Skocz do zawartości

Kij na pstrąga

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Zagadaj z Kamilem (@Mekamil), często sprzedaje bardzo okazyjnie wędki, może da Ci znać jak zmoci coś co Cię będzie interesować

Właśnie przed chwila poszedł do Niego pw ;) lecz z troszkę innym pytaniem ;) z drugiej strony tak patrzę ;) mógłbym zam sobie zrobić wędkę ??? Boję się że coś zepsuje :( a może Wy pomożecie ? Na zdjęciu zaznaczyłem dwoma czarnymi kropkami blanki które mnie interesują który bardziej nadawałby się do moich zastosowań? I czy w ogóle ? Cen dość niska 100 zł -/+ a z reszta (uchwyt przelotki korek nici itd) zmieściłbym się w 300zl? Edytowane przez Szymon3069

Mam kijek na tym blanku ,śmiało możesz brać,rzuca wszystkim jak w opisie ,nawet niżej z dołu.A czy dasz radę uzbroić, pewnie tak na forum jest dział dla wędkorobów ,pytaj ,czytaj i buduj nie święci garnki lepią,czy jakoś tak.

Po cichu liczyłem na Ciebie ;) gdzies znalazłem stary wątek gdzie bodajże @minecjusz pisał że Ty masz wędkę na tym blanku ;)

Jeszcze przemyśle to chociaż :D kusi mnie aby zbudować patyka ;)

Edytowane przez Szymon3069

Jeśli masz odrobinę zdolności manualnych, to kija zbudujesz bez problemu, jakbyś potrzebował trochę nici to mogę Ci trochę odwinąć. Mam z niemetalicznych zielone, czerwone i czarne, z metalików zaś czerwone i coper. Lakieru też mogę Ci odlać, mam Procote a i tak przy moim przerobie całości nie wykorzystam.

Jak chcesz to pożyczę Ci mój zapasowy kijek, który zawsze wożę w bagażniku 5-15gr (trzymam go w aucie tak na wypadek niespodziewanego wyjścia na ryby) Kijek jest chyba składany z 2 różnych wędek, zbrojony spiralnie ale działa dobrze i fajnie gnie się pod rybą.

Jakby co, to jutro sprawdzę czy jest cały (wiesz w bagażniku jest mnóstwo sprzętu na ryby, a tej wędki używałem ostatnio na jesieni.

Powiedzmy na 2 miesiące mogę się go pozbyć ;)  jak Ci się spodoba, to może się dogadamy, bo zdaje się gdzieś u Ciebie idzie dostać Śliwowicę Łącką...bo ze 2 butelki przydałyby się do uzupełnienia domowego barku :ph34r:

Sliwowica%20Lacka2.jpg

• Like 1

a nie wsyatrczyło by kultowe pinacle vision ? moze nie obsluzy tych 3 gram ale juz od 5 pojdzie - łatwosc rzucania cena nie duza i kij sprawdzony...

Dokładnie. Pinacle to super kijek był, mój pierwszy cast. Teraz jest u Wojtka @woblerwz

Pięknie rzucał, miał zapas mocy, można przytrzymać woblera. Super kij.

Jak chcesz to pożyczę Ci mój zapasowy kijek, który zawsze wożę w bagażniku 5-15gr (trzymam go w aucie tak na wypadek niespodziewanego wyjścia na ryby) Kijek jest chyba składany z 2 różnych wędek, zbrojony spiralnie ale działa dobrze i fajnie gnie się pod rybą.

Jakby co, to jutro sprawdzę czy jest cały (wiesz w bagażniku jest mnóstwo sprzętu na ryby, a tej wędki używałem ostatnio na jesieni.

Powiedzmy na 2 miesiące mogę się go pozbyć ;) jak Ci się spodoba, to może się dogadamy, bo zdaje się gdzieś u Ciebie idzie dostać Śliwowicę Łącką...bo ze 2 butelki przydałyby się do uzupełnienia domowego barku :ph34r:

Sliwowica%20Lacka2.jpg

Poszedł priv :) co do śliwowicy :) wyślę za 3 lata dokładnie 6 maja :D

Po cichu liczyłem na Ciebie ;) gdzies znalazłem stary wątek gdzie bodajże @minecjusz pisał że Ty masz wędkę na tym blanku ;)

Jeszcze przemyśle to chociaż :D kusi mnie aby zbudować patyka ;)

To pewnie w moim wątku.Planuję budowę kijka na tym blanku.Zbroję ekonomicznie.Blank 105 zł, przelotki PB Minima ok 70 zł, zbrojenie spiralne, rękojeść dzielona z kory ( jak to wyglada Masz tutaj http://jerkbait.pl/topic/52552-struganki-prorafa/ )

Uchwyty, nici i lakier można nabyć w np BRC, i nie trzeba brać od razu lakieru na kilka wędek.Mają małe porcje w strzykawkach.

A co do pytania -żyłka czy plecionka, to do UL casta używam żyłki Varivas Bait Finess nylon.Jest miękka, dobrze układa sie na szpulce i nie "puchnie" w czasie rzutu na szpuli.Przy cięższym łowieniu plecionka + FC.

Edytowane przez proraf