Skocz do zawartości

Przyroda

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

....kolego mam duże wątpliwości czy ta pierwsza fotka pasuje do tego wątku....czy forum ;) przemyśl temat

Mam obawy o oba te "obrazki" ;) .

O ile pierwszy nie pozostawia wątpliwości, prezentacja ryby na drugim jest zwyczajnie nędzna.

W kazdym razie znowu się pomyliłem. Po wcześniejszych fotkach pomyślałem, iż mamy "przyjemność" z człowiekiem wrażliwym na piękno przyrody itd.

Rybka też była, Wolga październik 2012

........super ........

.........piekne fotki .........

..........no pozazdroscic ........

...............jakze mnie sie podobuja ..............

..................jaki profs ..............

Dla rownowagi dodam od siebie tez fotke

Fotka z cyklu "Rzeź niewiniątek"....z albumu "Mięsiarskie eldorado"......czy k......a co???????????? :blink:

....kolego mam duże wątpliwości czy ta pierwsza fotka pasuje do tego wątku....czy forum ;) przemyśl temat

Delta Wołgi - największa delta rzeczna w Europie. Zaczyna się w miejscu oddzielenia od koryta Wołgi rękawy Бузан (46 km na północ od Astrachaniu) i liczy do 500 rękawów, przewodów i małych rzek. Podstawowe rękawa - Бузан, Бахтемир, Камызяк, Stara Wołga, Болда, Ахтуба, Кигач z nich судоходна Ахтуба). Tworzą systemy mniejszych cieków (o szerokości 30-40 m i przepływie wody mniej niż 50 metrów sześciennych na sekundę), stanowiących podstawę русловой sieci.

W życie obniżenie poziomu morza Kaspijskiego powierzchni delty w ciągu ostatnich 130 lat wzrosła dziewięciokrotnie.

Delta Wołga jak Norwegia czy Finlandia obfituje na ryby. I każdy może przyjechać kupić rozdzielczość i złapać do 100 kg ryb.Która wychowała się w czystej wodzie i nadaje się do jedzenia.Zrobić zapas dla swojej rodziny na cały rok.

I tak samo jest z pokolenia na pokolenie.

Mnie uczono, aby nie brać więcej niż możesz zjeść.

P.s.Wszystkie ryby ,które łowię w Wiśle-wypuszczam, bo do jedzenia nie nadaje się.

Przepraszam nikogo nie chciał obrazić tymi zdjęciami.

post-58723-0-49580300-1419013992_thumb.jpg

Edytowane przez sportfishing.pl

Wszystko fajnie kolego, można zazdrościć (w pozytywnym sensie również) szczęścia jakiego zaznajesz w delcie Wołgi.

Jedyny drobiazg jaki, zdaje się został tu pominięty to jak zwykle założenia portalu z jego regulaminem włącznie.

Jeśli chodziło jedynie o pokazanie bogactwa jakie tam jeszcze istnieje to obawiam się, że do tej pory wstawiane foty mówiły za siebie.

Czy potrzebny nam widok zapasów twojej zamrażarki ? Chyba nie ;) .

• Like 5

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...