem na żyłki nigdy na plecionke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Po cichu liczyłem na Ciebie gdzies znalazłem stary wątek gdzie bodajże @minecjusz pisał że Ty masz wędkę na tym blanku Jeszcze przemyśle to chociaż kusi mnie aby zbudować patyka To pewnie w moim wątku.Planuję budowę kijka na tym blanku.Zbroję ekonomicznie.Blank 105 zł, przelotki PB Minima ok 70 zł, zbrojenie spiralne, rękojeść dzielona z kory ( jak to wyglada Masz tutaj http://jerkbait.pl/topic/52552-struganki-prorafa/ ) Uchwyty, nici i lakier można nabyć w np BRC, i nie trzeba brać od razu lakieru na kilka wędek.Mają małe porcje w strzykawkach. A co do pytania -żyłka czy plecionka, to do UL casta używam żyłki Varivas Bait Finess nylon.Jest miękka, dobrze układa sie na szpulce i nie "puchnie" w czasie rzutu na szpuli.Przy cięższym łowieniu plecionka + FC. Edytowane 15 Marca 2015 przez proraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Raczej nie chce zamawiać :/ w w moim sklepie są fajne żyłki które używałem do UL spinna mianowicie:Dragon HM69 i HM80 0,16 ceny 20-30zl Mikado dino cena 7zl Lowilem na te 3 żyłki ale nie pamiętam dokładnie jak z pamięcią??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi